Аварии в АЕЦ "Козлодуй" нямало, само неизправности

Оборудването в централата се следи от 3500 души
3 дек 2019 12:14, Павел Гълъбов
16
Аварии в АЕЦ "Козлодуй" нямало, само неизправности
Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Твърденията за зачестилите напоследък аварии в АЕЦ "Козлодуй" повдигнаха въпроса има ли причини за притеснение в работата на централата. Асоциацията за свободен енергиен пазар излезе с писмо, адресирано до Агенцията за ядрено регулиране, в което изказва своите притеснения от зачестилата аварийност на съоръженията.

Още по темата


"Случилото се не са аварии, а неизправности по оборудването. Обяснявал съм много пъти, че АЕЦ „Козлодуй” е един огромен механизъм с хиляди разнообразни по обем и качество машини и съоръжения”, коментира изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов, цитиран от Нова тв.

"Ние се опитваме да предвиждаме и събития, които да не водят до такива планови спирания. Категорично заявявам, че притеснения за хората по отношение на ядрената безопасност няма. За изправността на централата следят 3500 души, които са специалисти от висок клас", заключи Михов.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Черния преди 1 година
И кога за последно ОЯГ е транспортиран в Русия? Нещо няма да можеш да отговориш. Май не е било скоро.А като говориме за неизправности/аварии/ защо не говориме за качеството на вложените материали и за качеството на ремонтите на 5 и 6 извършвани от...... Атоменергоремонт и др. А гаранции а неустойки. То си стана всеки месец нещо да не е наред. Май нещо куца отвътре в АЕЦ. 39812
13
2
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Какви ти ядрени отпадъци на територията на централата? Отработеното ядрено гориво се извозва в Русия , където те там си го преработват за гориво за реактори с бързи неутрони. Ей аман от офисни специалисти по ядрена енергетика.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че руските комунисти направиха това чудо, та да си чекнете устата по тях. Иначе щяхте да пасете овце като гърците.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Централата не осигурява достатъчно евтин ток на регулирания пазар, а играе на борсата за по-големи цени. Така токът за домакинствата поскъпва, централата има повече приходи, но вместо да се използват за премахването на ядрените отпадъци на територията на централата, парите се разпределят като бонуси.

Така обикновеният потребител е поне няколко пъти ощетен
10
1
 
7
 
! Отговори
Etien преди 1 година
Познавам хора които работят там. Наистина са интелигентни и начетни хора които си вършат работата качествено. За сметка на което и са добре платени.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това няма да попречи на хайванчетата да вирнат муцуни и дружно да мучат за "Чернобил в България"! Нищо, че реакторите са съвършено различни и че МАГАТЕ е гледала АЕЦ-а под лупа и даже е вземала проби от метала на реакторите и е признала, че е перфектен!
8
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Бай Тиквондур е обещал да сме еко! Затова ще затвори АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ-овете и ще направи безкрайни полета от фотоволтайци които да продават в пъти по скъп ток на еко българина, които за да е еко ще си пуска тока за по 1 час на ден. Все пак Тиквата поема ангажимент да сме с нулеви емисии до 2050г. Скоро ще прокара и закон, че коалиционния му партньор от маалата вече няма право да гори гуми, а само еко българи за да се топли през зимата и така ще изпълни квотата поставена от Европата!
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пак съвецка пропаганда
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно някои хора не знаят значението на думата авария за твърдят, че имало такива в АЕЦ-а.
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато бг меринджей те уверява неуморно, че всичко е наред, значи нищо не е наред. Направо не ми се мисли по темата, че страх ме хваща какво може да стане.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уважаеми г-н Възмутен,

Европа ще я затрием и без да гърми АЕЦ-а.
3
16
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
Тва ако гръмне че затрием Европа !
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е дано да е така!
1
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквато държавата,такъв и ръждясалия и амортизиран вече АЕЦ!