Helpbook: Проблемите – дупки, замърсяване, обгазяване...

От гражданин: Благодарности за професионализма на огнеборците!
Обновена: 27 мар 2019 07:19 | 27 мар 2019 07:14, Анисия Иванова
6

Снимка: Helpbook

През последните две седмици зачестиха запалванията на сухи треви и клони, както и пожарите поради сухото, но ветровито време. В тази връзка получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за пожар, но в контейнер за боклук.

Авторът на сигнала разказва, че в непосредствена близост до кофата има паркинг за коли и опасността била голяма. Благодарение на бързата реакция на отзовалата се пожарна кола, огънят е овладян за кратко време и така не се е стигнало до фатални последствия. Нашият потребител изказва благодарности за професионализма на огнеборците: "Искам да изкажа благодарност на хората, дошли да изгасят пожара по този сигнал с рег. номер на пожарната кола СА 67 63 ТК, както и всички работещи в пожарната на 3-то РПУ, и да призова да се обръща по-голямо внимание за работещите там, защото те го заслужават!“

Получихме сигнал за презастрояване в кв. "Горубляне". Според нашия потребител строителните дейности се извършват, без да се спазват отстоянията от главния булевард и съседните имоти, както и че не се отчита плътността на парцела според съответната зона. Резонни са опасенията, че ще се издигнат огромни мастодонти между къщите на хората в квартала, които са от категорията нискоетажното строителство.

Преминаваме към сигнал, описващ множество наболели проблеми в радомирското село Долна Диканя. Потребителят ги е изброил като е прикачил и снимки от мястото, на които се вижда незаконно сметище до язовирната стена; разбити и неасфалтирани улици с огромни дупки и улично осветление, което в по-голямата част на селото липсва. Авторът на сигнала отправя апел към действащия кмет на общината за адекватна реакция.

Завършваме днешния обзор със сигнал за автомобил в движение, бълващ отровни кълбета дим на Околовръстен път: "Нали от началото на годината КАТ спира от движение всички превозни средства, които не отговарят на екостандартите и замърсяват въздуха? Натъкнах се на Околовръстен път на автомобил, който обгазяваше всичко около себе си. Дори при затворени прозорци едвам се дишаше от проникващата смрад.“ В изпратения сигнал потребителят е посочил марката и номера на колата.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 5 години
За съжаление компетентната институция за такива сигнали е в траур до 20 април включително по повод *** на Цариградския патриарх архиепископ Месроб Мутафян и няма да работи с граждани.
2
0
 
3
 
! Отговори
3M преди 5 години
До АнонименА ти какво вършиш!?Плюеш, а хората се опитват да бъдат полезни!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тези, и grajdanite нищо не вършат! Само имитират дейност.