Срути се част от сцената на прословутия фестивал в Чупрене

За щастие пострадали няма, тъй като не имало хора по улицата
19 яну 2021 21:55, Красимир Ангелов
1

Срути се част от сцената на прословутия Турлашки фестивал в село Чупрене. Въпреки десетките сигнали, че постройката, предназначена за публика, е опасна, Общината не я премахна. Резултатът: тонове дървета се сринаха пред местната администрация.

За щастие пострадали няма, тъй като не имало и хора по улицата.

Сцената в село Чупрене от години събира на едно място участници в традиционния Турлашки фестивал от България и Сърбия. Днес достъпът до нея не просто е ограничен, а опасен.

До тази ситуация се стига след десетки аларми на съветници до кмета Анжело Добричов, че конструкцията е опасна.

"Това нещо многократно сме го коментирали. И общинския съветник Богомил Станков алармира още при нашето постъпване в Общината през 2019 година. Сезирахме господин Добричов, че навесът е опасен, обществено опасен", заяви председателят на ОБС - Чупрене Иван Велков.

Писмо за потенциалната опасност било подадено и от бившия кмет Ваньо Костин, тъй като в неговия мандат сцената се разглобявала след всяко издание на фестивалa.

"Искахме да изчакаме за следващото издание, тъй като разглобяването ѝ изисква много хора и пари, които ние нямаме", добави кметът на Чупрене Анжело Добричов.

С решение на общинския съвет кметът се задължава да махне конструкцията. Това обаче не се случва.

"Там не пишеше точно конкретна дата кога да се демонтира. Не съм казал, че няма да го демонтирам, просто не ми стигна време", коментира кметът пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Заради пандемията фестивалът тази година може и да не се състои, но кметът обеща да подсигури сцена, ако все пак не бъде отложен.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
известен фестивал ли?
май че е известен само в чупрене аз за пръв път го чувам
ами това да не би да е строено от подизпълнителите на бойко
малка община а скъпо изглеждащ ошис на кмета явно за съпа мебелировка има кинти а за безопасност тц