Три версии за смъртта на таксиметровия шофьор

Хипотетичните наказания - от пробация до доживотна присъда
Обновена: 11 окт 2022 12:23 | 11 окт 2022 12:21, Петя Славова
32
Три версии за смъртта на таксиметровия шофьор
Протест за справедлив процес след смъртта на таксиметровия шофьор. Снимка: БГНЕС

След трагичния инцидент с таксиметровия шофьор, който почина след сбиване в столичния квартал "Разсадника" юристи коментират, че има три хипотези са случилото се.

Първата е шофьорът да е имал здравословни проблеми и спречкването да е ускорило фаталния край. Задържаният да е действал при самозащита и третата - неговият удар да е причинил смъртта. Хипотетичните наказания са от пробация до доживотна присъда.

Още по темата

Според адвокат Людмил Рангелов шансът за обективно разследване е в свидетелите, които са необвързани с участниците в инцидента.

"Може да се направи много сериозна съдебно-медицинската експертиза, включително за предиспозиция на сърдечни заболявания на починалия. Неизбежната отбрана е тънък юридически инструмент. Възможно е и да се развие хипотезата за лека телесна повреда. Остава и другата - че в резултат на удара, таксиметровият шофьор е загубил живота си. Ако това се докаже, присъдата може да е тежка, включително доживотен затвор", заяви пред Нова тв Рангелов.

Адвокат Димитър Марковски казва, че е решително резултатът от съдебно-медицинската експертиза да установи дали има връзка между настъпилата смърт и нанесената телесна повреда.

А това ще определи и формата на обвинението. И допълва, че ако се установи, че ударът не е причинил смъртта, тогава ще се предяви обвинение за нанасяне на телесна повреда.

"Има показания, че първоначално таксиджията е започнал конфликта, а другият човек е действал при неизбежна отбрана. Ако е неосъждан, може да се стигне и до пробация", посочи Марковски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Само дето в цялата работа не участва българин.Мангасаряна се има недосегаем ,мохамеданина за богопомазан и ето ти последствията.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18Само, че става въпрос за сириец. Ако бе българин, пиши го бегал. Вече два месеца никаква реакция от МВР, след като, като пълен *** спазих закона. Двама ме държаха, а двама млатиха. И то само за една забележка. И то на централната улица! Можех да ги разритам. Но само си пазех лицето. И нищооооооо!!!! И медицинско и не знам какво още! Следващия път който се приближи под една ръка разстояние ще ме направи най-голения престъпник на държавата! Писна ми от кухи експерти!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялото катун се изсипало да иска справедливост за брат'чеда. Но брат'чеда вече си е получил възмездието. Друг път да не скача на бой на по-луди от него, хем в нарушение бил.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какви хипотези ще измислят адвокатите, но ако има справедливост, починалият шофьор трябва да бъде обвинен за нападение и нанасяне на телесна повреда, а семейството му да плати обезщетение на момчето. Таксиметровите шофьори да минават ежегодно на листовки, а шефовете им да се погрижат да не назначават хора с вид и поведение на рецидивисти. И в случай на лошо отношение към клиент да бъде санкциониран и шофьорът, и фирмата.
21
0
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 1 година
Видяхме младежът, прилича си на дете още.....аз съм на същото мнение като вас. Не знам дали съдбата е сломила навреме, но той не е убиец. Нито го знам, нито го познавам - вътрешно усещане.
20
0
 
19
 
! Отговори
Стига лъжи преди 1 година
Няма таксиметров шофьор След нарушаване на закон Ром напада младеж с опит за убийство и организира бойна група но съдбата о сломява навреме.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде пак каваци!
18
0
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
такс шофъор е с криминални регистрации как е получил книжка и как е станалводач на такси няма ли критерии и подбор влиза в забранена улица след товавика подкрепление на махалата не може да се вярва какво говорят защото не сабили там и не са обективни
17
0
 
16
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Е.ба.хти и цирка , едни други нар.комани които убиха умишено невини хора не им дават доживотна а тука .... малко взехте да се е.ба.вате с хората ... Ай вземете се малко в ръце .
16
0
 
25
 
! Отговори
Чакай, чакай преди 1 година
Пробация? За какво пробация? Напада те таксиметров шофьор, ти отвръщаш/!!!/ на удара му. Той се връща в колата, вика още хора, пребиват те, пък бакшиша после си пуква от инфаркт. За какво пробация?
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой виновен, какво е станало е трудно да се разбере. Вероятно втория участник в боя ще лежи в затвор, БХК ще се погрижи, дори да не е причина за смъртта на шофьора на таксито.
14
0
 
27
 
! Отговори
Як ? преди 1 година
Човек на 34 с подобен сърдечен проблем е просто затлъстял, демек дебел и болен , странното е че е бил агресивен , с това сърце не е ок да налита на бой , също ако си баща на три деца и хлябът им зависи от теб не би тръгнал да биеш хората по улиците, но това май не го мислят *** . Бойкот за *** които карат таксита, те не завършват гимназия, не е ясно как се е сдобил с книжката
13
0
 
37
 
! Отговори
М дааа преди 1 година
Как за сбиване на ръкопашен бой и последвала смърт от това можело да се даде ДОЖИВОТНА присъда ?? Дори не е и умишлено убийство, правосъдие под натиск от ромите! Егати циг анската демокрация и върховенство на ромските закони!
12
0
 
16
 
! Отговори
Разбирача преди 1 година
Да разбирай , че ромЪт е навлязла в насещното още в момента на раждането си! ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е БИЛО!
11
0
 
1
 
! Отговори
Бой на негри в тъмна преди 1 година
Нощ ! - версия пеликан - бакшиш ! - живот на вересия - всевишния ! - да си изплатиш вересиите на Бог .!.
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да разбираме ли, че ромът навлязъл в насрещното, има право да убие евентуално всеки, който спазва правилника?...
9
1
 
19
 
! Отговори
Най-вероятна хипотез преди 1 година
таксиджията от рода на пловодете мманнгоо е виновен за смъртта си! Плюскал и пил като смог. С двойно сърце.... Видял е, че опонента му е трениращ и се е гътнал от страх. Разследване на разследващите и за онзи паррццал Гешев!
8
7
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
ако шофьора има правилните роднини нападателя ще си отлежи, ако не - ми .... не
7
0
 
14
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Как са казва бакшишо :)))
6
0
 
42
 
! Отговори
Да не пренебрегват преди 1 година
ПЪРВОПРИЧИНАТА за цялата дандания - някой кара в насрещното и налита на бой, когато му правят забележка, а после събира група, за да допребият онзи, който е дръзнал да направи забележката на нарушителя. Не случайно народът е казал "Да би мирно седяло, не би чудо видяло!" Обаче маалата се събира да защитава виновника за цялото безобразие, макар той вече да не е между живите.