С 20% са нараснали катастрофите в Разградско

78 водачи карат след употреба на алкохол или наркотици
17 юни 2021 15:37, Петя Славова
6
С 20% са нараснали катастрофите в Разградско
Снимка: БГНЕС

С близо 20 процента са нараснали катастрофите в Разградско от началото годината. Заловени са 78 водачи да шофират превозни средства след употреба на алкохол или наркотици. Затова областната дирекция на КАТ- в Разград започна 7-дневна акция - масови проверки на водачи за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

 "От началото на годината до 15 юни на територията на областна дирекция Разград се наблюдава повишаване на общия брой пътнотранспортни произшествия в сравнение със същия период на миналата година. Те са се увеличили с близо 20 %. По отношение на тежките пътнотранспортни произшествия с пострадали и загинали лица се наблюдава намаляване на техния брой с близо 12 %", каза пред БНт началникът на КАТ – Разград ст. комисар Тодор Тодоров.

Много често водачи сядат зад волана, употребили алкохол или наркотични вещества. От началото на годината са установени 78 такива случаи. Има образувани 5 досъдебни производства за управление след употреба на наркотични вещества, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми нормално да е така. Все пак съда даде ясен знак, че няма проблем да караш пиян и/или дрогиран в условие на рецидив, като оневини Бахаров. Достатъчно е извинение и обещание и пак си на кормилото до следващия път.
3
0
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Там търговията на шофьорски книжки е с предимство за хора с 4 клас
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Северна 'България' (Турция) какво да очакваш?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'КАТ- в Разград започна 7-дневна акция - масови проверки на водачи' ---- типично комунистическо мислене. Полицейщина над невинните докато намерят нещо. А пешеходците защо не проверявате?