След като нарече коронавируса "истерия", 37-годишен мъж почина от COVID-19

През целия юни той обикаля по различни барове и заведения
22 юли 2020 20:00, Нели Христова
257
След като нарече коронавируса "истерия", 37-годишен мъж почина от COVID-19
Снимка: Facebook

Въпреки големият брой заразени и жертви на новият коронавирус, все още има хора, които не вярват, че пандемията е истинска. Сред тях е и 37-годишният Ричард Роуз, който многократно използва социалната мрежа Facebook, за да изрази възгледите си, че COVID-19 е измислица, а реакцията на обществото е преувеличена.

Още по темата

"Нека бъде ясно, няма да си купя тъпа маска. Стигнал съм до тук без да вярвам на цялата тази истерия", пише Роуз преди три месеца. На 12 май той споделя, че му е "писнало да чете за COVID-19", а няколко дни по-късно споделя ислямофобски колаж, който сравнява маската с хиджаб.

През целият юни Ричард Роуз отбелязва, че е в различни барове и ресторанти в Охайо.

Но това, което привлича вниманието към мъжа е, че след всички тези публикации, той все пак става жертва на коронавируса. На 1 юли Роуз признава, че изпитва симптомите на COVID-19.

"През последните дни не се чувствам добре. Най-накрая се изследвах и скоро ще знам какви са резултатите. Искам просто отново да се чувствам добре", пише той. Час по-късно той добавя, че е дал положителна проба за коронавирус.

"Е, официално съм под карантина в следващите 14 дни", пише той. А ден по-късно добавя: "Този COVID е ужасен. Просто си седя и оставам без дъх."

Три дни след като дава положителната си проба, Ричард Роуз издъхва в дома си.

"Не можем да повярваме. Да, слушаме за този вирус, но не очакваме той да засегне млади хора, като нас. Ужасно е, че изгубихме Ричард, но е още по-ужасно, колко хора са пострадали, заради начина, по който той се отнесе към вируса", казва един от приятелите на Роуз пред Cleveland 19 News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До foti359 - 212 ! Фоти, човече, време е да отидеш при ушен лекар, да си продухаш ушите, а може, и нацяло да се продухаш , хем ще чуваш, хем ще виждаш! Няма да имаш проблеми!!! СКОРПИОН !
197
1
 
2
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Чнг 216. Вари го, печи го, овчата кратуна си остава овча! Българската поговорка казва: " Простотията не ходи по гората, тя ходи по хората! " Много е тъпо, човек да бъде роб на ината си, а не на разума си! Ти " ЧНГ" , ако застрашаваш моя живот и на десетки други, това не е твой личен проблем, това се нарича обществен проблем, и е въпрос на възпитание и образование! Мястото на дивака се намира в гората, не при хората, не при обществото!!! СКОРПИОН!
196
12
 
6
 
! Отговори
Чнг преди 3 години
Колко удобно за тиквите статия.Само че хората вече не ги е страх от крадците и ще бъдат по площадите.
195
1
 
5
 
! Отговори
До 208 преди 3 години
,,Например как да различим дали симптомите са на грип или на ковид. ..,,Въпросът е актуален. 1 при грип инкубационният период е по-кратък и началото е остро, с внезапно покачване на температурата.2 ковидът не те ,,събаря,, веднага, започва постепенно, но ако се яви задух, задължително трябва да си под лекарско наблюдение.3 други симптоми като загуба на вкус и мирис са по- характерни за Ковид.Има и още.Разработени са въпросници
194
5
 
5
 
! Отговори
До 211 преди 3 години
Законът за протестите задължава организаторите им да осигурят условия за участниците в мероприятието ,които да не ги излагат на риск.Протестите в демократичните общества нямат общо с партизански войни.
193
2
 
3
 
! Отговори
До 211 преди 3 години
,, бълнуване,,?Законът е бълнуване?А се борим с мутри (символ на беззаконието)?Ако няма да се спазвате закона,значи искате анархия.Ясно .
192
3
 
2
 
! Отговори
foti359 преди 3 години
До вервай те на Л...Не само за погребения, но и заразени не съм виждал нито съм чувал за заразени познати и приятели!
191
2
 
2
 
! Отговори
foti359 преди 3 години
До АнонименТо се знае къде са протестите всеки ден до падане на правителството. За какви уведомления до кмеството бълнувате!
190
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E вече имаме доказателство. А бе що не си.....Аз на очите си ли да вярвам или на "доказателства"
189
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ сега, като не е в СЗО , сигурно пак ще се справят някак.Флинтстоун да не е членувал в СЗО.Ще гледаме/гледате.
188
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските служат, за да пазят другите хора.Така, ако сме солидарни, ще се справим с тази опасност.Китай се пребори за 4 месеца, като хората бяха дисциплинирани.Ние имаме политици, които се заиграват със страховете на хората и ги нахъсват да ходят незащитени на протест.Моите уважения към протестиращите, но защо никой не поема лична отговорност за организирането им.По закон организаторите трябва да уведомят кметството къде ще има протест и кога, да да се осигури сигурност на хората.Само хр.и с
187
2
 
3
 
! Отговори
Абе,да не е Мангъра? преди 3 години
А-а,видях снимката,Мангъра е по-грозен.
186
4
 
2
 
! Отговори
До 186 преди 3 години
Нямаш познати с тази болест?А колко познати имаш изобщо.Като цяло този пост го слагаш всеки ден от 8- ми март до сега.Та мисля, че като седиш в къщи и пишеш в сайта по цял ден ,спазваш основната мярка - дистанцията.А страхът те е обладал отдавна и трябва да търсиш професионална помощ. Текстовете ти показват, че ти си накрая на силите си . Следващата стъпка е описана по- горе. След пасивно отричане, може да решиш да тръгнеш ,,да си търсиш,, белята, защото нямаш сили да тревожното очакване
185
9
 
4
 
! Отговори
Парадокторче преди 3 години
До троловете:Коронавирус може и да има, ама Ковид 19 няма. Колкото и да се напъвате няма как да го има,! Казвате иима, кой ви каза? Вие лично ли сте изолирали вируса? Миналата година имаше ли хора умрели с респираторна инфекция? Клиничната картина подобна ли беше? Каква беше? :) Хайде, разкажете смело! Накарайте *** да повярва.
184
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът е имал нужда от психолог.Бил е обсебен от идеята за този вирус и по свой начин се е борил със страховете си.Алкохолът, баровете и т.н. са му помагали да се чувства в безопасност.Сякаш накрая като се е запазил, се е успокоил , след голямото напрежение.И всъщност е бил добър човек, защото веднага се е карантинирал, за да не причини страдание на другите.Намерил е и сили да ги предупреди, да се пазят.Бог да го прости.Страхът има много лица. Тук виждаме проява на паническо отричане.
183
8
 
3
 
! Отговори
вервай те на Л... преди 3 години
Някой-и да е виждал масови погребения а,Аз не и не ми пук.живея си както ми изнася
182
10
 
4
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
Пандемия нема.
181
5
 
15
 
! Отговори
хмм преди 3 години
За всички безстрашни Дарвин е намерил решение отдавна!
180
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От по-голямата част от коментарите все повече се убеждавам, че от вируси няма да умрете, ама от страх - да. Аман от страхливци.
179
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че тя половин България не вярва, че има ковид, този ли ще ни впечатли. И после "ау, *** то е много гадно в болницата". Ми гадно е, да . И да, има ковид. И да, при младите хора като цяло минава леко. Но с този вирус никога не се знае. Например вчера в туитър много хора се оплакаха че техни близки и познати под и около 40 са получили инсулти в близките седмици. Което е една от формите на ковид. Много по-лесно за всички ни е да се пазим и да не се заразяваме, отколкото да влизаме в статистиката.