Още три работнички са с коронавирус в Айтос

Медиците не достигат в отделението в града
14
Още три работнички са с коронавирус в Айтос
Снимка: БГНЕС

Шивашки цех в Айтос e новото огнище на Covid-19 в Бургаска област.

49 бяха първоначално установените заразени работници в цеха, а днес на още 3 жени пробите са се оказали положителни.

Още по темата
От началото на седмицата вътрешното отделение на общинската многопрофилна болница в Айтос е превърнато в Covid-отделение.

Трима лекари, шест медицински сестри и петима санитари работят в отделението. Медицинският персонал е недостатъчен, на ръба сме, каза управителят на болницата д-р Паруш Паришев, цитиран от БНР.

От новото огнище на най-много - 25, са заразените жени от руенското село Зайчар, които всяка сутрин пътуват с автобус до Айтос. Жителите на селото са в паника. Маски там вече се носят и на открито, а затворените помещения на заведенията не работят, каза кметът Мустафа Ходжа.

От днес са започнали да правят тестове за коронавирус на работниците от големия шивашки цех в селото, заяви още той.

19 са новоустановените случаи на заразени с коронавирус в Бургас, Айтос и Руен днес. Трима от тях са настанени за лечение в болници. Сред заразените има един ученик и 2-ма учители от Бургас. Капацитетът на 2-те болници с Covid-отделения в областния център е запълнен, алармира вече кметът Димитър Николов.

826 са регистрираните случаи на заразени с Covid-19 в Бургаска област от началото на епидемията. 310 от тях в момента са с предписано домашно лечение, а 65 са настанените в болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който не му достигат медиците да не боледува от Короната.
11
2
 
5
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Я да спете да тая песен, че стана чалга вместо шлагер !
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Късно е сложих ти плюс по по грешка, щото помислих че наблягаш за кумчо вълчо и той доцент пада. Нищо важното е тия женички ако са болни да се оправят.
9
1
 
5
 
! Отговори
ми той преди 3 години
Коронавируса ги търси шивашките цехове специално.
8
6
 
5
 
! Отговори
Ко? преди 3 години
Що чак сега маски и в кулзето слагате бе? Нали не искахте маски?!
7
4
 
4
 
! Отговори
Чакалня преди 3 години
я са тука ви гледам ста се сбрали сте железничаре, ама я сакам да ви скажувам за оно коронавирусо дека го нема никаде и пълна лъжа, а има го само у главата на онее простее генерал мутафов ли мутафчиев ли беши дека одеве ни викаше да си седаме у домо и да не излазаме никаде. а я па сакам да ти скажувам генерале че коронавирус не съшествува , то дека е измислил оне дрътака льольото с очилата дела са нарича бил гейтс. аз шти скажувам генерале , алоооо остей хората да си живуркат животецо!
6
3
 
5
 
! Отговори
Кондуктор от Монтана преди 3 години
Ееее язе баце също работим у железницата и не вярвам на там разни коронавирусни простотии!Айде наздраве от мене с една чашка домашна рикия от Северозападо!!!
5
1
 
4
 
! Отговори
Машинист от Перник преди 3 години
Еее момчета, не ме забравяйте за сръбската скара!Идвам с вас!
4
1
 
4
 
! Отговори
Вакарелски жепеец преди 3 години
Железничарю без КОВИД, идвам с тебе у Сърбия да ядем плескавици, като махнат тестовете и пуснат международния влак до Димитровград ЮЖ, като може да мръднем и до Пирот с дизеловите мотриси на сръбските железници.А влака от София за Цариброд го знаеш - локомотив серия 46 200 и едно вагонче ексДБ серия 43.Ще дойда от Вакарел с влак 494 и се срещаме на Централна гара София на първо коловоз пред превозната служба!
3
4
 
7
 
! Отговори
Железничар без вирус преди 3 години
Стига сте ни промивали мозъците с тия глупави и некъпани шивачки, дето си дишат уста една в друга.Айде бръже пускайте ни в Сърбия, че ще свършат плескавиците!!!
2
6
 
6
 
! Отговори
да умират преди 3 години
На кой му дреме за работнички жени? бойко нали трупа пачките това е важното
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои пак франка глупости ха ха абе проста работс