Хора се оплакаха от тормоз от обитатели на кризисен център

Те настояват той да бъде преместен
13 ное 2020 17:22, Ния Христова
4
Хора се оплакаха от тормоз от обитатели на кризисен център
Снимка: БГНЕС
Жители на столичния квартал "Толстой" сигнализират за системен тормоз от обитатели на кризисен център. Социалната услуга се помещава на първия етаж в жилищен блок. Там има настанени деца, жертви на различни видове насилие, съобщава Нова ТВ.
 
Преди няколко дни е имало пожар, причинен от 14-годишно момиче. При инцидента няма сериозно пострадали, но хората от квартала настояват за премахването на центъра. 
 
"Една вечер получих оплакване от съседи за силен шум. Установих, че той идва от дома - от едно момиче, застанало на прозореца. То тропаше с дърво и правеше нещо като барабанен тътен. По думите му го държат насила и настояваше да звънна на 112. Възпитателката обаче ми обясни ситуацията, че момичето е наркозависимо и е било изпаднало в криза", разказа домоуправителят на входа Димитър Вълчев.
 
Жена, която живее точно над центъра, се оплаква от ежедневен психически тормоз, причинен от непрестанни крясъци. Подавала е сигнали на спешния телефон, но те не довели до резултат.
 
"Тук пред блока се събират още деца от квартала - пушат, викат, безобразие. Шумът е непрестанен, не можеш да си починеш и от 14 до 16 ч. През нощта блъскането и тропането продължава до около един часа", добави живуща в блока.
 
Юлия Андонова от фондация "Пулс", която е и стопанин на центъра, определи ситуацията в него като "изключително деликатна".
 
"За съжаление, хората от блока са прави и ситуацията е крайно притеснителна. Около центъра денонощно обикалят наркодилъри, които нарушават сигурността и безопасността", добави тя. 
 
Андонова посочи още, че има правила в кризисния център и там денонощно работят консултанти. Тя обясни, че когато е избухнал пожарът в дома, дилър е счупил прозореца и е подал запалително вещество. 

4
Още от София
За втори ден София е със спад при заразените от коронавирус
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Такива центрове са изолирани навсякъде по света. Тук обаче се помещават на първия етаж в жилищен блок. Кой го измисли това?
3
1
 
26
 
! Отговори
мак преди 1 седмица
Представяте ли си такъв крицисен център или кръчма в блока на някой от властта? Ама на обикновените хора всичко могат да им натресат и хич не им пука от последствията.
2
0
 
34
 
! Отговори
Пурко преди 1 седмица
Дилърът си плаща такса спокойствие и никой не го "вижда".
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дилърът под чадър ли е?
Защо не ги затварят тия дилъри