10 г. затвор за мъж, убил момиче и скрил тялото му

Танджер Т. обаче ще лежи 13 години заради стара присъда
21
10 г. затвор за мъж, убил момиче и скрил тялото му
Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Разград присъди 10 години лишаване от свобода за мъж, убил момиче и укрил тялото му, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Още по темата

Делото срещу 24-годишния Танджер Т. от село Желязковец се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си. Заради това съдът му наложи наказание за убийството от 15 години лишаване от свобода, което намали с една трета.

Тъй като убийството е извършено в 5-годишния изпитателен срок, който му бил определен по друга присъда, съдът приведе в изпълнение наказанието по нея и му наложи общо наказание 13 години лишаване от свобода при строг режим.

Уважени бяха и гражданските искове на родителите на убитата Катя в размер на по 80 000 лева за всеки от тях, посочват от съдебната институция.

Престъплението беше разкрито след продължили година и половина издирвателни действия на полицията в Разград под ръководството на наблюдаващ заместник-окръжен прокурор от Окръжната прокуратура. Авторството на деянието се потвърдило от събраните доказателства, както и от самопризнанията на подсъдимия.

ДНК-експертиза доказала, че намерените човешки останки в землището на село Желязковец принадлежат на безследно изчезналата Катя същото село.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
Докато не вземат хората правосъдието в собствените си ръце няма да има правосъдие
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ЧОВЕК В ИЗПИТАТЕЛ СРОК С ВЛЯЗЛА ЕДНА ПРИСЪДА А СЛЕД ТОВА УБИЛ И СКРИЛ ДЕЯНИЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДАДЕ 10 ГОДИНИ ЗАТВОР САМО!!!!АМИ ЗА ТОВА ЧЕ Е УКРИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО КЪДЕ Е ПРИСЪДАТА!!!!!!!!!!!!!!!!тук проблема е прокуратурата че не го е заляла в различни обвинения и ще лежи не 10 а 110 години!!!ПРОКУРАТУРАТА СА ПРЕСТЪПНИЦИ ПО-ГОЛЕМИ И ОТ СЪДА!
10
0
 
29
 
! Отговори
Тото преди 6 години
В щатите за такова престъпление, доживот или смърт.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не съм омуртагов наследник като теб.
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както и наследниците им от омуртагово време.
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"името "му обяснява всичко....Четвъртият ичиргубоил на хан Омуртаг се е казвал Танджер. Хубаво прабългарско име.
6
3
 
18
 
! Отговори
"Мустафа" преди 6 години
Такива като този убиец,не трябва да излиза от затвора,а смъртното наказание е за предпочитане в такива случаи.
5
1
 
35
 
! Отговори
бг парадокси преди 6 години
Не са ли хората, които са го пуснали "условно", също виновни за това убийство. и те трябва да бъдат съдени наравно с този. Защо като пускат условно съдиите не стават гаранти. Нали ако куче без каишка ухапе някой, собственика е отговорен, кой е отговорен в случай че има убит човек?
4
0
 
12
 
! Отговори
не правосъдие преди 6 години
а желязо. Да ви е честита новата министърка. Носете си оръжие.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПародияДобри предложения направи, но махни словосъчетанието "Народен съд". То е свързано с представи за други тежки престъпления, извършени от лица, които са си присвоили статут на "народни съдии".
2
0
 
37
 
! Отговори
Пародия преди 6 години
на закони и наказателен кодекс. Рецидивист осъден за убийство на 10 години, ако не беше рецидивист 5 години...Сега е на 24 смятай, че на 31-2 са го пуснали и познайте с какво ще се захване пак......Революция и Народен Съд....Ревизия на гнусния "преход" и нови Крумови закони....5 грама олово между очите за такив ***!!!!!!!!
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер, Темджерата след има няма 10 години ще е на свобода. Ще се натренирал и изучил на занаят. Тежко им на тези, които попаднат на пътя му тогава - иска ми се да е близък на някой пт съдебния състав, защото въпросът не е дали пак а кога и кой ще пострада... дано да съм в грешка