Тежка катастрофа до София - един човек загина, дeветима са ранени

Повечето от тях са млади хора на възраст до 25 години
Обновена: 7 сеп 2022 07:10 | 7 сеп 2022 05:46, Елка Василева
142

Снимка: Facebook

Един човек загина, а други девет са ранени при тежка катастрофа близо до Панчарево. Най вероятното причина е неправилно изпреварване и отнемане на предимство.

Инцидентът е станал на пътя между София и Самоков. В района на Панчарево са се ударили общо три автомобила. При удара е загинал един човек, други девет са ранени, предаде БНР.

Повечето от тях са млади хора на възраст до 25 години.

След получаване на сигнала на мястото на инцидента са изпратени общо 9 линейки. Ранените в инцидента са настанени в болниците „Св. Анна“, ИСУЛ и „Пирогов“.

В болница „Св. Анна“ са откарани общо три момичета - на 16,17 и 18 години. Те са и най-тежко пострадалите, едно от тях е в критично състояние. В болница „Пирогов“ са две момчета - на 16 и 18 години, момиче, 44-годишен мъж и 16-годишният му син.

В ИСУЛ е откарано 18-годишно момче.

По първоначална информация шофьорът на една от колите е изгубил управление и се е врязал челно в насрещното в друг автомобил. В него се ударило трето превозно средство.

Заради тежката катастрофа движението по пътя между София и Самоков беше ограничено, осигурен беше обходен маршрут.  На място бяха изпратени екипи на Пътна полиция и пожарната. По  случая тече разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Отдавна е трябвало да загине тоя "джигит" с 22 акта и няколко отнемания на книжката за употреба на алкохол. Жалко,че преди съдбата да свърши своето е осакатил няколко млади живота.
92
1
 
6
 
! Отговори
Станислав Стратиев преди 1 година
Каквито и пътища да имате, каквито и ограничения, манталитета си е манталитет. Станислав Стратиев: когато си се родил в България, повече нищо не може да се направи...
91
0
 
0
 
! Отговори
руския полк преди 1 година
Ето сега пак стана НАТО inteslf, след малко трябва да го диагностицираме? или поне отчетата? което е вече прекалено?!?
90
2
 
1
 
! Отговори
руския полк преди 1 година
Половин час си вика американско нато да се бие с мене и после си вика отчетата? И даже аз трябва да съм му отче
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На втората снимка ясно се вижда, как тоя в третата кола до шофьора е бил без колан и се е опитал да излезе през стъклото. Ама милицията пуши и чака ранно пенсиониране, когато не са заети с някоя показна акция.
88
0
 
12
 
! Отговори
Батко ви преди 1 година
Все повече започвам да си мисля, че всички нарушения на пътя, дори и престъпления от всякакъв вид, могат да се намалят до минимум ако НАКАЗАНИЕТО Е НЕИЗБЕЖНО. И да знаеш, че извършиш ли престъпление, няма измъкване. Първи път за нещо дребно- условна и глоба, втори път- в панделата. За сериозните неща- директно. Но да няма тати, мама, чичо, мазни адвокати и прокурори.
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва голям майсторлък, за да направиш катастрофа точно на това място движейки се по Самоковско шосе, а не да идваш от Бистрица.
86
3
 
34
 
! Отговори
На магистрала Тракия преди 1 година
може да видиш цялата ***....отия на българина. Цялата магистрала е в дупки а те карат с 200 и то броня до броня. Ама нема как, купил си е Мерцедес на старо и вече е ''голям''.
85
1
 
37
 
! Отговори
ПРОСТОТИЯТА преди 1 година
Е СМЪРТОНОСНА. Прекалено много са разглезените мамини синчета, дето се возят надрусани и пияни на 20 годишни БМВ-та и си мислят че са добри шофьори...
84
16
 
6
 
! Отговори
До 114 преди 1 година
Казваш да се движим с до 5-10 км/ч, а да бутаме колите не искаш ли? Кой ти говори за 120 км/ч на Самоковско шосе? Едни 90 км/ час са достатъчни поне извън населените места, а в тях до 60 км/ч.
83
5
 
5
 
! Отговори
До 114 преди 1 година
Казваш да се намали разрешената скорост така още 20 км/ч - от 30 на 10 км/час!!! Браво, за това никога нямаше да се сетя....
82
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дузина години ГЕРБ - не само няма добри пътища, ами и старите вече са развалени. Хемус е тотал щета. Тракия също... струма ... да не говорим "магистрала" с ограничение 120, завои с виражи, може да излетиш като самолет от нея
81
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на тройната коалиция 2005-2009 години готвеха разширение на Самоковско шосе, но дойде Бойко Борисов на власт и нищо не се направи. Резултатът е много катастрофи.
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има логика да вдигнеш ограниченията, ако имаш хубав път. А ти хубави, равни пътища с маркировки в България виждал ли си? Ако вдигнеш ограничението на 120 и няма маркировка, нали ще излизат от пътя ве луд. И като влезеш в някоя дупка, да се обърне бракмицата, тука не сме за увеличаване на ограниченията. Даже трябва да се намалят с 20км/ч
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самоковско шосе отдавна трябваше да се разшири поне двойно, в населените места да се сложат парапети отстрани и пешеходците да преминават само на определени места, а не да слагат силно изнервящи ограничения на скоростта от по 30, 40 и 50 км/час, вкл. и извън населените места. Такива ограничения винаги водят до тежки катастрофи като тази.
78
3
 
9
 
! Отговори
Лъсна Истината. преди 1 година
Стана ясно и името на виновника за тази и всички останали катастрофи - Бойко Борисов.
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има сигурен начин за увеличаване на броя на катастрофите. Това са все по-високите наказания. Защо е така всеки с поне среден коефициент на интелигентност може и сам да си отговори.
76
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Катаджийският манталитет е все по-сурови наказания СЛЕД нарушенията или катастрофите, а в нормалните държави действат ПРЕДИ нарушенията и катастрофите, за да няма такива.
75
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когатро всички диви селяни се самоизбият в един момент и ние нормалните ще заживеем добре.Няма ден без който павиан на възраст до 30 год от близката и далечна провинция да не се удари в нещо докато кара 20 годишната си хипер-талига.
74
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия нямат ограничение на скоростта на магистралите, а тук някакъв малоyмен гербаджия предлага да бутаме колите в населените места.