Украинската армия заяви, че се е изтеглила от още две села край Авдеевка

Заема позиции, по-подходящи за отбрана
28 фев 2024 07:00, Елка Василева
170
Украинската армия заяви, че се е изтеглила от още две села край Авдеевка
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия заяви, че се е изтеглила от още две села край източния град Авдеевка, който по-рано този месец беше превзет от руските сили, предаде Ройтерс.

Още по темата
Високопоставен украински командир каза, че украинските войски са се укрепили на нови отбранителни позиции западно от Авдеевка, чието превземане е най-голямата руска победа на бойното поле за последните девет месеца.

Украинският военен говорител Дмитро Лихови заяви, че украинските сили са се изтеглили от селата Северне и Степове, след като ден по-рано войските на Киев напуснаха село Ласточкине.

"Силите ни се изтеглиха от малките села Северне и Степове. Тежките сражения за Северне продължиха вчера вечерта и през нощта", каза във вторник Лихови, като добави, че Русия е понесла значителни загуби при тези боеве. По думите му армията се изтегля на позиции, които са на нивото на останалата част от източната фронтова линия и са по-подходящи за отбрана.

Преди инвазията в Северне и Степове живееха общо по-малко от 100 души, отбелязва Ройтерс.

Руското министерство на отбраната заяви, че е превзело Северне две години и три дни след началото на "специалната военна операция".

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да потвърди чрез независим източник изявленията на двете страни относно ситуацията на фронта.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Patrick Lancaster е интервюирал местните хора от Авдеевка, интервюто е в Тубата , името на страницата му в Тубата е като неговото име Patrick Lancaster, няма да пускам линка, защото трият линкове! Никой от тях не иска повече Зеленски, те искат в Русия, плачат за Русия, забелязва се и страха у тях, те все още не могат да преодолеят страха от Киевските власти и Бандеровците!
148
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върнете Украйна в родината й Русия, хората в Украйна искат да бъдат в Русия, не с вас и Зеленски, олигарсите, които ги тероризираха, убиваха, хората от Украйна и други места, плачат за родината си Русия, оставете ги да се приберат там и Украйна да се прибира в Русия!
147
0
 
8
 
! Отговори
Сирски преди 1 месец
ИЗТЕГЛЯЙЙЙЙ
146
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Заема позиции, по-подходящи за отбрана" - Eлke, ти сериозно ли го написа това, MА овча мaйко??? Г0вeдo, това е мем и предизвиква неистов смях! От вчера излизат клипове в телеграм с интервюта на украински военни пред украински медии, всички вкупом kвuчaт, че след Авдеевка НЯМА ИЗГРАДЕНА отбранителна линия с дълбоки окопи и блиндажи, и на xoxлите им се налага да копаят на ръка! Вятър работа, докато забиеш лопатката в земята и вече са те надушили FPV-та, коптери с ВОГ-чета и тонове чугуний.
145
0
 
19
 
! Отговори
Ssss преди 1 месец
Вече остаря новината. Нови две села (Тоненкое и Орловка) са под руски контрол. Утре се решава съдбата на последното трето Бердянск което формираше новата линия на отбрана.
144
1
 
23
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 месец
Ей ся, Кокаински като размаха меча даден му от Сапунджи Денков ....
143
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До AS Не се притеснявай , и там ще идат , ... за себе си бери кахър , не за руснаците !
142
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
141
1
 
16
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Бягат герой .
140
1
 
24
 
! Отговори
Ал. Йорданов от СДС: преди 1 месец
Те Крим и Донбас, и почти цялата руска украйнина /без полско, унгарско и румънско де/ са си руски и винаги са били руски. Тоя зеленски шмъркан наркоман що беди направи на народа, населяващ тези руски украйнини - да гние дано !
139
1
 
19
 
! Отговори
УКРИ ВЪРНЕТЕ ДОНБАС преди 1 месец
и Крим на Русия и да се сключва траен мир
138
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кръгом , и пак ''напред'' , към Киев !
137
2
 
20
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Всеки ден ни съобщавате за 2-4 завзети села. Изравняваме фронтовата линия, да ни теглят един ред по-лесно. Доскоро еврогъзлантиците се оплакваха, че руснаците превземали едно село половин година. Сега се оплакват, че на 1000 човека дават 20000 жертви. Да видим като стигнат до Киев тия 1000-та, от какво ще се оплаква еврогъзоландия.
136
1
 
17
 
! Отговори
Хахо преди 1 месец
AS да си пие редовно лекарствата-онези жълтичките и да грабне автомат за фронта при Харков.Руснаците го чакат наточени!
135
2
 
20
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Зеля стратегически скъсява фронтовите линии. Чувал съм, че и Хитко е правел така едно време. Някъде след 1942 година.
134
32
 
3
 
! Отговори
AS преди 1 месец
Браво на рашките, на едно село 100000 трупа,460 000 рашки няма да видят децата си за две села с по 100 души. Хахахахах..........трябваше вече да са в Брюксел и Берлин, най-силната армия в света. Пияни гарагашки
133
2
 
22
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Укрите ме са се "изтеглили", а са отстъпили въпросните села. Ройтерс не можел да потвърди, ха-ха, те осраните го казват, ама нали "опорките" на Ройтерс не позволяват да признят случилото се.
132
0
 
20
 
! Отговори
Купянск е ключа? преди 1 месец
Следващата цел вероятно е Купянск. Падне ли Купянск положението за Харков се спича. А ако нещата се случват в този ред, то след това за Николаев и Одес (области). Но сега гледаме какво ще се случва с Купянск. Вероятно в КУПЯНСК е КЛЮЧА. Ще видим.
131
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващите месеци се очертава масово да да заемат позици за отбрана пред Лвов и Варшава ! Иначе с терористическите си способи да избиват цивилното си население и след това да сатанизират Русия са номер 1
130
1
 
20
 
! Отговори
Зелен гущер преди 1 месец
Русия нищо не е спечелила, ние просто се изтегляме победоносно и й го оставяме.