За 40 кв. апартамент - 800 лв. сметка за ток, нормално ли е?

Захранването на блока става от трафопост в частен терен
Обновена: 19 яну 2022 09:58 | 19 яну 2022 09:56, Петя Славова
66
За 40 кв. апартамент - 800 лв. сметка за ток, нормално ли е?
Снимка: БГНЕС

Промишлен ток плащат собственици на апартаменти в жилищен блок в столичния квартал "Гоце Делчев". Това става от около трийсет години. Семействата имат контролни електромери, с които уравняват общата консумация на киловати, а захранването на блока става от трафопост, който се намира в частен терен.

Заради завишените цени и липсата на акт 16- абонатите плащат рекордни сметки за ток.

"За 40 квадрата плащам 800 лева сметка", споделя пред Нова тв един от живущите.

Други казват, че се е стигало и до сметки от 1700 лева. Трафопостът се намира на територията на законно придобит частен имот.

"Този трафопост не се стопанисва от ЧЕЗ, а от нас. Частен трафопост, за който се грижим ние. Ако трябва да се правят поправки на трансформаторите, да се долива масло – ние правим всичко това", обясняват абонатите.

По думите им собственикът на имота, където се намира трафопоста, е техен съсед, който е получил пълномощно от синдиците на фирмата-строител, която е изпаднала в несъстоятелност.

С това пълномощно е подадено заявление в ЧЕЗ, за да се предприеме нещо, твърдят още живущи. До този момент обаче нищо не е направено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До 2 неща кух си като гадулка.като не знаеш за какво става на въпрос не коментираи
52
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 53 преди 2 години
Повечето "софиянци" се дотътриха от провинцията.... така, че не ни упреквайте и не злорадствайте !
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е ако копае биткойни даже е малко
50
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 години
До Тато из ПравецДа но имаме банани целогодишно.
49
2
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
СоциализЪмът си отиде и почна скъпотията!
48
0
 
10
 
! Отговори
16 преди 2 години
Щом няма акт16 значи обекта не е въведен в експлоатация, т.е. не може да се живее в него. Да го узаконят със задна дата и да ги накарат да платят за 30 години данъците. Доскоро не се оплакваха, защото тока за бизнеса бе по-евтин, правеха и фирми и си взимаха и ДДСто. Сега вече не е гот.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Токът в Англия е къде къде по евтин!
46
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софиянци имат много пари, повечето са на разни високоплатени връзкарски служби, могат да си позволят и по 2000 лв ток да плащат.
45
0
 
4
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До Анонимен тук си напълно прав, трябва да се скача независимо от причината, веднага собствениците да отиват в общината на протест и да искат да им събарят сградата, понеже не могат 30 год. да си извадят акт 16, какво е това мрънкане тука, ама ха....
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависи какво има в апартамента.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е разбира се, когато не правите нищо и се държите все едно нищо не се е случило. Робско поведение, на запад скачат на яки протести само при най-малкото увеличение а тук робитееее си блеят и после само "ми що 800лв ми е тока?". Събудете се селяни и селянки, роби на държавата разпродадена на западни фирми. Утре доматите ще ви станат 20лв кг, да не ревете пак.
42
7
 
3
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Преди няколко месеца предупредих точно за това,ако някой следи коментарите ми.Сега това е факт но даже и по-ниски са цените но бързо ще тръгнат нагоре.Инфлацията ще бъде от 3000% след април.За съжаление при 80% *** няма как да е друго.Търсете си втора и трета работа да имате доход над 7000лв. за първостепенни нужди-храна ,ток ,лекарства.Това ни чака и няма кой да помогне.
41
5
 
5
 
! Отговори
Да преди 2 години
Да, нормално е, вие си ги избрахте нормално.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекрасна новина.В София и не само е пълно със живущи завлечени от инвеститори,без да им дадат акт 16,взимат им парите и зарязват сградите.В момента на всяка минута излизат лъжливи статии за имотния пазар с цел да се тикат още и още хора да купуват жилища в този балон който се наду.Заради инфлацията пак ще има незавършени сгради и завлечени хора.Затова избягвайте покупките на жилища сега каквото и да ви лъжат.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отопляват се на чушкопек май..
38
1
 
11
 
! Отговори
До Продължение преди 2 години
Единствения начин да се отървеш от самонастанили се роми в имота ти е да запалиш имота докато ромите са още вътре и да се молиш да изгорят с къщурката, друго спасение от родата на Боко ханъм няма, все пак ромейте са членове на гроб и първи негови роднини и подкрепящи го, затова и друго спасения от тях няма!
37
1
 
2
 
! Отговори
До Ненормален преди 2 години
Да, султан Ердоган каза, че за една нощ помпане на тиквата Боко ханъм иска по 1000 лева сметки за ток в България! Ти ако беше един редови *** щеше ли да се съгласиш за едни жалки 800 лева да помпиш тиквата? Заплати искат тия хора, че и вредни, а Боко ханъм си сака пръч! Че с нея и всички ханъми в харем гроб, всички за пръч реват, а пръча си иска лев, за да ги обслужва! Просто харем гроб намериха начин директно да плащат на жигулото Ердоган да ги урежда с пръчове!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОРМАЛНО Е. ВСЕ ОЩЕ ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ГЕРБ. КРАДАТ КОЛКОТО МОЖЕ ДО ПОСЛЕДНО.
35
0
 
5
 
! Отговори
хахах преди 2 години
да бегат бързо да се оплакват на фандъка и да питат каква е причината след като 30 год. не могат да узаконят сградата защо не е издадено предписание за събаряне
34
7
 
5
 
! Отговори
Ненормален преди 2 години
Да, 800 лева е нормална цена засега. пРезидентът се закле и очаквайте скоро цената да бъде редуцирана на 1800 - не рубли, а левове! Пак гласувайте за чорапа!