Ахмет Муса в емоционална дупка след ареста

Адвокатът поиска мярката му за неотклонение да е по-лека
Обновена: 21 май 2015 14:38 | 21 май 2015 14:32,
49
Ахмет Муса в емоционална дупка след ареста
Снимка: Архив, Dnes.bg

Ахмед Муса Ахмед не е добре психически и емоционално след шестмесечния си престой в ареста. Това каза извън съдебната зала защитникът му адвокат Елвира Панкова, предаде"Фокус". Тя поиска промяна на мярката му за неотклонение в по-лека и поиска от Апелативния съд административно наказание – глоба от 100 до 300 лева.

Според адвокат Панкова, Муса не е извършил престъпленията, в които е обвинен, а проповядването на ислям не е престъпление. В съдебната зала Панкова обвини прокуратурата в "голословност на твърденията". Тя не отрече, че Муса е бил осъждан през 2004 година, но той е бил реабилитиран. След това се захвана за думите на прокурора, че ДАНС го наблюдава активно и поиска от съда промяна на мярката му, точно по тази причина.

Още по темата

Според Панкова, от събраните до момента доказателства по делото никой не казва, че той е проповядвал екстремистки идеи, цитирал е само Корана.

"Повдигнатите обвинения за проповядване на война също не са доказани", каза защитникът и изтъкна, че е извършена експертиза на качените материали в социалната мрежа и от нея се виждало, че няма нищо заплашително и екстремистко в тези материали.

"Това, че Ислямска държава си е присвоила някои от символите на исляма не означава, че всички, които изповядват ислям са джихадисти", каза още адвокат Панкова. Тя дори приведе пример с решението на Светия синод за споменаване в молитвите на Симеон Сакскобурготски като цар на българите и попита съда това не е ли антидемократично също.

"Синът ми е златен, чист е като ангел", каза Живка Стоянова, майка на Ахмед Муса, която настоя, че синът й лежи невинен зад решетките и няма доказателства да е извършвал престъпления. "Всички го уважават, всички го обичат, няма връзки навън", каза Стоянова.

Преди делото за промяна на мярката му за неотклонение в Апелативния съд в Пловдив, майката изрази надежда съдът да го пусне. На въпрос на журналисти дали Муса иска да ходи в Сирия да се бие, майката буквално изригна с думите: "Вие луди ли сте, бе? Или зорлем правите хората луди? Къде ще ходи в Сирия да се бие?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Горкото преди 8 години
Oх горкия, жал ми стана... Бил в стрес видиш ли...
27
0
 
3
 
! Отговори
555 преди 8 години
Ако на снимката е той, . направо прилича на абсолютен главорез ... ужас!
26
0
 
5
 
! Отговори
БЛЕК ОУТ!!! преди 8 години
Погледнете само до къде сме стигнали бе хора..и какви са се появили в България..Трябва да бъде върнат закона за интегрирането в общности..и съответно такива индивиди с чуждо самосъзнание да бъдат екстрадирвани незабавно от тук към Турция Иран Ирак има много държави с и минарета..Като четох преди малко за акцията на Лъвов мост косата ми настръхна..Ама и навремето скинари биехме..а сега момчетата си слагат гланц за нокти и ядат и пият с тия
25
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 8 години
Публично да му острижат брадата, да се захрани с малко свинка сланина ама да е с кожата и четината ,че да преглъща по-трудно и накрая по стар мюсулмански обичай за изпроводяк да му теглят по една *** десет доброволеца от партия атака,хем да си затвърдят членския внос хем за престиж , накрая да се праща на джихадистите у анадола да проповядва к'вото иска.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
даже и мюсулманите считат този за терорист и психопат. явно е, че е почитател на идил. пратете го там да си живее. нали според техните призиви, всеки истински мюслим трябва да иде да живее в идил. какво още прави на територията на българия?! като му гледам снимката, няма никакви български етно черти. айде маааарш.
23
0
 
6
 
! Отговори
Коце Мастиката преди 8 години
Тоя *** Муса ли е Мусака ли е още ли не е пукнал от инфаркт в ареста?!?!?!?!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пратете го в черна дупка
21
0
 
8
 
! Отговори
Цъцаров преди 8 години
До 98394РОМ - РЕВОЛЮЦИОНЕР хахахааа хареса ми!Нещо като - циг-а-нин пазач!А знаеш ли защо циг-а-нит-е ходят на джамия - заради тонколоните на минарето хахахахааа :)))
20
0
 
15
 
! Отговори
да преди 8 години
Трябва "Държавата", ако въобще има такава, да се намеси с цялата си сила и всички опити за посяването на радикален ислям да бъдат унищожени още в зародиш. Бил съм на дълги мисии по цял свят и повярвайте ми навсякъде така се започва. Първо им дават пари, за да ходят в джамиите ежедневно, а жените им да се забулват, - около 500 Евро месечно. Такива като нашите ***, естествено заради парите се навиват, но след няколко години изпилва и те сами си запасват бомбите!!!
19
1
 
26
 
! Отговори
ц.ц.ц.ц.ц. преди 8 години
кой пък е тоя дето ги цъка тия минуси тука. Може би майка му...Г-жо, родили сте ***!
18
0
 
24
 
! Отговори
Дъртото Копиле преди 8 години
Да си седи в дупката че ми причернява като го видя!
17
0
 
7
 
! Отговори
98394 преди 8 години
До 10 ЦъцаровЕ нема да стане,тия от ИД да не са луди да си вкарат вътре роми.Ти знаеш ли колко желязо има по улиците след като минат тия от ИД,а за обезлюдените села и градове да ние говорим.Има да "береме жилязо"многота.Тоя ще е първия ром революционер.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този досега трябваше да е 30 метра под земята , а вие пишите че е невинен , за българската мъка и нещастие ще пишите ли нещо
15
1
 
16
 
! Отговори
Василиса преди 8 години
Божкеее как може да е толкоз красив. Де такива красиви българи. Искам го за мъшш. Влюбена съм до уши в този човек. А колко е и интелигентен само. Пускайте го час по скоро, че ме е страх да не му посегнат сексуално.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да гние в ареста тази брадата мусора а адвокатката му за едно хонорарче е готова да продаде държавата си
13
4
 
36
 
! Отговори
666 преди 8 години
Как се чувствате, госпожо Панкова, защитавайки този индивид? Спите ли спокойно? Мислите ли често за децата си? С него имате нещо общо - за пари продадохте интересите си както и той за пари избива невеинни! Къде казахте, че са децата ви? Дръжте ги далеч от мола. Тези радикалисти първо там удраят!
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бах ти ангела...Личице на херувим!
11
1
 
25
 
! Отговори
Комитета от Хелзинки преди 8 години
Ми преместете го в килия с мекичко отвътре, да не се самонарани нещо.Дръжте го в изолация 10-на години, па дано му мине.
10
2
 
18
 
! Отговори
Цъцаров преди 8 години
Ако го пуснем - ще се получи прецеден. Не за друго - а защото това ще е първият бежанец в посока Сирия - а не обратно :)))
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силно се надявам да разбере как е другата му дупка. Там братята му ще се зарават искрено и лично.