Най-широката улица в света

Булевардът се намира в Буенос Айрес, Аржентина
18
Най-широката улица в света
Снимка: flickr.com

Най-широката улица в света се казва „Avenida 9 de Julio“ и се намира в центъра на столицата на Аржентина – Буенос Айрес.

Това обаче не е просто някаква улица, а огромен булевард, с озеленен остров по средата, между двете противоположни посоки на трафика.

Само хората, които умеят да ходят бързо и имат наистина дълги крака, могат да стигнат от едната до другата страна на улицата, преди светофарът на кръстовището да светне червено отново.

Булевардът е кръстен на Деня на независимостта на Аржентина – 9-и юли. Той е дълъг 1 км, а е широк 110 м. „Avenida 9 de Julio“ има по седем платна във всяка посока, като освен това разполага с локални, успоредни улици с по още две платна. Излишно е да казваме, че този булевард е отправна точка към почти всички основни забележителности на Буенос Айрес.

Тук се намира Обелискът, френското посолство, статуята на Дон Кихот, театърът „Colon“, бившата сграда на Министерството на комуникациите.

Булевардът е пуснат за първи път през 1888 г., но в този си вид е от 1960 г. В северната си част той се свързва с магистралата, която води до летището на града. Три от линиите на метрото в столицата имат станции на „Avenida 9 de Julio“.
Вижте снимки на този булевард в галерията на Тialoto.bg.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Ямбол главната е по-широка.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
krasivo i chisto, a u nas?
10
1
 
5
 
! Отговори
майор Костов преди 8 години
2. "Пътна лента" е надлъжна част от пътя, очертана или не с маркировка и осигуряваща движението на недвуколесни пътни превозни средства в една посока едно след друго.3. "Платно за движение" е общата широчина на пътните ленти. Пътят може да има няколко платна за движение, видимо отделени едно от друго.
9
1
 
1
 
! Отговори
до специалист 11 :) преди 8 години
според мене има 4 платна за движение на булеварда от тази снимказа справка - Закон за движение по пътищата и допълнителните разпоредби :)
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
11, а ти правиш ли разлика между платно и лента?
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До специалиста номер 10 :)Е като погледнеш снимката....колко платна има според тебе?! И няма ли локални успоредни ....?! виж пурво дали не пишеш ти глупост
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"има по седем платна във всяка посока, като освен това разполага с локални, успоредни улици с по още две платна." - такава тотална глупост отдавна не бях чел ...
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де да можеше авторът на статията да прави разлика между пътно платно и лента...
4
7
 
14
 
! Отговори
берия преди 8 години
АКО ВИ ОСТАНЕ ВРЕМЕ И ВИ РАЗРЕШАТ ,НАПИШЕТЕ НЕЩО И ЗА НАЙ-ХУБАВИТЕ МЕТРОСТАНЦИИ В СВЕТА. ПУТИН НЯМА ДА ИМА НИЩО ПРОТИВ ДА ГИ СПОМЕНЕТЕ .
3
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-широката улица е Queens blvd в Ню Йорк.
2
1
 
27
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Не е вярно, че трябва да имаш дълги крака, нито пък че трябва да бързаш, за да пресечеш преди да светне червено :) Светофарите на булевард 9 Юли са повече от добре регулирани от доста години назад. За последните 7-8 години съм посетил Буенос Айрес повече от 20 пъти и като прочета новина написана преди не знам си колко години копирана и поставена някъде си не мога да се въздържа. Правете новини, а не копирайте стари. А между впрочем станциите на метрото са повече от 3 :) Хубав ден.
1
2
 
57
 
! Отговори
бат сали преди 8 години
и в Самоков са такиви