Трима общински служители в Дупница са с COVID-19

Сред заразените е и кметът на общината Методи Чимев
5 ное 2020 19:51, Ния Христова
0
Трима общински служители в Дупница са с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Трима общински служители в Дупница са дали положителни проби за коронавирус. Сред тях е и кметът на общината Методи Чимев. Общо 8 души са поставени под карантина, съобщиха от администрацията, цитирани от БНР. 
 
По искане на кмета Методи Чинев за петък е насрочена е среща на ръководствата на двете болници в Дупница, директора на РЗИ-Кюстендил и ръководството на Общината заради увеличаващите се случаи на заразени с COVID-19.
 
Всички отдели на общината работят нормално. Това каза говорителят на администрацията Христо Апостолов и допълни, че е направена пълна дезинфекция на сградата.
 
Срещата ще се проведе под ръководството на заместника на Чимев - Крум Милев, който е и председател на Общинския кризисен щаб. Основната тема ще бъде решаване на проблема с обезпечаване легловата база, предвид увеличаващия се брой от граждани, които се нуждаят от хоспитализация.
 
"Имаме някакви идеи, които сме обсъдили само на ниво кметски екип за леглова база, но трябва да чуем мнението на специалистите. Има и други теми, които ще се обсъдят", коментира инж. Чимев, който в момента работи от къщи. В Covid отделението на общинската болница са настанени 22 заразени, някои от пациентите са в тежко състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари