Усложнена пътна обстановка: Снегът спря през нощта движението по АМ „Тракия“

В този час магистралите са проходими при зимни условия
Обновена: 14 фев 2021 09:17 | 14 фев 2021 07:42, Елка Василева
27
Усложнена пътна обстановка: Снегът спря през нощта движението по АМ „Тракия“
Снимка: архив, БГНЕС

Усложнена е пътната обстановка в страната заради снега.

В този час магистралите са проходими при зимни условия.

През нощта снегът наложи временни забрани за камиони на „Хемус” и „Тракия” заради почистване.

Заради ниска видимост движението по „Тракия” между София и Пазарджик беше временно ограничено и за леки автомобили.

Поетапно се възстановява движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по АМ "Тракия" в областите София и Пазарджик, съобщиха минути преди 8 ч. от АПИ.

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка, а до 150 м в област Стара Загора. Вятър духа в почти цялата страна.

Сняг вали в 19 области на страната, в някои от тях е усложнена пътната обстановка.

Временно е спряно движението за превозни средства с ремаркета и полуремаркета и за камиони над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Печинско, както и в пътните участъци Батак-Доспат и Девин-Михалково поради снеговалеж и снегопочистване.

От Кюстендил до граничния пункт Гюешево и обратно е задължително ползването на вериги за тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Поради влошени метеорологични условия на територията на Гърция гръцките власти спряха временно движението на товарни автомобили над 3,5 тона в двете посоки през граничните пунктове Кулата и Капитан Петко войвода, а през пункт „Илинден“ е спряно движението на всички моторни превозни средства.

На пункт Видин на изход за товарни автомобили има интензивен трафик, по данни на дирекция „Гранична полиция“ от тази сутрин.

Интензивен е трафикът на пункт „Лесово“ изход на границата ни с Турция за товарни автомобили.

От АПИ призовават шофьорите, ако тръгват на път, да бъдат особено внимателни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
фори преди 3 години
В тези усложнени зимни условия АПИ-АГЕНЦИЯ ПЪТНИ ИНЦИДЕНТИ ЗОВЕ;- не тръгвайте за никъде,- останете си в къщи,- само Господ знае,къде ще стигнете с превозното средство,- лек път,по пътя за никъде,- по този път,няма връщане.
18
2
 
6
 
! Отговори
митко преди 3 години
След като и по тротоарите на София биват убивани хора нещата вече са извън контрол.КОЙ ще носи отговорност за днешната смърт на момчето.Оставка и съд за Фандъкова.Затвор за гербаджийските *** от общината.Пак ли няма да има виновни?
17
3
 
20
 
! Отговори
BG GETO преди 3 години
ПАДНЕ ЛИ 20 СМ СНЯГ И БЕ-ГЕТО ВЛИЗА В КОМА:)
16
9
 
12
 
! Отговори
Кумонизд преди 3 години
Не се плашете другари, което не ви убие ви прави по-силни. Ей ги на шведите - една прахосмукачка да пуснат и им гаснат електроцентралите. Ние трябва да си устане остойчИви на студ, глад, безпаричие, щастие и късмет. За целта дръжте Бойко на власт още 100 години.
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега снегорините като наринат снега от улиците ще го натрупат по тротоарите и хората ще смятат, че Фънда се е справила успешно не с 30-40 см сняг, а с поне метър...
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БибиПутин го е пратил. Лично го видях как яхнал един огромен руски снеговоз го докара в София и стовари всичкия този сняг по улиците.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много приятно време, липсата на коли е плюс.
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От вчера се убедих, че в България няма снегорини-те не ринат снега.В България се утъпква снега с вдигнато гребло на 30-40 см над асфалта.Затова предлагам в България да се наричат тези машини снеготъпкач.Така се описва по-добре дейността им,а и за снегоутъпкване парите за гориво би трябвало да са поне двойно по-ниски-така че при бъдещи търгове направо може да се занижи цената на която да утъпкват напр. на 1/2.Така хем данъците ни би трябвало да станат по-малко,хем ще се знае каква е дейността.
11
4
 
26
 
! Отговори
Биби преди 3 години
Толкова сняг не е имало от 2000 години, БСП са го поръчали.
10
6
 
24
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Абе,винаги ще сме третият свят,това е!Има едни препарати,които се пръскат по пътищата,преди да завали и натрупа,за да не стане така!Ама ние не сме чували за тях,ние рием с машинки,по 1-2 на магистрала.Другата бройка е по документи,така го изисква "поръчката".Кой ти проверява имаш ли ги наистина или не,нали си ги документирал.После-не било почистено!
9
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как сте ГЕРБави некадърници? Вождът ви лови ли снежинките преди да са докоснали земната повърхност? Побързахте радостно и мечтателно да тръбите, че вчера в Русия настанал хаос, поради падналата за 24 часа в Москва месечна норма на валежите, а през нощта снегът наложи временни забрани за камиони на Хемус и Тракия и за леки автомобили между София и Пазарджик. Колко сантиметра е снежната покривка, блокирала гордостта на тиквофеновете? 10 или 15 сантиметра?
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вятър и мъгла.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрял е, ама друг път.
6
2
 
16
 
! Отговори
въздухари ! преди 3 години
Ти не можеш да стигнеш до тях ! Ние да не караме БТР-и.....отвратителна история отово !
5
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това се получава защото по документи, машините които участват в зимното поддържане на пътищата, са например три хиляди. А на практика са хиляда. Фирмите сключват помежду си договори за наем, отдаване, ползване и какви ли не схеми се правят, за да се вземат парите, без нужната техника. Това си е чиста кражба. За да има за пуловерчета от хилядарка за ревящите унучета на крадливия сикаджийски кофпомпаджия. Шкафчинциту от къде се пълни? Не е от мата хари.Онези шушумиги от агенцията и те са в играта.
4
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
снегът ги изненада за пореден път, иначе бяха подготвени, но изведнъж започна от нищото да вали ... и те така... куче влачи милиони по чекмемджета - диря няма!
3
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-рано на това му казвахме зима сега е бедствие.
2
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елементсрни неща като дъжд и сняг показват колко много се краде всъщност.
1
3
 
26
 
! Отговори
44017 преди 3 години
Нормална българска зима, но ще продължи кратко. Бананите напредват...