Емоционален и носталгичен: Обама защити наследството си

US издания коментират последната му президентска реч
11 яну 2017 10:07, Петя Славова
46
Емоционален и носталгичен: Обама защити наследството си
Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама защити политическото си наследство и предупреди за заплахи за демокрацията в последната за своето управление реч, пише "Индипендънт".

"Скъпи американци, за мен беше честта на живота ми да ви служа. И няма да спра да го правя", каза той.

Обама се обърна към Америка за последен път с емоционална реч за сбогуване, отбелязва "Гардиън", цитиран от БТА.

Изданието посочва, че приключващият управлението си президент е заявил, че е горд с осемте си години на поста, и по трогателен начин е отдал почит на първата дама Мишел Обама, наричайки я "съпругата, майката на моите деца и най-добрия ми приятел".

"Вашингтон пост" определя словото на американския президент като "силно" и отбелязва, че в него той призовал да се създаде по-оптимистична визия за бъдещето в страната, която никога не е изглеждала толкова поляризирана политически.

Според "Ню Йорк таймс" речта е била изпълнена с носталгия и същевременно с надежда.

"Уолстрийт джърнъл" посочва като ключово послание на Обама към американците призивът за единство и единодействие и откроява думите му за съществуваща заплаха от външни сили и вътрешно напрежение в САЩ.

Обама призова американците да защитят демокрацията си, пише в заглавие "Файненшъл таймс". Вестникът отбелязва че в последната си реч президентът е предупредил за опасността от явления като политическото противопоставяне и икономическото неравенство, а също и от проблемите с междурасовите отношения.

Изданието посочва, че бъдещето на политическото наследство на Обама е доста несигурно предвид това, че новият президент републиканец и съпартийците му, които имат мнозинство в двете камари на Конгреса, се готвят да премахнат някои ключови елементи от него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Lame Duck преди 7 години
Kwak- Kwak!
31
0
 
8
 
! Отговори
под лупа преди 7 години
Тука две думи накриво не можеш да напишеш!Ако споменеш близките роднини на homo sapiens веднага го трият! И що така?
30
0
 
6
 
! Отговори
Keep walking! преди 7 години
Краварците все такива "Емоционалени и носталгичени" президенти които да защитават наследството си да си избират! До две -три президентстава светът ще стане нормален!
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-слаб президент не е имало в историята на Щатите. Бонго си е Бонго, кръвта вода не става!То и за това оная ***-пигмей, надарен с природна хитрост и милиционерски усет взе да надига ушите.....Знам че ше цъкате минуси, приятели мои, под емоционалност, братя скавяни, освободители и Т Н но това е факт!Хубав ден на всички!П.п. Нямам нищо против Русия, жал ми е за народа и......
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бонго, Бонго....пълен ПРОВАЛ ти е наследството! А въпросните "издания" имат още само няколко дни да живуркат свободно и ненаказано.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
яяя яяя йее коко джамбо яяя яяя йее...
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първият черен президент на Щатите почти успя да отвори вратите на институцията за първата жена :) Тя пък щеше да пласира първия транссексуален, и така нататък. И докато реалитито се разраства, тъмните сили спокойно завземат света. Добре, че с тази фаза се приключи! Чао, Бонго.
25
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Това е най-неуспешният и незабележим президен ... или по-скоро шоумен, който щатите са имали до сега.Надявам се да си вкарат политиката в релси иначе тежко му на светът :X#фъкОБАМА
24
1
 
11
 
! Отговори
До space x преди 7 години
Хахо си ти мой човек, само че не си даваш сметка. Много си заблуден. С такива заблудени хора като тебе, не ми дава сърце да се карам. Продължавай да мечтаеш. От посолството на САЩ няма да ти връчат медал за подмазване ако това ти е мечтата.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Довиждане, жабо. Много хора преметна и изби, и много награди взе. Много и начесто си приплямпваше, и винаги намесваше жена си за драматичния ефект. Много илюминатски инструмента излиза, защото те направиха президент на Щатите, а си индонезиец. Няма да липсваш на никого, така че гаси лампата и не се показвай повече.
22
0
 
11
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Между другото, разследванията срещу "намесата" на Москва в изборите в САЩ се провеждат не от американските служби като ЦРУ, ФБР и т.н. Провеждат се от небезизвестната у нас фирма "Краун ейджънтс". Която не свърши никаква работа срещу корупцията в България и гушна 80 милиона паунда печалба.
21
0
 
15
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
Като гледам всички на края на мандата започват да дават много ценни съвети. И по нашите географски ширини - същото.
20
1
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Абсолютно право имаш
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига вече лигавщини. Това беше една марионетка на финансовите елити. Които не бяха,не ги оставиха живи. Отива си с две тотално опустошени страни (И НЕ ЗА ДА ВКАРАТ ДЕМОКРАЦИЯ) а за интересите на еврейските им господари. Истината е че избиха стотици хиляди хора. Те и техните създадени и финансирани от тях групировки. На него можем да благодарим за мигрантите днес. Стига с тия номера от Холивуд. Стана един месец се сополявят той и жена му.
18
7
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
До теМи тези филми ги правят , за балъци като теб.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 8г. Негърчето остави една разделена и озлобена нация и един врящ и кипящ свят. Вътрешната му политика бе пълен крах, като се почне от социално - икономическата катастрофа и се стигне до битовата престъпност, която бележи нечуван ръст! В геополитчески план да не говорим - Европа е разпокъсана и разядена, Близкят изток е в пламъци, тероризмът е в небивал разцвет, а Русия и САЩ отново са близо до Студената война! Страхотно наследство, Бонго!
16
0
 
12
 
! Отговори
те преди 7 години
До Mr.STARBUCKSГледай филма-нация от убийци за САЩ става дума.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1една идея от мен - напълни си носа с барут и се шибни в най близката стена до теб, и може да ти олекне ха ха ха
14
0
 
17
 
! Отговори
socialen преди 7 години
За съжаление Обама приоризира дестабилизирането на Света и остави подобряването на живота на американците и решаването на Вътрешно-политическите проблеми на заден план. Това доведе до победата на Тръмп и до омразата на американците към блатото във Вашингтон, както те самите наричат администрацията на Обама.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...*** си ти , аз няма да заплача.... . сбогом , сбогом и никога не се завръщай....