Местят цветната борса в София от "Димитър Петков"

Тя ще е на „Ботевградско шосе“, на площ от 17 654 кв. м
20 юли 2022 15:20, Елка Василева
20
Местят цветната борса в София от "Димитър Петков"
Снимка: архив, БГНЕС

Цветната борса да бъде преместена от пазара "Димитър Петков" на бул. „Ботевградско шосе“, се предлага в доклад до Столичния общински съвет, който предстои да бъде разгледан утре.

Пазарът „Димитър Петков”, в частта между ул. „Безименна” и ул. „Цар Симеон”, се е утвърдил като основна площ на територията на Столична община за продажба и осъществяване на търговска дейност с цветя и цветни продукти.

Посочената част от пазара към момента не може в достатъчна степен да отговори на потребностите на всички производители и търговци на цветя, включително и поради започнали строежи на трети лица върху терена на цветната борса, поради което е целесъобразно площта за продажбата на цветя да бъде увеличена и да бъде определена на друго място.

Предлага се преместване на цветната борса на бул. "Ботевградско шосе". В подкрепа на това всички търговци на цветя и цветни продукти на пазар „Димитър Петков“ са депозирали пред изпълнителния директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД заявление, в което изразяват съгласие да останат наематели на дружеството и да допринесат за развитието на новия пазар за цветя при неговото преместване на новия терен.

Той се намира на локалното платно на бул. „Ботевградско шосе" в посока център и е с площ от 17 654 кв. м. Мястото е изключително комуникативно, в близост се предвижда изграждането на метростанция по Третия лъч на метрото и Източната тангента. Разработен е и идеен проект за съвместяване на бъдещата автогара и цветната борса. Изграждането на обектите ще реши трайно облика на ключова входно-изходна магистрала на Столична община, както и ще облагороди целия район.

Преместването ще се извърши със собствени средства на „Пазари Възраждане" ЕАД и ще струва до 500 000 лв. без ДДС, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отлично решение на Софийска община.Така ще бъде по-удобно за търговците на едро,пък "гражданите" от центъра ще си пазаруват от цветарските магазини...
13
1
 
2
 
! Отговори
Цвете преди 1 година
Дали се е приело предложението? И то кого е било внесено за разглеждане? Защо не сте уточнили г-жо Василева?
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най накрая, да ги разкарат тия пpимати. Борсите мястото им е извън града, както са и зеленчуковата и много други. Целия квартал е вдигнал ръце от cеляндурите наречени цветари. Ще затваряли за замърсяващи коли а тия с всевъзможни бараки бусове камиони всяка сутрин идват от околията та да се наврат и пушат в центъра.
11
3
 
14
 
! Отговори
Кререни, преди 1 година
Ботевградско шосе е твърде близко. Трябваше да я изместите в Пазарджик или Асеновград
10
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Мафия
9
8
 
14
 
! Отговори
Долу преди 1 година
Евреите си сторят незнам коя на брой синагога и целия град трябва да се съобразява с тях. Фондупкова и сос веднага се наредили да козируват за да може да стане поредната мизери в гряда. Кой ходи на цветна борса с метро бе г о л т а ц и н е щ а с т н и
8
2
 
36
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Ако я преместите от квартала, до Ботевградско шосе няма да отида веднъж дори за цветя, ако ще и да ми е по път някой ден (може би). Сега се пазаруват цветя не само за магазини, а и от много хора, живеещи в широкия център на София. Тази част от клиентелата търговците ще я изгубят безвъзвратно - ще се прелее към хипермаркетите в града, където също се продават цветя и то на ниски цени.
7
2
 
25
 
! Отговори
Бай Кой преди 1 година
Защото ще строим блок с паркинги и магазини. Ще махнем тези,че във въпросните магазини пак да сложим цветя ,но друг ще ги продава. Въртим едни пари и магазини.
6
1
 
35
 
! Отговори
Някой преди 1 година
е харесал мястото на цветната борса за да бодне едно МОЛ че или някоя бизнес сграда това е истината! Другото са номера от селските вечеринки в Белчин!
5
1
 
36
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Местите борсата от центъра на на София на питка си май на..... Кой ще ходи да гони михаля на ботевградското...
4
2
 
20
 
! Отговори
столичанин в повече преди 1 година
''Той се намира на локалното платно на бул. Ботевградско шосе" в посока център''----НА БОТЕВГРАДСКО ШОСЕ НЯМА ЛОКАЛНИ ПЛАТНА!!!
3
1
 
34
 
! Отговори
Продължаваме Пром преди 1 година
Женски пазар кога ще го местят на Ромско шосе.
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ААААА, начи 20 години общината не си помръдна пръстта, за да разкара цветарите, обаче сега, когато наш човек си уреди да строи на парцела на борсата, почваме да местим всички...
1
6
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добре е да си остане на Д. Петков, защото е в центъра. Кой ще отиде на бул. Ботевградско шосе?