Започва проверка на инцидента в "Арсенал"

Националната следствена служба ще разследва
4 окт 2022 18:15, Петя Славова
4
Започва проверка на инцидента в "Арсенал"
Снимка: БГНЕС

"Независимо, че е извършена общонадзорна проверка от Окръжна прокуратура –  Стара Загора преди две години, още утре ще разпоредя нова проверка, в която да участват всички институции, свързани с подобен тип производства, които са свързани с повишен риск". Това каза пред журналисти апелативният прокурор Тодор Деянов от Апелативна прокуратура – Пловдив по повод днешния инцидент в казанлъшкия оръжеен завод "Арсенал".

Още по темата

Всяко едно такова производство е свързано със специфични изисквания относно безопасността, които трябва да се спазват, подчерта той и посочи, че в случая няма как да се каже предварително кои правила са или не са нарушени.

По настояване на Окръжната прокуратура в Стара Загора разследването на днешния инцидент е възложено и ще се провежда от Националната следствена служба със санкция на главния прокурор на Република България, допълни окръжният прокурор Дичо Атанасов. Законовият срок за разследването е двумесечен. Предстои да бъдат назначени и изготвени множество експертизи, вероятно той ще бъде удължен, предава БТА.

В момента няма основание за спиране на работата на завода. Няма опасност и от замърсяване на въздуха над града вследствие на взрива.

Пожар не е имало, уточни ръководителят на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението комисар Стоян Колев. Пристигналите на място пожарни екипи от службата в Казанлък са осигурявали съдействие на ведомствената служба на предприятието по ликвидиране на последствията от взрива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Snorky преди 1 година
Тия ги проверяват през 3 месеца и винаги всичко им е наред...то бива дeбилщинa ама чак толкова...
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ЗЕЛЕНСКИИИИИ. ЩОМ СА РЕШИЛИ ОТ НЕВЪЗМОЖНОТО ДА УГОДЯТ НА ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН, ТОВА СЕ СЛУЧВА. ЩОМ ВДИГАТ ОБОРОТИТЕ МАШИНИТЕ СЕ ПРЪСКАТ. АМА И ПУТИН НЕ ДРЕМЕ НАЛИ? АЙДЕ БЕ КОЙ ЩЕ ГО КАЖЕ ПРЪВ.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на соца военните заводи не палеха и взривяваха всяка седмица...