След оставката: Медсестрите в Карлово излизат на протест

Те искат месечните възнаграждения да бъдат коригирани
27 сеп 2019 17:07, Габриела Джекова
9

Медицинските сестри в общинската болница в Карлово планират нов протест на фона на подадения от тях колективен иск за оставка. Очаква се в масовото недоволство да се включат и техни колеги от лечебните заведения в близките общини.

Медицинските работници искат месечните възнаграждения да бъдат коригирани и минималната заплата за тази длъжност да бъде фиксирана на 950 лева.

Медицинските сестри и лекарите в детското отделение на болницата в Карлово са подали колективна оставка преди 2 седмици, защото въпреки че са поставили исканията си пред управителя и кмета на общината за сключването на нов колективен договор, се установило, че само в две отделения в болницата е отпусната част от допълнителното материално стимулиране.

В момента техните заплати варират между 720 и 750 лева. Солидарни с исканията на сестрите са и всички лекари в детското отделение.

Според директора на карловската болница, увеличението на основната заплата на всички медицински сестри ще утежни бюджета на здравното заведение. Затова от 1 октомври той е предложил повишаване на заплатите със 100 лева и допълнително материално стимулиране.

От ръководството на лечебното заведение обясняват още, че обещаните средства от държавата в размер на 50 млн. лв. за болниците трябва да се изработят по клиничните пътеки.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 11 месеца
Напуснете то от вас нищо не става, некадърници не може да прецените човек с инсулт казвате че е пиян. То в Карлово доктори няма фелшери с купени дипломи най вероятно.
8
2
 
8
 
! Отговори
ГЕОРГИ ЛАМБУРОВ преди 11 месеца
ДЕТСКИТЕ САМО ЗА 1 РОМЧЕ, УЖ С УВРЕЖДАНИЯ НАД 90 %

СА 930 лв. МЕСЕЧНО

С ДРУГИТЕ "ПОЛАГАЩИ СЕ " ПОМОЩИ СТАВАТ 1 200 лв. МЕСЕЧНО

ЧИСТО … ЧИСТО 1 200 ВИ КАЗВАМ
7
4
 
13
 
! Отговори
АБВ преди 11 месеца
Очевидно някои не схванаха иронията в думите ми. Разбира се, че сестрите ще протестират срещу мижавите си заплати. Особенно когато са сравнени със заплати като 57000 лв. например, взимани в държавни болници. Сестрите са положили усилия доста да поучат, и не заслужават заплати като на хигиенисти.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АБВ

Хляба не е 10, а 32, респ. - 36 ст.
Билетчето - 6 ст, ама рейс НЯМА, или ако има - хората висят на гроздове от него!
Бензин - 22 ст, ама го НЯМА!
Защо ли така?
Кучешка радост за лев и шейсе има в изобилие, ама защо ли..никой не я купува?
А, да - и бегай да се наредиш за маслини, докат не са свършили...
5
2
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 11 месеца
До питам 3
Написах, че ми се иска цените на стоките да са такива, за заплата не съм писал нищо.
4
0
 
9
 
! Отговори
Dada преди 11 месеца
До изборите и звезди,ще ви свалят.На Кабаиванов , Карагенски и Люртова изобщо не им пука за вас.Важно е да не изпуснат кокала,защото какви съдебни дела им се задават бедна ви е фантазията.
3
3
 
6
 
! Отговори
Питам преди 11 месеца
До АБВ 1 А заплата от 150 лева иска ли ти се?
2
0
 
3
 
! Отговори
я гледай... преди 11 месеца
Ааа, не може оставка и протест. Или едното , или другото.Така де !
1
5
 
9
 
! Отговори
АБВ преди 11 месеца
Защо са им повече пари? Какво ще ги правят? Хляба е 10 ст, колбасите са около левче, ток - 3 ст., бензин 15 ст.! Опааааа - май обърках времето! Иска ми се цените на стоки и услуги да са такива, ам не са!