Има ли връзка между смъртта на жената и ваксината? Според Кантарджиев - не

Очаква се писменото становище на Европейската агенция по лекарствата
168
Има ли връзка между смъртта на жената и ваксината? Според Кантарджиев - не
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса, смъртта на починалата жена в Пловдив, която беше ваксинирана в деня, в който почина, няма нищо общо с ваксината.

„Това, което обществото чака, е да се каже дали има причинно-следствена връзка  между ваксинацията и починалата 57-годишна жена. Говорих с патоанатома доц. Кимонов в Пловдив, който е направил аутопсията. Когато са пристъпили към този случай, те са взели материали за излестване дали жената е изкарала коронавирус. Няма антитела. Тя не е била болна от коронавирус. Установено и, че тя е имала съдова болест, запушване на кръвоносните съдове - на места до 100 процента, има и данни за прекаран преди години инфаркт, сърцето е доста увредено. Засега моето мнение и мнението на колегите е, че смъртта няма общо с ваксината. Направена е и консултация с австрийски колеги“, каза той пред Нова тв.

Още по темата

„Това е жена със съдова болест – запушване на кръвоносните съдове, основно на сърцето. При някои то е на 100%, което е смущаващо. Има данни за прекаран преди години инфаркт. Става дума за един годишен ход на запушване, можеше да се случи и без ваксинацията”, каза още лекарят.

За случилото се е уведомен и директорът на Европейската агенция. Очаква се писменото становище на европейския регулатор. Няколко държави извършват изследвания и анализ, освен България.
„Важно е да излязат резултатите, за да може по категоричен начин да представим доказателство, че няма връзка и хората да са спокойни”, добави изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарства Богдан Кирилов.

Според проф. Кантарджиев човек, прекарал заболяването, трябва да изчака три месеца, за да се възстанови имунната му система.

„Аз лично смятам, че прекарването на заболяването е създаването на най-трайния и всеобхватен имунитет. Досега няма описани случаи на този ефект, но теоритично е възможно да се получи свръхреакция. Но това е много рядко и не е фатално”, обясни той.

Според него сега е време за успокояване, да се слушат фактите и да се взимат решения.

„По места директорите на РЗИ, съгласувайки се с Щабовете, дава мерките за всяка област, защото в различните области имаме различен брой болни. Излизат много хора, които не знаят как се взимат решенията”, обясни проф. Тодор Кантарджиев.

На въпроса предстои ли нов локдаун, инфекционистът не даде категоричен отговор, а посочи, че решението за това ще бъде съобщено на редовния брифинг на здравните власти в четвъртък от здравния министър.


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
1
 
! Отговори
Един888 преди 1 месец
До Веско 108

Може би е редно при обявяване на смъртните случай от Ковид да се обявява колко от починалите са с поставени една или две дози ваксина и за да сме още по-обективни колко от общо починалите за деня са били ваксинирани? Но едва ли ще се направи такова нещо, защото вероятно ваксинационната агитация ще катастрофира.
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз статията не съм я чел, но казвам “не” и имам същия отговор като “доцента”!


Значи имаме едно и също ниво на спекулация! Разбрахте ли сега - а Вие?
164
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой го интересува нали се е подписала под : запознат съм с последствията
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено , че ще защитават всички клекнали упени и политици смъртоносната ваксина Астра Зенека защотодепутат от герб я вниса в бегето
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 151

Пише се "пращЯла", а не "прЪщяла". Имала е сърдечен проблем преди 16 години, когато и е сложен стенд.
Това не я прави инвалид. А ако е била в тежко състояние, защо са и препоръчали да се ваксинира?
161
0
 
0
 
! Отговори
Нормално преди 1 месец
е Астра Зенека да има най-много данни за противопоказания понеже е най-масово прилаганата ваксина. Това че има данни и че тези данни са прозрачни и не се прикриват е правилната политика по отношение на ваксините. Все още считам обаче, че докато няма данни за лекарСтвените взаимодействия здравните власти трябва да преразгледат измислените "фази" за ваксинация и да отворят зелени коридори, където да се ваксинират само ЗДРАВИ ХОРА и то не само за Астра Зенека.
160
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На фона на това,че над десет страни в Европа спряха употребата на ваксината на Астра Зенека е редно това наше "светило" ако не друго поне да замълчи!
159
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой слуша бай шиле му липства един орган който се намира в черепа... при бай шиле най много да идеш да го питаш за акне или екзема, но аз лично и за това няма да ида при него...
158
0
 
10
 
! Отговори
Ваксината си е преди 1 месец
много хубава. Най- традиционна ваксина, обаче ваксиниращите вече се побъркаха с този Ковид 19 и забравиха училищното си образование. Ние понеже много не сме учили можем да им припомним че се ВАКСИНИРАТ ЗДРАВИ ХОРА. Те са се юрнали да убеждават болни, дето взимат по една шепа лекарства, което не е изпитано конкретно как ще си взаимодейства ваксината с тези лекарства или лекарствени комбинации, и то по време на епидемия, че даже и на пик на заболяването... Просто действат изцяло в разрез с разума
157
1
 
11
 
! Отговори
Bili преди 1 месец
нежеланите реакции се докладвад мноооого рядко...
това е много административен труд, и после ако си лекар и докладваш може и да не те обгрижват фарма компаниите с платени конференции и тн екстри
156
0
 
6
 
! Отговори
101 преди 1 месец
Пускайте ваксините, всеки си има глава на раменете, който иска да слага кой не иска да не слага.
155
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как ше няма връзка бе, Кантарджиев? Нали има толкова много смъртни случаи, при които след ваксина са се получили същите ефекти - тромби, запушвания на кръвоносни съдове, вътршни кръвоизливи? И кво да очакваме като на човек, който вече има такива проблеми му се бие и ваксина?
154
5
 
14
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 месец
Всички, които реват, че вече се умира само от Ковид да се ваксинират - тогава ще умрат от нещо друго - я инфаркт, я инсулт.
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От официалният сайт на производителя, след обновяване на информацията получена до 8-ми март.

"So far across the EU and UK, there have been 15 events of DVT and 22 events of pulmonary embolism reported among those given the vaccine, based on the number of cases the Company has received as of 8 March." - Това е на база *** милиона поставени дози. Сметнете си сами какъв е процента, поразровете се какъв е тормалният процент извън пандемия и васкинационна кампания и така. Всичко се проверява лесно.
152
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз си мисля ,че всички ония доктори ,които ежеминутно ни уведомяват за жертвите от коронавируса и последващите ваксини са изгубили всякакъв срам и свят.Уплели са се като патета в кълчища и дори не се чуват какви ги бръщолевят.Само да отбият номера.
151
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - 144
"Жената пръщяла от здраве" Прекаран инфаркт, операция на сърцето и други....пръщи от здраве
150
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А няколко дни преди това 50 годишен мъж от София, здрав, прав и спортуващ умира непосредствено след ваксинацията от тромбоза в частна болница.Естествено и там връзка сигурно няма.
149
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Всеки под 60 години трябва да си прецени - иска ли да се ваксинира при така стеклите си обстоятелства или не иска.
148
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато някой почине от Корона вирус, всички казват, че е починал от придружаващи заболявания. Сега почина един човек след ваксинация, и според всички е починал от ваксината, а не от придружаващите заболявания....
147
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато някой почине от Корона вирус, всички казват, че е починал от придружаващи заболявания. Сега почина един човек след ваксинация, и според всички е починал от ваксината, а не от придружаващите заболявания....

Спонсорирани публикации