Украйна търпи болезнени загуби, нуждае се от противоракетни оръжия

Продължават боевете в град Северодонецк и в района на Харков
15 юни 2022 07:00, Елка Василева
403
Украйна търпи болезнени загуби, нуждае се от противоракетни оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски както в град Северодонецк, така и в региона на Харков, предаде Ройтерс, цитирайки изказване на украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
В своето вечерно обръщение той също така каза, че в този момент Украйна се нуждае от модерни противоракетни оръжия и добави, че не може да има оправдание за страните партньорки да забавят доставките.

Някои руски ракети успяват да избягнат отбраната и причиняват жертви, каза Зеленски.

Украйна каза, че нейните сили все още се опитват да евакуират цивилни от Северодонецк, след като Русия унищожи последния мост към града. "Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жалост, са болезнени", каза Зеленски.

"Но ние трябва да се държим здраво - да се държим здраво е от такова критично значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкова по-малко сили ще му останат, за да продължи със своята агресия", добави той.

Украйна също понася "болезнени загуби" в региона на Харков, източно от Киев, където Русия се опитва да заздрави позициите си, след като наскоро беше отблъсната, каза Зеленски. "Сраженията там продължават и трябва да продължим да се бием, да се бием здраво", добави той, цитиран от БТА.

Междувременно полският премиер Матеуш Моравецки разкритикува досегашната подкрепа за Украйна, която отново и отново призовава да ѝ бъде изпратено повече и по-тежко въоръжение. "Не сме направили достатъчно, за да защитим Украйна, да подкрепим украинския народ, да защитим тяхната свобода и суверенитет. И ето защо ви призовавам, моля ви да направите много повече за доставките на оръжия и артилерия на Украйна", каза Моравецки. "Къде ще е доверието в нас, ако Украйна падне? Можем ли да си представим, че Украйна ще падне и ние ще се върнем обратно към всичко по старо му? Надявам се, че не можем", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
34
 
2
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Доказано от практиката е, че американците винаги помагат на по-слабите и трошат вратовете на силните. Така ще стане и сега, а що се касае до президента на Полша, то той е човек на място и е смел като Зеленски, докато нашиту мушмуроци са пусита.
291
3
 
21
 
! Отговори
А от бело преди 1 година
нуждае ли се?!? Или бункера е пълен с пакети "пудра захар"... Обърши си напудрения нос, зеленясал!
290
4
 
31
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Този ще ни въвлече в трета световна война, която реално се води.Ако НАТО-вските държави не спрат оръжейните доставки за Украйна нещата отиват на зле.Хора от планетата Земя,осъзнайте се,не вървете по акъла на Зеленски.
289
18
 
4
 
! Отговори
Пикая на Русия преди 1 година
и на русуфилите. Айде марш в Росиии
288
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бобифона не подкрепя никого. Неговите мисли и измисли са против добрия тон и чувството за мярка. По скоро е троль който е против Русия съжалявам.
287
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момче ти пикаеш на себе си бе защото не си схванало посоката на вятъра.
286
19
 
2
 
! Отговори
Пикая на Русия преди 1 година
Оръжие за Украйна
285
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редакцията вие ли сте спрели лайковете към моите коментари. Нещо ме съмнява от още от вчера. Изведнъж цъфва бобифон с коментар към 200 и косур дори по зле а сме вече 300 и кусур. Сто коментара назад. Защо отвличате с бобифона вниманието на хората от важните неща, огорчение.
284
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "Относно Житото Русия по принцип не тори земеделските земи" Поредната глупост.
283
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
South Front има публикации и видеа,които показват реалната ситуация в Украина.
282
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що чух гласа му по радиото. Защо радиото пуска гласа на този човек който дори с тембъра на гласа си проповядва война убийства и най лошото Хитлеризъм. Но в България и в ЕС не той а медиите които му дават директен ефир са тези които насаждат омраза. Бг президентството защо мълчи. Ние окупирана страна ли сме. Това е предателство на медиите.
281
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагло човече. Как само размахва пръст на "страните партньорки". Май Украйна и в частност нейното президентче имат нужда не от оръжие, а от кокаин.
280
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо радиото пуска гласа на този човек който дори с тембъра на гласа си проповядва война убийства и най лошото Хитлеризъм. Но в България и в ЕС не той а медиите които му дават директен ефир са тези които насаждат омраза.
279
3
 
4
 
! Отговори
До 343 преди 1 година
Да, разбира се, в Сирия Русия е убивала в промишлени количества американски ***, погребвайки ги под сградите в които са се крили като плъхове. И това е хубаво и правилно: вчера брадатковците, днес бендеровците, утре ще видим. Моята лична прогноза е че след десетина години оцелелите и превъзпитани (като чеченците) укри от Малороссийская Республика в въвтава на РФ ще денацифицират прибалтийските ратаи на ФАЩ, че те са най пискливи. А ти как мислиш, кой е следващия абониран за РУСКИЯ ВАЛЯК?
278
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 342,,, Предпочитам Африканският съюз.Спор нямаше,но го спечелихте.Желая ви хубав и успешен ден.
277
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ванга "В Украйна ще стане като в Сирия." Значи признавате, че в Сирия Русия е нанасяла повсеместни разрушения и индискриминантно е избивала хора. ИСТИНАТА ИЗЛИЗА НАЯВЕ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН!
276
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 341 Придължава "загрижеността" за ЕС. Само не става ясно, какво ви интересува ЕС, вие нали искате да сте в Евроазиатския съюз? Не се грижете за ЕС, а се ориентирайте да проучвате новите си "възможности". Направили сте избор, сега не се отмятайте от него под фалшивия претекст за "загриженост".
275
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 338,,,,Вие сте в монологов режим,а не в диалогов.Етикетирането не означава наличие на аргументи.Можете ли да се аргументирате каква е ползата на ЕС от толерирането и финансирането на Украина,особено след завземането на областите с ресурси от Русия?
274
1
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 1 година
В Украйна ще стане като в Сирия. Там също с години, докато руската армия бавно и методично си вършеше работата, западната пропаганда пишеше дойчазелевски аналитични статии как русия и асад били разгроменти и носели чудовищни загуби, как путин ще падне от власт, как русия е пред фалит. И лееше тази истерика пред либералните баламурници в туитър. Но в един прекрасен ден въоръжените брадатковци внезапно свършиха Вички, които бяха готови да строят халифат с автомат в ръце бяха убити или осакатени.
273
0
 
2
 
! Отговори
232 преди 1 година
До Боби 332. Явно не правиш разлика между производство и добиване. Руснаците не произвеждат почти нищо. Я ми обясни как се произвежда газ. Газа се добива просто защото го има на дадено място. Дори земеделието на руснаците им е на принципа - квото поникне. За пример в Бълтария добив на пшиница от декар за 2021 около 595 кг. В Русия за същия период - 250 кг от декар.