Конспирация около смъртта на д-р Бинг Лу, има ли връзка с коронавируса?

Убийството на професора предизвика множество теории
7 май 2020 11:32, Нели Христова
56
Конспирация около смъртта на д-р Бинг Лу, има ли връзка с коронавируса?

Какво се случи с професор Бинг Лу е въпрос, който много хора си задават. 37-годишният мъж от китайски произход е работил в Университета Питсбърг. В събота е намерен мъртъв с няколко огнестрелни рани. Според полицията става дума за убийство и след това самоубийство, тъй като стрелецът се е самоубил минути по-късно в колата си. Но според близките и колегите на Лу, причината е друга.

Професорът е бил на прага на "значителни открития", които щели да помогнат в борбата с COVID-19.

Бинг Лу е намерен с огнестрелни рани в главата, шията, торса и крайниците в дома му в покрайнините на Питсбърг. Убиецът е 46-годишният софтуерен инженер Хао Джу. Той се самоубива веднага щом се връща в колата си. Двамата мъже се познавали добре, съобщава BBC.

Според полицията в основата на убийството стои... жена. Джу и Лу "спорели дълго за интимен партньор". По думите на разследващите няма "никакви доказателства" за това, че ужасяващият инцидент е свързан с работата на Лу относно коронавируса.

Кой е Бинг Лу?

Неговите колеги го описват като невероятен учен, който е бил "на ръба да направи значими открития", които щяха да помогнат на света да разбере по-добре клетъчните механизми на COVID-19. Те обещаха да отдадат почит на Лу, като завършат изследванията му.

Лу е родом от Китай. Той завършва бакалавърската си и докторска степен по компютърни науки в Сингапур, а след това заминава за САЩ, където започва да провежда изследвания. Според онлайн биографията му, той е сътрудничил с биолози и клиницисти за изучаване на човешкия имунитет.

Защо се появиха конспиративни теории?

"О, Боже Господи. Това звучи като извадено от "Мисията невъзможна". Ами ако е открил, че вирусът произлиза от американска лаборатория?, пише един потребител в китайската социална мрежа Weibo. Това не е единственият подобен коментар. Много хора предполагат, че Лу е убит, защото е щял да открие произхода на COVID-19. Тази конспирация се подсилва и от факта, че правителството в Китай, както и китайските държавни медии твърдят, че COVID-19 е създаден в САЩ и е донесен в Ухан от американски войници.

Според потребителите на Weibo случайността е прекалено голяма: "Много необичаен случай, навярно има нещо скрито в сенките", пише друг потребител.

Някои твърдят, че фактът, че Лу е бил китаец, го поставили под риск в САЩ, но няма никакви доказателства, че професорът е станал мишена заради етническия си произход.

От Global Times, сайт, който е свързан с държавните медии в Китай, публикуваха множество теории за смъртта на Лу. А според много потребители в Twitter, може би Китай има пръст в убийството на откривателя.

Каква е истината? Може би никога няма да стане ясно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
3
 
! Отговори
Конспирация ли? преди 3 години
Настъплението на Китай няма да спре само с това убийство.Изчезнаха или починаха от заразата учени работили в лабораторията в Ухан.Не вярвам учения от Питсбърг,щата Пенсилвания на източното крайбрежие да има нещо общо с закритата през 2015г. от Обама лаборатория в САЩ работила в Калифорния и финансирана от Бил Гейтс.Лабораторията е закрита като много опасна за националната сигурност.Малка част от 12американски и 2китайски учени продължават от 2016г. изследванията в Ухан и явно е станал инцидент?
38
0
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 3 години
Единия е бил убит , а убиеца се е самоубил с три куршума и един контролен в главата . Каква е гаранцията , че така наречения убиец е истински , може ли втория , да е убит , и да се представен пред медиите като убиец .
37
3
 
12
 
! Отговори
Ще се сетите преди 3 години
И в случая с М.Цветков нещата изглеждат като катастрофа предизвикана от дрогиран шофьор.А това американо-китайче най-вероятно е бил на път да докаже цялата измама с короната и да я огласи.И хоп- любовника го трепят.И после един ревнивец го самоубиват.Колко удобно.И короната остава естествен вирус тръгнал от гладен китаец,ял прилепи.Ех наивен ми народе...
36
2
 
7
 
! Отговори
Мухахаха преди 3 години
Когато се дава гласност на теории за умишленото заразяване на Китай от САЩ като последица от Икономическата война която водят двете страни -- ТОВА Е ЛЪЖЛИВА КОНСПИРАЦИЯ И измислица .......... Когато се разискват теории че Китай писнал вируса в собствената си страна и кого били убили за да го запазят в тайна .... ТОВА Е ПРАВДОПОДОБНА ТЕОРИЯ заслужаваща внимание на медиите ... Всъщност кое е лъжа и кое фейк зависи много на кого лииже гъ*за съответната медия .На *** или краварите.
35
2
 
4
 
! Отговори
няма конспирация преди 3 години
Жендърска драма.Голема либов ги тресяла двамата жендъри.....
34
0
 
3
 
! Отговори
стойчо к. преди 3 години
И ние сме пришълци.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да питамТези ги наемат за ***, да знаеш!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Джон Ленън кой го уби???
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е сигурно - ние сме белите мишки!
30
0
 
4
 
! Отговори
мдааа преди 3 години
До помощНауката такава каквато е, си е развиваме ние, а технилогиите ни се подаряват, но при зловещи условия....Да пази бог!!!
29
0
 
7
 
! Отговори
помощ преди 3 години
НЯКОИ искат да се развиват само технологиите, но не и научния анализ и напредък.
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя китаец е избягал от китай и е живеел в Сащ, там е и работел, това първо и второ, което " статията" ПРЕМЪЛЧАВА, е че е УБИТ ОТ ДРУГ КИТАЕЦ!!! Какъв " риск" заради етническия му произход...? Полицията разследва случая, който определено има връзка с работата на ПОМОЩНИК ПРЕПОДАВАТЕЛЯ и с неговите разкрития за произхода на китайската чума, и Уханските лабораторни престъпления на китайската ком партия!
27
1
 
7
 
! Отговори
АМИИИ преди 3 години
ЕДИН ОТ СТОТИЦИТЕ ЗАТРИТИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Също няма никаква логика да се наеме един убиец и после втори, който да очисти първия."Това е стар мафиотски похват. Не пращал своите хора да го извършат, а чужди такива. След това злоупотребяваш с доверието на убиеца, срещата се някъде, за да му се доизплати за поръчката, ама има "бада бинг банда бум".
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИМА ВРЪЗКА С НЕЩИЧКО, НО БОГ ЗНАЕ С КАКВО...
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на мен на младини ми идваше да гръмна един *** заради жена.Така че няма нищо учудващо в това убийство.
23
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил е убит по тайно нареждане на секретни руски служби защото е искал да каже пред света че вируса е руска тайна разработка. путин праща агент на кгб в ухан с помоща на тайна подводница и го е отровил с секретен новичок а после го е застрелял с тайно руско оръжие.
22
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен конспирация няма нищо друго. Нито е ръководител на екипа нито е толкова от значение за откритието ако изобщо има такова, защото ежедневно медиите са пълни с информация за откриватели на ваксини които са на милиметри от финала.
21
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма конспирация - Бил Гейтс създаде вируса, ККП го пусна, а СЗО помогна да се разпространи. Това е истината. Стига с това "конспиративни теории". Терминът е измислен в края на 60те от ЦРУ, за да се подкопаят всички теории, свързащи убийството на Кенеди и Управлението. Конспиративните теории са присъщи на мислещите хора и омразни на овцете. :)
20
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦРУ занаят най-добре, особено като се отчитат по фактурите излиза всичко точно.