Работници откраднаха пясък от детска площадка в София

От дирекция "Зелени системи" ще осигурят допълнителни количества
18 окт 2022 23:20, Красимир Ангелов
45

Работници откраднаха пясъка от детска площадка в столичния квартал "Лагера". Родители заснеха видеоклип, който предизвика възмущение в социалните мрежи.

В понеделник двама мъже с кофа и лопатка взимат от пясъка в детския пясъчник, без да обръщат внимание на забележките, които им отправят хората наоколо.

"Аз мисля, че е безпрецедентен случай, в който да се краде пясъчник от детска площадка. Още повече, че този пясъчник с доста молби едвам ни го докараха от "Зелени системи" - обезпаразитен пясък", коментира жителят на жк. ''Лагера" Любомир Богданов.

Любомир е администратор на Facebook групата на ж.к. "Лагера" и възмутените родители се обръщат към него за помощ. Една от майките е проследила работниците, за да види къде носят пясъка.

"Една от майките ни сигнализира веднага, като ни обясни, че това са строителни работници, които пренареждат паветата на булеварда", уточни Любомир Богданов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

На запитване на Bulgaria ON AIR от Столичната община отговориха, че е извършена проверка и мъжете от клипа не са работници от фирмите, с които общината има договор. Въпреки това от дирекция "Зелени системи" ще осигурят допълнителни количества пясък за пясъчника. А той е любимо място за игра на децата от квартала.

"Пясъкът е специално за игра на деца, моля ви, недейте да взимате повече от него! Ще ви купим ние, ако не ви достига нещо", категоричен е Любомир Богданов.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я пуснете коя фирма е спечлила търга и колко работници работят в нея. Ще бъде забавно разплитане. :)
39
1
 
2
 
! Отговори
От снимката преди 1 година
ИМАЛО е КУЧЕШКИ ЗАРАЗИ В ПЯСЪКА ..подава проверка от биосферата.. ПРи такива случай или се внушава на някой да почисти пясъка или децата са в рискова зона..
38
0
 
2
 
! Отговори
Перко преди 1 година
Каква драма ...
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова се правят през нощта тези работи
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като струва една торба 2,50 този от видето защо не иде да си купи, а краде държавна собственост???????? И то точно така се почва - днес една лопата, утре 2, че пак му трябва, вдругиден направо с кофата ще дойде да си я напълни. По тая логика на цял булевард 2-3 км. колко па са 20 павета, няма да си личи... желязна логика.
35
2
 
0
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Павета ако вземеш ще си личи нали остава дупка. Пясъка нито си личи, нито пък струва нищо. Винаги може да се досипе. Една торба струва 2.50.
34
0
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Ти малоум3н ли си? На мен ми трябват 20 павета за алейката ми в двора, да ида да си "наебра" малко от Цар Борис?!
33
10
 
6
 
! Отговори
Е голяма работа преди 1 година
Трябвала им е една кофа пясък и са били наблизо. Какво се оплакват "будните" граждани? И много моля да не ми говорят за "обезпаразитен пясък"! Такова нещо няма! Всеки речен пясък е чист. Докато не го сложиш в "детска площадка" където всички бездомни животни а дори някой хора почват да го ползват за тоалетна.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постъпката им е осъдително, разбира се. Чудя се само защо се набляга на "обезпаразитен"? Точно 1 ден след изсипването му на детската площадка ще е преп*кан и на*ран от котки, кучета, плъхове, гълъби й т.н. , и съответно налазен от всякакви ***.
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
радев ви обеща промяна-ЕТО Я
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи освен,че крадат пясък се оказва,че пътищата се правят от хора без трудови договори. Демек държавата финансира сивата икономика и никой не разследва
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пясъка е строителне материал и място където се изхождат котките.
28
3
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Пясъкът е нужен и се употребява съгласно теорията за ширпотребата на проф. Ал. Томов съответно няма престъпление.
27
1
 
26
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Нормално. Само в България децата са последна грижа. За какво им е пясък? За какво са им площадки? За какво изобщо са и деца на тая ***? Да останат само крадливите бизнесмени и държавните търтеи.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България се краде навсякъде.Просто едно е да се види как се краде пясък а друго е някой кмет да открадне милиони.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадат посред бял ден, защото тези са в далаверата с паветата.Поддуржането на паветата по булевардите е една огромна схема за източване на пари.И те са със самочувствието ,че са от печелившата, тарикатската страна и са над обикновенните "рая".Разкарайте паветата от булевардите!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сите земни кЪлбета са тесни за циHraнcкoтурските "геройства"
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко ми е фейк това за жълтите павета и песъко, но ако не достига за малко е много възможно на всеки строеж да се огледат на около за мат'рял. За специално обезпаразитения?!?! пясък, а бе вие вярвате ли в небивалици? За усвояване на пари е "специално" обезпаразитен пясъка, но иначе слънцето го дезинфекцира като го пече. Я се замислете малко!
22
4
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
От наште са:)))
21
4
 
4
 
! Отговори
Влад преди 1 година
Взели пясък от тоалетната за котки. Пясъчниците са творение на ***.