Най-малко петима ранени при руските удари срещу Киев

В резултат на нападенията има разрушения
8 май 2023 08:23, Елка Василева
56
Най-малко петима ранени при руските удари срещу Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко петима души са били ранени при руските удари срещу Киев, съобщи Ройтерс, като цитира информация на градските власти, публикувана рано тази сутрин, след като Москва предприе поредната си мащабна атака срещу Украйна.

Трима души бяха ранени при взривове в киевския квартал Соломянский, а други двама - при падане на отломки от дрон върху квартал Святошин, и двата западно от центъра на столицата, съобщи кметът Виталий Кличко в своя Телеграм. Той добави, че отломки от дрон са паднали върху двуетажна сграда в Святошин, а експлозиите в Киев продължават.

Военната администрация на града съобщи, че в резултат на нападенията има разрушения.

"Вероятно в резултат на отломки, паднали върху паркиран автомобил в двора на жилищна сграда, автомобилът се е запалил", съобщи администрацията в Телеграма. "Регистрирано е падане на отломки върху жилищна сграда".

Според цитирани от Ройтерс очевидци в Киев са били чути множество експлозии. Местните власти заявиха, че системите за противовъздушна отбрана са отблъснали нападенията.

Експлозия е била чута и след ракетна атака, която е ударила черноморския град Одеса през нощта, заяви местен украински служител, а украински медии съобщиха за звуци от експлозии в южната област Херсон.

Отделно руските сили са обстреляли вчера осем населени места в Сумска област в Североизточна Украйна, съобщи регионалната военна администрация във фейсбук.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Ракетоносчик преди 1 година
Събарят сгради, трепят цивилни, а на фронта гола вода.
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над Киев с американската система Патриот беше унищожена прехвалената хиперзвукова Х47М2 Кинжал. Ракета Патриот я посрещна и я разпиля на тенекии, впоследствие намерени в Шевченковски, Голосеевски, Днепровски, Подолски и Соломенски райони.
43
3
 
10
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Бах таа контраатака!
42
5
 
16
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Урките в крайландия ще си платят за престъпленията срещу собствения си народ и запалването на живи хора. Подкрепата на ФАЩ няма да им помогне
41
5
 
7
 
! Отговори
Де бе преди 1 година
Военната администрация в киев да каже ранените офицери или войници от урковермахта са?
40
17
 
5
 
! Отговори
Клоунашенков преди 1 година
Не можем да превземем Бахмут за 9-ти май,но много ни бива в разрушаването на блокове и къщи.
39
2
 
11
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Киевското ПВО отново подпука жилищни сгради, в нета излезнаха чудесни кадри!
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По националното радио току що казаха че според Киев всички руски дронове са прихванати. От какво тогава са ранени тия нещастници.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По националното радио току що казаха че според Киев всички руски дронове са прихванати. От къакво тогава са ранени тия нещастници.
36
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ ПЛЮЯТ ПО ФАЩ, ЧЕ НЕ БИЛИ ДЕМОКРАЦИЯ! ОБАЧЕ В МОМЕНТА ГЛЕДАМ ФИЛМ ОТ ФАЩ И ТАМ ПРОТЕСТИТЕ НЕ СА ЗАБРАНЕНИ КАКТО Е В МОРДОРСКОВИЯ! МОРДОРСКОВИЯ Е АБСОЛЮТНА ДИКТАТУРА А НИКОЙ НОРМАЛЕН НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ В ДИКТАТУРА!
35
18
 
4
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 1 година
Щом започнаха евакуация значи ще има изтегляне както стана в Херсон и десния бряг на Днепър. Администраторите започнаха да бягат и от Крим. До края на лятото украинския флаг отново ще се развее над Севастопол.
34
18
 
6
 
! Отговори
Ноа преди 1 година
Руските фашисти ще си платят.Бог ще заличи Русия.
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ако нямат ирански дронове и ракети са една гола вода :))))
32
13
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
Ти тея глупости от конашенков ли ги научи? Дето е унищожил поне 70 ХАИМАРСа и 4 "Невестулки" още преди да тръгнат от Германия. Успехи им трябват на рашистите да разпъват локуми утре на манифестацията, затова сега писателите работят. Ако не я спрат до тогава де.
31
14
 
4
 
! Отговори
до 18 Полковник преди 1 година
И после се събуди. Главата ти на течение била, а краката - отвити. Те рашистите ако бяха толкова велики както си ги представяш, отдавна да са превзели Бахмут, а не всеки ден да смятат проценти. Трябват им подвизи на 0pките, затова и стрелят слепешката по градовете. Виждаме резултата - детски градини, майки с деца... А вие им ръкопляскате и се радвате убийствата. Ясно, че сме деградирал народ, ама чак толкова!
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски бомбардировачи унищожиха техника на НАТО в Николаев. Имаше подробности за нощните полети на руски пилоти. През нощта срещу 7 май екипажите на Ту-22М3 ВКС извършиха няколко ракетни удара по обекти на ВСУ. В Николаев беше унищожен пунктът, в който се намираше военната техника на ВСУ, включително прехвърлената от западни държави. Преди изстрелването на крилатите ракети бяха изстреляни ударни дронове, които бяха използвани за отвличане на вниманието на украинската ПВО, след което крилатите ракети започнаха да поразяват наземни цели, включително зенитно-ракетни системи, които Украйна получи о
29
5
 
5
 
! Отговори
2 преди 1 година
Още през 2021 г. казах, че Путин има рак и всички току-що започнаха да говорят за това, времето ще покаже кой е прав; Нивото на вагнеровците е много по-високо от това на редовните войски на Руската федерация; В Руската федерация има сили, които искат да елиминират Пригожин.
28
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
"Ние убивахме руснаци и ще убиваме руснаци навсякъде по света до пълната победа на Украйна" - Буданов за участието на украинските специални служби в убийството на редица руски фигури. Основното от интервюто на началника на Главното разузнавателно управление: Руската федерация няма потенциал да създаде нов опит за сериозно настъпление където и да е в Украйна; Руската федерация сведе запасите си от ракети почти до нула. Те се опитват да натрупат известен запас от ракети, за да осуетят украинското контранастъпление; Пропагандата в Руската федерация работи добре, дори могат да представят падането
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия взриви склад на украински терористи от Десния сектор близо до Харков. Руските въоръжени сили унищожиха склад за боеприпаси на подразделението Десен сектор (екстремистка организация, забранена в Русия) в Харковска област. "В района на село Липци, Харковска област, е унищожен склад за боеприпаси на подразделение на украинската терористична организация Десен сектор, съобщи руското министерство на отбраната. Повече от 20 ударни безпилотни самолета на ВСУ бяха свалени над Черно море. Руските сили за ПВО свалиха повече от 20 украински ударни дрона над Черно море през нощта.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна удариха детска градина в района на Курск. Село Теткино, Курска област, беше обстрелвано с минохвъргачки от ВСУ. Според местни жители обстрелът е продължил повече от час, съобщават местни медии. Вследствие на обстрела са нанесени щети на детската градина. Няма данни за пострадали, а властите все още не са изяснили информация за щетите в селото.Един от 22-та украински БЛА, които се опитаха да атакуват Крим през нощта е бил приземен с помощта на системи за електронна борба.