Продукти поскъпват двойно и тройно. Какво да очакваме?

Председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища Владимир Иванов
31 мар 2020 13:41, Анисия Иванова
68

6331 гледания   |  Още видео
По-скъпи хранителни продукти заради затруднения с доставките по границите. Джинджифилът и лимоните поскъпнаха двойно и тройно. Захарта е поскъпнала с 13 стотинки, а цената на свинското месо е скочила с 65 ст.

Председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища Владимир Иванов посочи, че причината за поскъпването е усложнената пазарна обстановка. Той призна, че не са достатъчни количествата свинско у нас. По думите му при млечните продукти, олиото, брашното и яйцата имаме много стабилно равнище на цените, което е почти без промяна.

"Нашата търговска система се справи по блестящ начин със стрес теста, който се образува в последните 30 дни. Имаме спад в цените на зеленчуците - единствено картофите и морковите отбелязаха повишение", коментира Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той призна, че има засилено търсене и поскъпване на лимоните и джинджифила. Отбеляза обаче, доста лимони се вкарват в България и бързо ще се урегулира цената. Никога джинджифил не сме потребявали в големи количества. След 2 или 3 месеца ще е без пари и никой няма да го търси, подчерта Владимир Иванов.

Той благодари на търговската системата, че не са забелязани спекулативни аспекти. Цялата система се държи по брилянтен начин и в момента има стока в по-големи количества. Не се налага никаква директна намеса, категоричен е председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища.

"В Европа има свръхпроизводство на свинско месо, но там има логистични затруднения. Въпросът е кога точно ще дойде месото, как ще бъде разпределено...", каза още Иванов.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Батко Асен преди 2 месеца
До Ss
45 градуса ми е слаба,иначе цената ти е добра.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правителството е длъжно да сложи таван на цените. Проблемът не е дефицит, а алчността на българския търговец или ден година храни, в случая епидемия. Стига сте тормози ли хората!!! 64278
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
нали щяха да борят спекулата -Къде са тези борци ???-или всичко е мижем да те лажем у нас не съм видяла нещо дето е поскъпнало после да поевтинее
53
0
 
16
 
! Отговори
Моисей преди 2 месеца
Не случайно Бог е изгонил от храма търговците.
52
4
 
14
 
! Отговори
фигаро преди 2 месеца
очакваме Виденова зима и Лукановия палеж на Партийния дом(парламентата)
51
3
 
11
 
! Отговори
А преди 2 месеца
На ви сега пазарна икономика.
Ако бяха вързали ръцете на всеки търгаш както първоначално Борисов предложи сега нямаше изобщо да се коментират такива неща
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма оправия в тази държава,та изчезва час по скоро.
49
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До Закривай,ганьо,Радев не иска таван на цените,защото,след обявяването им,твоите другари от герб-комунисти,веднага ще продават на цените,определени за таван.
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само в България продуктите поскъпват в повечето развити държави храните от първа необходимост не са с ДДС. ...
47
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Очакваме,другаря с каскета, най-после да се намеси.
46
12
 
3
 
! Отговори
Закривай преди 2 месеца
Радев защо не иска да има таван на цените???Явно човеку има някакъв интерес хората да плащат тройно.Това е да си човек без сърце и морал.
45
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народен съд за Радев и ГЕРП и ОП след като отмениха закона за спекула.
44
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слвд два три месеця няма да има кой да им купува
43
0
 
12
 
! Отговори
До 38 програмист преди 2 месеца
И естествено, наемателят ти е арабски дипломат, който ти лепи хилядарки на потното чело. По-малко фантазирай, по-малко ще се потиш, хахахахахаха!!
42
0
 
13
 
! Отговори
Кифладжия преди 2 месеца
Най-съм притеснен за цената на гъшия дроб и кафето от цибетка, много се вдигнаха, прекалено много! Как ще се живее, не знам!
41
0
 
22
 
! Отговори
Тато преди 2 месеца
До анонимен 44,
Абе тулуп, може ли да напишеш "БАлгариА"???? Ходил ли си на училище някога? Или поне да си видял някъде през целия си жалък живот изписана думата на страната ти? Леле, че неграмотни хора има...
40
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Балгариа е за пример на свето бойко показа как се управлява стабилно тва че храните поскъпват е нормално идат великите дни и ще се яде
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първоначално е възможно да има даже леко поевтиняване, поради намаленото потребление, докато свършат западите в складовете.
Следващото зареждане ще е на по-високи цени и съответно и с по-голяма надценка на дребно.
Накрая ще има хем високи цени, хем дефицит.
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами ще очакваме протести и неподчинение. По_ точно анархия.
37
19
 
1
 
! Отговори
никой преди 2 месеца
До русофил
37 това стана благодарение на мишока радев , който се измънка от дупчицата си и наложи вето на законите за ИП.част от тях бяха за цените на стоките и медийната информация.удивлявам се колко къса е паметта на бУлгарина в тази безпрецедента световна ситуация