Минеаполис плаща рекордните 27 млн. по делото на Джордж Флойд

Той бе убит от полицай, което доведе до протести в цяла Америка
13 мар 2021 08:39,
50
Минеаполис плаща рекордните 27 млн. по делото на Джордж Флойд
Снимка: БГНЕС

Американският град Минеаполис се съгласи да плати 27 милиона долара за уреждане на гражданското съдебно дело, заведено от семейството на Джордж Флойд заради смъртта му при полицейски арест, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Градският съвет на Минеаполис обяви рекордната сума, включваща 500 000 долара за квартала, където беше арестуван Флойд.

Още по темата

Бен Крамп, адвокат на семейството на Флойд, каза, че това е най-голямата сума за предсъдебно споразумение по гражданскоправен иск и "изпраща силно послание, че животът на чернокожите наистина има значение и полицейската жестокост срещу цветнокожите трябва да спре".

Преди две години Минеаполис се съгласи да плати 20 милиона долара на семейството на бяла жена, убита от полицай.

Флойд умря на 25 май миналата година, след като по време на арест белият полицай Дерек Човин притискаше врата му с коляно почти 9 минути. Смъртта му предизвика протести в Минеаполис и в целите Съединени щати.

През юли семейството на Флойд заведе гражданско дело срещу града, Човин и още трима уволнени полицаи, обвинени за смъртта му.

По-рано тази седмица започна съдебен процес срещу Човин по обвинения в убийство. По-късно през годината трябва да се изправят пред съда и другите трима полицаи, които са обвинени, че са подпомагали и насърчавали Човин при смъртта на Флойд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко струва живота на бял човек.Чух по телевизията че платили за бяла жена която била убита от полицията 20 милиона.За Флойд 27 милиона. Значи не белите струват по-скъпо.Това не е ли расизъм.
29
0
 
3
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
"Той бе убит от полицай," ....какво?Валерия , мери си думите ако ще ставаш журналистка.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните никой не им е виновен, че са мързеливи и не похващат никаква работа.За тях мирогледът им е да са сводници, наркопласьори и да имат пари от тези дейности.Ще ги стрелят не, ами ще ги горят даже.Измeт!
27
0
 
10
 
! Отговори
Не отменят преди 3 години
Явно на тия полицаи им е било писнало за Н-ти път да се занимават с разбойничествата на Флойд - наркотици,кражби,обири,грабежи. Вярно,че беше приниснат жестоко. Полицаят въобще не си е дал сметка,че тоя бивол само външно изглежда як,а всъщност е бил прогнил отвътре от наркотици. Каквото и да плянкат *** 27 милиона не отменят факта,че Фройд беше разбойник и мародер.
26
0
 
7
 
! Отговори
Тръмп беше прав преди 3 години
Те не идват за мен,а за Вас!Аз съм само на техния път!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдънясаха и либерастията не могат да я спрат!Едно време САЩ беше държава на закон и ред!След 7 месеца палежи и грабежи на градове от Антифа и БЛМ няма нито един осъден!
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е такава цена за мамуна няма никъде! Най-скъпото сафари в градски условия.
23
1
 
19
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Светът е по-добър без Джордж Флойд :)
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гетата винаги са от черни.Гета от бели няма.
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е верижна реакция. Мързелът води до кражби и престъпления.Кражбите и предтъпленията водят до възмущение и отвращение.Възмущението води до арест..Съпротивата при арест води до употребата на сила.И както винаги черните го отнасят, щото се барат все големи гангстери, а като ги подкарат пискат като вдовици. С черните оправия няма, на тях им трябва някой бял за виновен.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните в голямата си част са крадци и престъпници. Този не прави изключение.Америка произвежда и толерира черна престъпност, а после им плаща милиони обезщетения.Демокрация, ама друг път.
19
11
 
6
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Не защитавам черния, но това беше брутално. Полицай да затиска врата на някого, все едно каубой души бизон.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерастията не прощава, най-уродливата секта вилняла някога на тази планета. Обществото ще плати за смъртта на един социопат рецивидист, хванат да извършва поредното си престъпление и оказал яростна съпротива на органите на реда. Дилър на дрога, извършил въоражен грабеж, велик либерастки герой, борец за свобода, напомнящ за друг велик червен герой, другаря Сталин.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава на разврат където престъпници и рецидивисти са признавани за герои само защото са черни...
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
flojd е престъпник, който умтя от свръхдоза!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не беше убит от полицай, а умря по време на арест. Има доста сериозна разлика.
14
1
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
27 милиона долара за САЩ не са много пари на "фона" на почти настъпила Гражданска война! Но за семейството и детето на Флойд -са някаква утеха за бъдещето на детето. Расизъм в САЩ винаги е имало и ще има -"Чичо Томовата колиба" винаги ще съществува в САЩ - та робството е било преди няколко поколения!-все още чернокожите са смятани за роби,,друг е въпросът че те са маргинали и не могат да се впишат в цивилизованото работещо общество-БГ е подобна картинка-масово по селата са маргинали чакащи пари!
13
0
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Прекаляват, но знаеш ли как им се ококорват очетата, като чуят кубинките да тропат нощем по паважа след тях.
12
0
 
24
 
! Отговори
Да! преди 3 години
Браво на полицая! Само така! Расизъм винаги е имало и винаги ще има - защото така е правилно! Белите винаги ще са най-отгоре. Всички BLM, Antifa, LGBT могат да си лаят, но никога няма да са господари.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хай честито .... Когато човешкият живот независимо от цвета на кожата почне да се оценява на едни пари - работата не отива на добре. За жената 20 милиона за този 27 ... Наддаването да започне сега.... А тълпата, която вилня и направи щети за милиарди там всички са невинни, понеже протестирали за "правда".. Темата за расизма по целият свят почна рязко да се преекспонира при това не е за да има равенство такова пред закона и в момента има. Никой никого не дели по цвят...