МОСВ: Възможни са краткотрайни повишения на някои реки

В отделни райони днес се очакват значителни валежи
29 юни 2015 10:17, Анисия Иванова
1
МОСВ: Възможни са краткотрайни повишения на някои реки
Снимка: архив Булфото

Министерството на околната среда и водите предупреждава за възможни краткотрайни повишения на някои реки. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) днес на много места, главно в Западна и Централна България ще превалява, като в отделни райони валежите ще бъдат значителни, съобщиха от МОСВ.

Очакваните количества за денонощие са от 2-3 до 10 и 15 л/кв.м, в отделни планински райони и до 20-25 л/кв.м. Във вторник и сряда на много места в страната ще има валежи, като на отделни места те ще са значителни. Очакваните количества за денонощие – между 10 и 15 л/кв.м, на отделни места до 20-25 л/кв.м.

През последните 24 часа речните нива в по-голямата част от страната са се понижавали или задържали. Повишения са регистрирани при отделни измервателни пунктове. Водните количества на по-голямата част от наблюдавани реки са около и над праговете за средни води.

Дунавски басейн: в резултат на прогнозирани валежи днес са възможни краткотрайни незначителни повишения в горното течение на реките Искър, Вит, Осъм и Янтра. 

Черноморски басейн: днес нивата на наблюдаваните реки ще останат без съществена промяна.

Източнобеломорски басейн: нивата на наблюдаваните реки днес ще се понижават или ще се задържат. Краткотрайни незначителни повишения са възможни в горните течения на реките Марица и Арда.

Западнобеломорски басейн: днес се очакват краткотрайни повишения в средното и долно течение във водосборите на реките Места и Струма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари