Кметът на Неделино не се яви в съда, не дадоха ход на делото за отстраняването му

Адвокатът му представи свидетелство, че е в болница в София
1
Кметът на Неделино не се яви в съда, не дадоха ход на делото за отстраняването му
Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Смолян днес не даде ход на делото по искането за отстраняване от длъжност на кмета на Неделино Стоян Беширов, тъй като обвиняемият не се яви.

Още по темата
Неговият адвокат представи в съдебна зала медицинско свидетелство, според което Беширов е постъпил тази сутрин в болница в София.

Делото се отложи, а нова дата ще бъде определена след като съдебно-медицинска експертиза установи кога кметът на Неделино ще бъде в състояние да застане пред съда.

На Стоян Беширов е повдигнато обвинение за престъпление по служба за допуснати умишлено нарушения на служебните му задължения с цел имотна облага на четири фирми, заяви пред журналисти прокурор Лилия Симеонова от Софийска градска прокуратура, специализирано звено "Противодействие на корупцията".

Кметът е обвиняем за нарушаване и превишаване на служебните права във връзка с обявяването,
провеждането, сключването и изпълнението на обществени поръчки, ощетявайки бюджета с около 900 хил. лв.

Съдебният състав отложи и делото по искането за отстраняване от длъжност на заместник-кмета на Неделино Румяна Караиванова, която според обвинението е помагач на Беширов.

Следващото заседание е насрочено на 16 декември, докогато прокуратурата трябва да се запознае с официалните документи около отстраняването и преназначаването на Караиванова. Пред съда Румяна Караиванова представи издадени от Стоян Беширов на 8 декември заповеди, с които я освобождава като заместник-кмет и я назначава на трудов договор като секретар на общината.

Прокурор Симеонова заяви пред журналисти, че по делото продължават проверките и по други обществени поръчки, провеждани в Община Неделино. В прокуратурата пристигали нови сигнали от граждани и управители на фирми относно други обществени поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PRI TAZI KAKA FONIA NA ZAKONITE VSEKI KMET MOGE DA NARUSHI NIAKOI ZAKON.