Белгия издирва петима българи, откраднали 38 кг злато

Единият от тях е задържан в Несебър
27 мар 2021 19:13, Анисия Иванова
53
Белгия издирва петима българи, откраднали 38 кг злато
Снимка: Pixabay

Полицията в Несебър е задържала българина Йордан Й., издирван  от белгийските власти за грабеж на 38 кг златни кюлчета. По искане на Окръжна прокуратура Бургас на арестувания е наложена най-тежката мярка за неотклонение  "задържане под стража“, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Европейската заповед за арест е издадена от съд в Антверпен. Българинът е издирван в Белгия за въоръжен грабеж, извършен на 19 октомври 2020 г. в Пулле.

В Европейската заповед за арест е посочено, че на тази дата мъж е бил нападнат и повален на алея пред неговото жилище. Върху пострадалия е нанесен побой. В продължение на 16 часа е държан вързан, а устата му била запушена.

През това време са били откраднати скъпоценни предмети, между които и 38 килограма златни кюлчета. Посочено е, че престъплението е извършено от петима български граждани, сред които е бил и Йордан Й. След грабежа заподозрените лица са избягали с две коли в Нидерландия.

Белгийското законодателство е определило максимален срок на наказание за посоченото престъпление - "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години.

Йордан Й. е задържан на 24 март от полицейски служители в Несебър. Определението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БМБ мина с тънките златисти кюлета. Явно опозиционните костенурки на ниво с 2.5-3% от гласоподавателите са спретнали на наш Боре тази новина за да се подсети населението че някъде е виждало златни тухлички.
40
0
 
6
 
! Отговори
Каквото и да стане преди 3 години
на Запад, все българите виновни!? Затова смятат България за иганска държава, и затова са ни наврели в девета глуха. Затова се бъзикат с нашият бай Боко, защото е най про стият политик в ЕС. Мутрите превърнаха държавата в бащиния.
39
6
 
18
 
! Отговори
хмх преди 3 години
другите 37кг са в шкафчето на бб, работа,работа,работа
38
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търсете златото в чекмеджето на Бойко.
37
7
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
От Баце по голем крадец нема!
36
7
 
11
 
! Отговори
Маккена голд преди 3 години
чекмеджето на мин б бибитко са гюл златото,там са .Паролата е Сезам отвори се
35
2
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
Антверпен е еврейски град. С една дума са обрали евреин(малко съмнително броя на кучетата,както и материята) и на тях им съдействат, демек д,упят всички полиции, вкл бгмилицията.
34
12
 
12
 
! Отговори
Спомен преди 3 години
Комунистите , кооито 3 пъти фалираха България, 3 пъти откраднаха парите на народа и пенсиите му , 3 пъти докараха хората до просешка тояга , откраднатите милиарди ,ако ги обърнем на кюлчета злато, ще образуват планина колкото Витоша ! Какво дъвчете кюлчета в шкафчета ? Нямаше такива , защото Борисов не е сниман на милионерски яхти или дворци , а само комунисти правят това ! При комунистите са народните кюлчета !!! С тях ще ги издавим след 4 -ти април !!!
33
1
 
19
 
! Отговори
Я ! преди 3 години
Значи европейските държави съдят доста строго - за кражба - 15 - 20 г. затвор ! А у нас за кражба - мъмрене или подписка !!! Как да не напопържаш българските съдии !!??
32
6
 
12
 
! Отговори
Чоки преди 3 години
Сигурно са имали поръчка за пълнене на чекмеджета.За едни затвор 20 години,за други награди за ноово председателско място.
31
0
 
17
 
! Отговори
Лол преди 3 години
Е, чак пък 15-20 години затвор. В българия за побой на улицата даваме порицание. За пребиване до смърт - 2 години затвор.Какво е това белгийско правосъдие!? :)
30
8
 
20
 
! Отговори
Badjoto преди 3 години
Има кюлчета в едно шкафче, в Банкя. Там защо не потърсят?
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да знаете,че в западна Европа си имат каталози с подробно описание на престъпниците,в Испания преди години бяха пропищяли от крадливи и нагли румънски граждани.
28
3
 
6
 
! Отговори
Питайте преди 3 години
ве шайката.
27
6
 
9
 
! Отговори
факт преди 3 години
38 килограма злато на обем са колкото бутилка от два литра. Ако са 14 карата, тогава е обем около две бутилки по литър и половина. Просто тежи доста. Веднъж видях пет златни пръчки, дебели колкото пръста ми и дълги към една педя, общо тежаха десет кила.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не са ги откраднали от някой беден човек, нямаше изобщо да ги задържа, халал да им са!
25
4
 
13
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Щом откраднахме трупа на Чарли Чаплин, колко му е да отмъкнем 38 кила злато...
24
3
 
6
 
! Отговори
Aurum 79 преди 3 години
Премиеринспектора кога последно ходи в Брюксел?
23
4
 
23
 
! Отговори
7 ТОНА ЗЛАТО преди 3 години
e откраднала ДЪНДИ миналата година от БЪЛГАРИЯ, но никой нищо не разследва. Даже за 50 напред им разрешиха да крадат. Офиациално
22
4
 
22
 
! Отговори
ДаНакажемШайката преди 3 години
Помислих,че са изпразнили нощното шкафче на Асфалт паша от БанкИ.