Украйна търпи болезнени загуби, нуждае се от противоракетни оръжия

Продължават боевете в град Северодонецк и в района на Харков
15 юни 2022 07:00, Елка Василева
403
Украйна търпи болезнени загуби, нуждае се от противоракетни оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски както в град Северодонецк, така и в региона на Харков, предаде Ройтерс, цитирайки изказване на украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
В своето вечерно обръщение той също така каза, че в този момент Украйна се нуждае от модерни противоракетни оръжия и добави, че не може да има оправдание за страните партньорки да забавят доставките.

Някои руски ракети успяват да избягнат отбраната и причиняват жертви, каза Зеленски.

Украйна каза, че нейните сили все още се опитват да евакуират цивилни от Северодонецк, след като Русия унищожи последния мост към града. "Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жалост, са болезнени", каза Зеленски.

"Но ние трябва да се държим здраво - да се държим здраво е от такова критично значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкова по-малко сили ще му останат, за да продължи със своята агресия", добави той.

Украйна също понася "болезнени загуби" в региона на Харков, източно от Киев, където Русия се опитва да заздрави позициите си, след като наскоро беше отблъсната, каза Зеленски. "Сраженията там продължават и трябва да продължим да се бием, да се бием здраво", добави той, цитиран от БТА.

Междувременно полският премиер Матеуш Моравецки разкритикува досегашната подкрепа за Украйна, която отново и отново призовава да ѝ бъде изпратено повече и по-тежко въоръжение. "Не сме направили достатъчно, за да защитим Украйна, да подкрепим украинския народ, да защитим тяхната свобода и суверенитет. И ето защо ви призовавам, моля ви да направите много повече за доставките на оръжия и артилерия на Украйна", каза Моравецки. "Къде ще е доверието в нас, ако Украйна падне? Можем ли да си представим, че Украйна ще падне и ние ще се върнем обратно към всичко по старо му? Надявам се, че не можем", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 337 Абе, какво значение има какво е с ЕС и в България? Русофилите ясно си казахте, че искате да принадлежите към друг цивилизационен модел. Какво става в ЕС не е ваша работа.
271
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 330,,,България не може да си позволи да излезе от ЕС,защото е неплатежоспособна.От НАТО също не може да излезе,защото няма армия и модерно въоръжение.Копейкин,ако е на власт ,ще прави същото,каквото правиха досега управляващите 32 г.В ЕС има инфлация,а в България е по- висока от европейската.С кризата в Украина се обясняват лошите политики на правителствата.И не смятам,че ЕС е златната рибка,която е длъжна да изпълнява желанията на Зеленски.Дълговете ще плащаме ние,обикновените граждани.
270
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 335 Според другарчетата ти русофили, Русия има цели далеч надхвърлящи овладяването на Украйна, тъй че не може да има никакви "преговори".
269
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Добре, че Русия нама залежи на велосипеди, иначе сигурно и руски велосипед щях да карам. Иначе те качествен такъв не могат да произведат. Чакам да върнат .... "Украйна"-та. :)))
268
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не са ясни реалните цели на Украйна. Казват, да върнат руснаците поне на позициите от 24.02. Дори и с пълния пакет поискани оръжия, освен само да ги спрат където са сега, всичко друго е абсурдно. Това е най-сигурният път към украински разгром. По-добре незабавни преговори сега, овреме!
267
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 332 "А за 7 години в Сирия какво правиха руснаците?" Прозивеждаха макети на безаналогови танкове и самолети. Останалото руските генерали крадяха за "дача". Няма само върховния сатрап да краде като невидял.
266
1
 
9
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Кви загуби бе Зеленски нали побеждавате бе. Нали избихте 50000 гладни, деморализирани и не знаещи да воюват рашисти. Освен това на Русия и свършиха ракетите, икономиката им е срината а Путин ще умре всеки момент. Няма причина за паника Москва соро ще свали гащите.
265
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четох, че надеждите на Зе о Ко са в руската военна промишленост - отдавна не работила и тепърва щели да я възстановяват. Приказки. А за 7 години в Сирия какво правиха руснаците? Думкаха със стари муниции, тестваха и произвеждаха нови. 6-7 години призводство, няма стигане в близко време.
264
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 328 Какво ви дреме, нали вашия другар Копейкин каза, че ще излизаме от ЕС? Какво става в ЕС е за хората, коиот искат да са в него. Русофилите се интересувайте как е в Евроазиатския съюз, нали там ще членувате за в бъдеще? :)
263
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако путинските колаборанти Макрон, Шолц и Драги продължават по пътя по който са поели скоро очаквайте разпад на ЕС и създаване на нов икономически съюз начело с Великобритания, Полша, Украйна, Словакя, Чехия и балтийските държави.
262
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще бъде сменена г-жа фон дер Лайен със Зеленски?Европейски съюз ли ще има или Украински?
261
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 326 "Нослетата ги пудрят твоите хора Лавров и Захарова." Я Путин млати яко ботокс. От таксиметраджия какво друго може да се очаква? :)
260
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 325 Нослетата ги пудрят твоите хора Лавров и Захарова.
259
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га пудреше нослето не рива.
258
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КАЛИН ОРЕЛА Дано никога не докарваме българина до жалкото материално положение на руснака да мародерстваме тоалетни чинии, перални и микровълнови от съседите си. Само хора без капка национално самоуважение като този КАЛИН ОРЕЛА могат да твърдят че руснаците живеели по добре от българите. Такова нещо никога не имало в историята нито на България, нито на Русия.
257
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 321,,, Макрон и Драги са бивши банкери.По-скоро ще обясняват на Зеленски колко е задлъжняла държавата,на която е президент.Няма как тези,които финансират Украина да молят за нещо Зеленски.
256
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че Русия губи войната е ясно от паническото поведение на путинските слуги Макрон Шолц и Драги. Ще ходят на крака в Киев да молят Зеленски да сключи мир с началника им Путин с цената на териториални отстъпки. Отговорът на Зеленски е ясен, щом искате териториални отстъпки на фашиста Путин, може и вие да му ги дадете. Германия може да отстъпи 35% от територията си на Путин, а Франция и Италия съответно 25% и 45% от територията си за да задоволят временно апетита на Русия за чужди земи.
255
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КАЛИН ОРЕЛА Стандарта на живот в България ОТДАВНА е МНОГО по-висок, отколкото в Русия. С празни приказки никого няма да излъжеш.
254
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Дрън Първото, лъжа, второто, пак лъжа. Има ли нещо, което не е лъжа при теб?
253
5
 
7
 
! Отговори
КАЛИН ОРЕЛА преди 1 година
До Анонимен Аз от 7 години живея в Русия и много добре знам какъв е живота!Не ми се слушат глупости от пишман експерти за стандарт на живот и банкрути! Докарайте стандарта на живот в България до руския и тогава ще се правите на велики европейци!