Доналд Тръмп разкритикува виден републиканец

Призова партията да обърне гръб на Мич Макконъл
17 фев 2021 08:33, Ния Христова
18
Доналд Тръмп разкритикува виден републиканец
Снимка: БГНЕС
Доналд Тръмп разкритикува лидера на републиканците в Сената на американския Конгрес Мич Макконъл.
 
Тръмп призова партията си да обърне гръб на Макконъл, който си позволи публично да обвини бившия американски президент, че е отговорен за щурма срещу Конгреса на 6 януари, съобщава БНР.
 
Макконъл в събота гласува за оневиняване на милиардера в процеса за импийчмънт в Сената, като каза, че горната камара на Конгреса не е компетентна да съди бившия държавен глава. Същевременно обаче той заяви, че Тръмп е морално отговорен за щурма срещу Конгреса, в който загинаха петима души. Той припомни още, че Тръмп вече е обикновен гражданин, който може да бъде съден от обикновен съд в САЩ.
 
45-ият американски президент обяви открита война на Макконъл, който е ловък стратег и дълго време беше съюзник на Тръмп.
 
"Мич е един намусен и сърдит политик, който не се усмихва никога и ако републиканските сенатори останат с него, те няма да спечелят повече", се казва в изявление на Тръмп. "Републиканската партия никога повече няма да бъде уважавана или силна с политически лидери като Мич Макконъл начело й", допълва Тръмп.
 
Макконъл и Тръмп правят опити да насочат Републиканската партия в коренно противоположни посоки. Макконъл е за това партията да е фокусирана върху въпросите за бюджета и търговията, докато Тръмп, подкрепян от голяма част от електоралната база на републиканците, защитава един по-популистки подход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към 15С просташки манталитет на неграмотници...живеещи сред хълмовете на нищото.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доналд Тръмп въпреки кампанията по очерняне на неговата личност е все още най-популярната личност сред републиканците.Според независими проучвания ,той има подкрепата на 53% от републиканците,втори е Майк Пенс с едва 14%.И аз четох резултатите от тази анкета. Така е, уви - много неграмотни *** във вътрешните части на страната...Оттам е масата на феновете му.
10
9
 
4
 
! Отговори
McDonald преди 3 години
е подвижен политически труп.
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доналд Тръмп въпреки кампанията по очерняне на неговата личност е все още най-популярната личност сред републиканците.Според независими проучвания ,той има подкрепата на 53% от републиканците,втори е Майк Пенс с едва 14%.Въпросният критик на Тръмп няма и 1%подкрепа!
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така Доналд. Честните и принципните които не могат да казват на черното бяло вън от партията. Мошениците и лъжците като самия теб да останат. Така правят и босовете на партии в България, така ще постигнеш бърза българизация на САЩ.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ivan zavet alb 2011gДа ама Не. ПоДа ама Не
6
6
 
8
 
! Отговори
Granik преди 3 години
Тия дядовци ,са по големи инфантили от всички останали. Добре ,че природата ги чисти.
5
21
 
22
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Дано Тръмп да се върне на президентския стол.
4
11
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
За силата на демокрацията в САЩ говори и факта,че един явно зависим от Русия президент ,който има юридически огромна власт...дори и той не можа да помогне на Путин.
3
23
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Републиканците горчиво ще съжаляват, че защитават своеволията на оранжевия клоун. Той ще разцепи партията . Демократите няма нужда да се напъват да спечелят, Доналд работи за тяхната победа с тъпите си изказвания и егоистично поведение .
2
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е пълен ***.
1
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядка, нали щеше да си кротуваш в имението във Флорида? Вече не си прЦедент на САЩ а заличена страница