Украйна търпи болезнени загуби, нуждае се от противоракетни оръжия

Продължават боевете в град Северодонецк и в района на Харков
15 юни 2022 07:00, Елка Василева
403
Украйна търпи болезнени загуби, нуждае се от противоракетни оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски както в град Северодонецк, така и в региона на Харков, предаде Ройтерс, цитирайки изказване на украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
В своето вечерно обръщение той също така каза, че в този момент Украйна се нуждае от модерни противоракетни оръжия и добави, че не може да има оправдание за страните партньорки да забавят доставките.

Някои руски ракети успяват да избягнат отбраната и причиняват жертви, каза Зеленски.

Украйна каза, че нейните сили все още се опитват да евакуират цивилни от Северодонецк, след като Русия унищожи последния мост към града. "Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жалост, са болезнени", каза Зеленски.

"Но ние трябва да се държим здраво - да се държим здраво е от такова критично значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкова по-малко сили ще му останат, за да продължи със своята агресия", добави той.

Украйна също понася "болезнени загуби" в региона на Харков, източно от Киев, където Русия се опитва да заздрави позициите си, след като наскоро беше отблъсната, каза Зеленски. "Сраженията там продължават и трябва да продължим да се бием, да се бием здраво", добави той, цитиран от БТА.

Междувременно полският премиер Матеуш Моравецки разкритикува досегашната подкрепа за Украйна, която отново и отново призовава да ѝ бъде изпратено повече и по-тежко въоръжение. "Не сме направили достатъчно, за да защитим Украйна, да подкрепим украинския народ, да защитим тяхната свобода и суверенитет. И ето защо ви призовавам, моля ви да направите много повече за доставките на оръжия и артилерия на Украйна", каза Моравецки. "Къде ще е доверието в нас, ако Украйна падне? Можем ли да си представим, че Украйна ще падне и ние ще се върнем обратно към всичко по старо му? Надявам се, че не можем", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 314 "и в Азия да е" Това е дсотатъчно. Важното е, че мечтата на руските сатрапи за германска производителност и наука отиват в канавката. За разлика от Европа, която СПОДЕЛЯШЕ ползите от развитието си с Русия (преди нацисткия режим окончателно да се покаже), Китай няма такива намерения. Трохичките, които ще подхвърля на одръглялата "мечка" са нищо, в равнопоставеното партньорство, което Европа даваше на Русия. Путин тепърва ще разбира, че Европа беше най-добрия му приятел.
251
3
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Първо. В България храните поскъпнаха близо 100%. Поне тия, дето всяка седмица купувам. Второ, по руски данни, инфлацията в Русия бе 6% на годишна база. В Европа е доста повече, дори средната за Европа. Трето, вземете почетете и помислете малко, трoлчета недни
250
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "Това развързва ръцете на местните производства" Руснаците не могат да произвеждат нищо смислено, и не заради патентите, а понеже са некадърни. :)))))
249
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Оттук нататък за Русия - само Азия." ... и в Азия да е, тя пак ще притежава ресурсите си и ще диктува голяма част от правилата. За 100 дни война - 93 милиарда евро приходи от енергоносители! А, без война - колко приходи ще има? Ще почакаме да фалира!!!
248
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е намаляла от началото на 2021ва досега с 5.5 милиона. Това включва естествения прираст и емигрантите. Путиновия "рай". :)))))
247
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до анонимен 302,,,,Идеологиите са за масите,нали знаете.Лозунгите за истински лица и т.н.отдавна не са актуални.Накрая винаги се оказва,че става дума за пари и влияние.
246
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 307 "Ситата епоха се създава с ресурси." Ако това беше вярно, в Русия ситата епоха нямаше да е преставала. Вместо това в Русия винаги е властвала повсеместна мизерия. В последните десетилетия Запада помогна поне на част от руското население да има шанс да живее добре. В момента Кървавия сатрап изгони 4 милиона от тези хора, а на останалите такива в Русия прогресивно им отнема стандарта на живот. Идеята ти е банкрутирала.
245
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На рашистите много им се прииска точно сега да прекратят войната, но номерът няма да мине. Докато и последния руски фашага не напусне Украйна, няма да има преговори, няма да има и мир. Процесът на ликвидация на Русия е пуснат и никой не може да го спре нито Макрон, нито Микрон нито Шолц или Щолц, нито Драги нито Скъпи.
244
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Е щом е розово положението за руските нацисти, значи няма какво да се пънеш да го обясняваш, нали? То само ще си покаже! :))))
243
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до анонимен 294,,,,Ситата епоха се създава с ресурси.Ресурсите се набавят от колонизирани територии.Тези ресурси се разработват от колонизаторите с труда на колонизираните и се обръщат във финансов ресурс.С този финансов ресурс се плаща на работещите в държавите- колонизатори.Със същият ресурс се купуват мозъци,които измислят технологии,които се патентоват и продават.Така работи ,,ситата епоха".
242
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СССР се разпадна през август 1991. Този август ще се рападне и паянтовата конструкция Рашистка Федерация.
241
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоманчето да си седи в Полша а тарикатите да ги избиват.
240
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 302 "че взаимно изгодното сътрудничество между Европа и Русия" Няма и няма и да има "сътрудничество" с нацистки режим като този в Кремъл. Мокрите сънища за "германската производителност и наука" съчетана с "руските ресурси" на поколения диктаторчета в Кремлин, ще останат мираж. Путин собственоръчно унищожава и крехките наченки на партньорство, защото свали маската и показа на Европа руския имперски национализъм. Оттук нататък за Русия - само Азия.
239
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 289___Това ,което пишете е вярно.Проблемът е в това ,че взаимно изгодното сътрудничество между Европа и Русия пречи на САЩ.
238
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безусловната капитулация на русия е близка. В рамките на следващите 3 месеца ще станем свидетели на разпада на руската империя. Оня дето се сравняваше с Петка първи забрави да спомене, че Петка е създал империята а днешният му наследник Путин я ликвидира пред очите ни.
237
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 296 "Чудя се на Зеленски не му ли минава през главата да седнат и да преговарят за прекратяване на войната" Според другарчетата ти русофили, Русия има цели далеч надхвърлящи овладяването на Украйна, тъй че не може да има никакви "преговори". Що си противоречите?
236
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 295 "въпросът е какво е организирал и какво е направил." Българите какво са "организирали и направили" повече от Римляните по нашите земи?
235
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се на Зеленски не му ли минава през главата да седнат и да преговарят за прекратяване на войната. Само оръжия иска. Тези оръжия ако можеха да помогнат на Украйна, войната да е свършила вече. САЩ и ЕС ги "наводниха" с оръжия и резултат никакъв. Жалко за хилядите загинали хора и от двете страни! Да не говорим за разрушените градове и инфраструктура...
234
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 294 Ситата епоха се създава с работа, но на слугите на страна, която не изнася велосипеди, защото няма залежи на велосипеди, няма как да има се обясни това.
233
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какво се правите на ударен, че примерът бил абсурден - много ясно е написано, че тук е имало българско царство и някой е дошъл да го разруши и да го подчини. Примерът ви е нелеп, защото на практика навсякъде по света някой отнякъде е дошъл и се наместил, въпросът е какво е организирал и какво е направил. Ами любимите ви САЩ какво са направили с индианците, в резерватите и точка по въпроса, но преди това значителна редукция на населението.......