БФС се уплаши от протести, преместиха България - Унгария в Пловдив

Имало сигнали за готвени безредици, публика няма да има
96
БФС се уплаши от протести, преместиха България - Унгария в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Мачът между националните отбори на България и Унгария от квалификациите за Евро 2024 на 16 ноември ще се играе в Пловдив вместо в София, както бе предвидено първоначално. Причината са "сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред", съобщават от БФС, като с това се визира планираният протест срещу ръководството на централата по време на двубоя. Като допълнение на мача няма да бъдат допуснати зрители.

До решението срещата да се премести от Националния стадион "Васил Левски" на стадион "Христо Ботев" в Пловдив се стига след препоръка от УЕФА.

"Европейската футболна централа изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Причината за това е високата оценка на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА. Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, при закрити врата. По-ранният час на двубоя е съобразен с програмата за пътуване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на мача", заявяват от БФС.

След унизителните загуби от Литва и Албания през октомври в социалните мрежи започна да се организира масов протест срещу ръководството на БФС, който да се състои на Националния стадион по време на мача с Унгария на 16 ноември. Тази среща ще бъде и дебют за новия национален селекционер Илиан Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: БФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 6 месеца
Няма отърване от перуката.
81
0
 
0
 
! Отговори
Йордан Лечков преди 6 месеца
"Кой ми иска оставката? Аз не знам някой да ми иска оставката?"
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Плешан за да му е по-лесно да закрие Национала. Хем няма да има мъка за Нас, хем няма да се тревожи от протести.
79
0
 
6
 
! Отговори
Шнур за БФС! преди 6 месеца
Оставка!
78
0
 
7
 
! Отговори
Жалка работа преди 6 месеца
На много ниско паднали хора!
77
0
 
1
 
! Отговори
NDZ преди 6 месеца
До 68/Бай Ставри/ : Напълно вярно, не разбирам що за умник се смята?
76
6
 
0
 
! Отговори
ЦСКА е БФС ТРИ преди 6 месеца
ГЕОРГИ АСПАРУХОВ и НИКОЛА КОТКОВ умират..............Тодор Христов Живков извиква главният си роднина тире милиционер професионалният спортист от ЦСКА ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ по Водна Топка ИВАН СЛАВКОВ-БАТЕТО и го назначава да овладява революционната ситуация в Левски-Спартак...........Левски-Спартак има цял плувен комплекс СПАРТАК а НЯМА ОТБОР по спорта на цесекара Иван Славков-Батето Водна Топка да се СЕЩАТ сами враговете на БКП че ЦСКА винаги е управлявал Левски-Спартак
75
6
 
2
 
! Отговори
ЦСКА е БФС 2част преди 6 месеца
В скорошно интервю на пловдивчанина Христо Стоичков той твърди ЦИТИРАМ:"БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД САМ САМИЧЪК СИ Е ВИНОВЕН ЧЕ НИЕ МУТРИТЕ И СПОРТИСТИТЕ ГО РЪКОВОДИМЕ"...........интервю в стил че никой НЕ трябва да харесва и подкрепя Христо Стоичков от самият Христо Стоичков............ИМА и сложен РАВЕН ЗНАК че абсолютно всички български СПОРТИСТИ са обикновенни КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ дето се вика философа Христо Стоичков задмина Желю Митев Желев от село Веселиново
74
6
 
1
 
! Отговори
ЦСКА е БФС преди 6 месеца
ПЛОВДИВСКИЯТ ЗЕТ Борислав Михайлов е АРТИСТ назначен от пловдивчанина Христо Стоичков а главната управляваща роля във БФС се изпълнява от Емил Костадинов..........ДИТАТУРАТА на ЦСКА във БФС чрез АРТИСТА им ПЕРУКАН е на простичката основа ЦСКА да умре заедно с Футбола във България белким се случи някое СЪВЕТСКО-КОМУНИСТИЧЕСКО чудо което да възкреси отбора на БКП:ЦСКА
73
1
 
7
 
! Отговори
toti преди 6 месеца
Жалки *** ,страха ще ви умури преди пиенето !!!
72
0
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 6 месеца
Няма да се измъкнете долни мекерета ...
71
0
 
21
 
! Отговори
edin ot... преди 6 месеца
Така завършват всички диктатури с отчаяни действия на диктатора да запази властта си ,репресия и милиционерски похвати,Перука ,Какаду усещате ли ,че идва краят ви?
70
0
 
19
 
! Отговори
Оставка! преди 6 месеца
Вече трябва да си ходят. Това е мега нагло. Ония ден Лечков в национален ефир: "Аз не знам кой ми иска оставката?" Днес Боби Михайлов пуска националите да играят на затворени врати! Ако имаше как без публика да се играе футбола - ама и пари да има, нали?
69
0
 
28
 
! Отговори
ВЪНННН БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 6 месеца
Вече чашата с алкохолен дилириум преля ! Вече псувни няма да има ! ФРАКЦИИТЕ ОБЯВИХА - ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ ! ЕЛАТЕ НИ *** ! ВЪН СЪС ШУТОВЕ ЩЕ ВИ ИЗКАРАМЕ БАРАБАР С БУТИЛКИТЕ ВИ И ЧАЛГА ДИСКОВЕТЕ ВИ АКО ВИЕ НЕ ИСКАТЕ ! ОСТАВКА БФС *** ПИЯНИ
68
1
 
18
 
! Отговори
мислете ей преди 6 месеца
още по голяма грешка направи този долен пияница ! Феновете на Ботев и Локо не пътуват толкова за националния , но феновете на ЦСКА и Левски - да ! А най-големите *** напомпани със стероиди са тези на Ботев , най - пияните тези на Локо, най - големите наркомани на Левски и най-големите битки са на ЦСКА , сега ги събрахте и ще ги държите извън стадиона ? Алоуууу *** ли сте ? Погром не знаете какво означава бе алкохолици. Изобщо някой ако е с акъла си да размисли за това ще стане мазало
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Боби защо продължаваш, няма смисъл, почини си.
66
0
 
40
 
! Отговори
бай Ставри преди 6 месеца
Това е фатална грешка на перуката! Написа и си подписа присъдата! Никой няма да му прости!
65
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бобиии, те и в Пловдив не те любят. Колко си нагъл за да местиш мачовете на Национала от София, защото те е страх от любовта на феновете.
64
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ултраси! Докога ще ги търпите тия? Можете да ги изметете за седмица, стига да поискате.
63
1
 
25
 
! Отговори
Чоко преди 6 месеца
Необходима е и намеса от страна на Държавата. Какво като ни накажат да не участваме в квалификации. Така или иначе сме все на последно място. Я вижте в Русия. Наказаха ги но първенството си върви. Така ще може да се отървем и от безбройните бежанци на щат в отборите и ще си играем предимно с българи.

Спонсорирани публикации