Автобус с българи катастрофира в Тунис

Няколко българи са ранени в инцидент на път за летището в град Монастир, загинали няма
4 яну 2008 19:00, Екип на Dnes.bg
12
Автобус с българи катастрофира в Тунис
Български туристи са ранени след катастрофа на път за летището в Тунис. Снимка: wikipedia

Български туристи, пътуващи чрез агенция Он Травъл, пострадаха след катастрофа на път за летището в Тунис.

Един от общо трите автобуса с туристи, които са прекарали Нова година в Тунис, е излязъл от пътя и е катастрофирал, съобщи главният редактор на Investor.bg Нели Минчева, която също се намира там, но, за щастие, не е сред пострадалите.

По думите й, шофьорът на автобуса е карал изключително безразсъдно през последните три дни и групата българи, която е пътувала с него, няколко пъти е настоявала за смяната му - безуспешно.

На няколко пъти шофьорът дори е заспивал на волана.

Тази е била и причината за днешната катастрофа, която е станала на кръгово кръстовище.

Шофьорът, каращ с много висока скорост, не успял да вземе завоя и се качил на бордюра, след което автобусът се приземил в канавка.

При инцидента има няколко ранени, една жена е със счупена ръка, други двама души - мъж и жена, също са с наранявания, но всички се намират на летището в град Монастир и чакат полета си за София.

По-тежко ранена е екскурзоводката на групата - рускиня на име Сияна. Тя е в болница с травми по главата.

Всички българи от катастрофиралия автобус са се добрали до летището с таксита. Всички обаче са изключително ядосани и заради друга нелепост.

Те не са могли да се свържат с представителя на Он Травъл в Тунис, тъй като той няма... роуминг услуга на мобилния си телефон .

Засега е обявено петчасово закъснение на самолета и в момента те не са наясно дали той изобщо ще излети или те ще трябва да пренощуват там.

Вчера /четвъртък/ друга група българи, които е трябвало да пътуват за България, са имали 16-часово закъснение на полета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
таня преди 16 години
и аз бях в автобуса.а лично на мен мнимият представител на ОН ТРАВЕЛ -ВЛАДО АНКОВ показа изключения мобилен апарат с обяснението, че няма роуминг!!!!!!!И това ми било представител?????!!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
123456 преди 16 години
Бих искала да ви занимая в следващия си постинг с реакцията на управителката на ОН ТРАВЪЛ при направената от нас рекламация. Държа да подчертая, че отидох там като представител на общо 20 туристи от групата от Доминиканската република, като с мен присъстваха и представител на още 26 туристи от същата група, представители и на групата от Мексико. На срещата присъства и наш адвокат. 1. Оказва се, че нито един от нас не е получил договор от ОН ТРАВЪЛ - т.е. ние договори нямаме. Имаме ваучъри от агенцията подизпълнител на ОН ТРАВЪЛ - в случая Ибероджет - испанска компания. 2. Категоризацията на хотела в Доминиканската република е по тяхна местна категоризация, която не съответства на европейската 3. До настоящия момент никой от ОН ТРАВЪЛ не се е обърнал към компанията превозвач, за да търси отговорност и обезщетения, а тепърва смятат да го направят, въпреки, че знаеха за нашите претенции - имахме уговорена среща. Поради което не могат да ни отговорят дали ще удовлетворят законовите ни претенции относно обезщетение за закъснял полет - в размер на 400 евро на човек. питам аз къде бяха и какво правиха три дни, а не поискаха становище на превозвача. 4. Не поеха твърд ангажимент да обезпечат разходите ни за хотел от 100 евро и дневни в размер на 50 евро за престоя на мадридското летище. Грубо и арогантно поведение на един от подуправителите на ОН ТРАВЪЛ, ни най-малко не показаха уважение към нас като клиенти. Накрая управителката на ОН ТРАВЪЛ ни посъветва да не пътуваме повече с тях. АРОГАНТНОСТ до безобразие.
9
0
 
0
 
! Отговори
123456 преди 16 години
Клиент съм на Он Травъл от 2003 г., когато за първи път пътувах с тях в Испания Малага. Тази година отново реших да пътувам с тях /да ми се чуди човек на акъла/ и заминахме с мъжа ми за Доминиканската република. Преживяването е страхотно в тази страна с красива природа и страшно мързелив народ, стига да не обръщаш внимание на следните неща: 1. Настанени бяхме в хотел различен от този, за който се бяхме записали. Това обстоятелство лично аз научих на 21.12.2007 г. последния работен ден преди тръгването и нямах време да реагирам. 2. През цялото време се борихме с персоналът на хотела за почистване, смяна на чаршафи и кърпи. А хотелът е с 5 звезди, но неясно по чия категоризация. 3. Новогодишната вечеря беше една обикновена вечеря в стола на хотела, и ако не настоявахме всички българи - 64 човека да празнуваме заедно и това нямаше да стане. В офертата на Он тръвъл е изрично написано - Новогодишна вечеря - ами няма такова нещо. Вечерята е на самообслужване тип бюфет, всеки влиза, когато намери за добре, наяжда се за 1 час максимум толкова е отредено като време и айде навън. 4. Постоянни бакшиши, които се събират за водачите на групите за допълнителните екскурции независимо, че си си платил всичко. 5. В 12 часа на последния ден всички трябва да напуснат стаите си и да стоят по пейките и столовете до 17.30 докато дойде трансфера за летището. Ако денят е слънчев може да отидеш на плаж, но ако вали проливен тропически дъжд, както се случи тогава гледката не е от най-приятните. Аз лично с хиляди скандали и уговорки с хотела успях да си доплатя 45 долара, за да остана до 17.30 часа в стаята си. Какво ли щеше да коства на агенцията ОН ТРАВЪЛ да резервира стаите на хората до 17.30 часа за 1440 долара / все пак тази екскурзия носи приходи на компанията в размер на 102 400 евро и допълнителни приходи от проведените там екскурзии, които също не са малко/. Или ако не искат да платят за конфорта на туристите, то поне да бяхя включили тази стойност в общата цена като даваш 1600 евро ти е все едно дали ще дадеш още 20 евро. 5. Слаба организация и компетентност от страна на представителя на Он Травъл Всичко това не е поводът обаче за моя постинг. Това не е нормално развитие на нещата, но ние българите сме търпеливи клиенти и подобно поведение на туроператора се изтърпява. То и за това сме били 500 годи под турско робство търпелив е нашия народ. Та, да продължа пристигнахме на летището в Мадрид с полет от Пунта Кана в 10.30 часа и си чакаме полета смирено за 17.45 часа. След нас долита и друга българска група на ОН ТРАВЪЛ от Мексико с още 60 човека, която трябва да лети със същия самолет. Започват да се чуват слухове от тази втората група, че всъщност полет няма да има те имат информация отпреди 1 ден, че най-рано ще дойде самолет в 02:00 часа на следващия ден. Някои от тях в това число и едни мухлясали български футболисти, които докараха българския футбол до разруха бързо се уредиха с билети на редовната линия на България Ер за София и успяха да излет
8
0
 
0
 
! Отговори
123456 преди 16 години
ОН ТРАВЪЛ е една долнопробна агенция - бяхме в с тях в Доминиканската република и кошмара беше пълен. Да ви разкажа ли по дати: 07.01.2008 Г. - Пиша в този форум с надеждата, че с това си послание ще съумея да предпазя много хора, които смятат да ползват услугите на Он Травъл. Клиент съм на Он Травъл от 2003 г., когато за първи път пътувах с тях в Испания - Малага. За първата година нямам никакви забележки, поради което и реших отново да пътувам с тях повличайки още 10 човека с мен - приятели. И така в продължение на няколко Нови години изтърпяхме всичките им издънки - закъснели полети, липса на организация по време на пътуванията и престоя, никаква заинтресованост от страна на представителите на Он Травъл по време на престоя - те просто не си вдигаха телефоните. Нямахме информация за обратните трасфери - в колко часа ще се осъществят, къде е сборния пункт и т.н. Налагаше се през последните дни да се превръщаме в дедективи, да търсим контакти с посрещащата агенция, да звъним в гаражите на посрещащата агенция, за да разберем кога тръгват автобусите за трънсфер. Дори за една от допълнителните екскурзии, за които се записахме не дойде да ни вземе автобуса, нищо че си бяхме платили по 100 евро на човек. Ние сами се обадихме на представители на посрещащата агенция, която организира екскурзии и на други български туроператори и ни взеха с тях, като платихме още веднъж. Как би се справил човек, който не знае подходящия чужд език - все пак отиваш да си починеш, а не да доказваш езиковите си познания. Върхът на нахалството им беще през 2006 година, когато полетът беше отложен с близо 10 часа и след като чекираха всички оставиха част от хората да чакат за следващия ден, тъй като нямало места в самолета. Всичко това се забравя след хубавите новогодишни преживявания и до сега никога не съм предявявала искания за неустойка спрямо тях. Оказа се, че ОН ТРАВЪЛ трябва да бъдат гонени до дупка. Тази година отново реших да пътувам с тях /да ми се чуди човек на акъла/ и заминахме с мъжа ми за Доминиканската република. Преживяването е страхотно в тази страна с красива природа и страшно мързелив народ, стига да не обръщаш внимание на следните неща: 1. Настанени бяхме в хотел различен от този, за който се бяхме записали. Това обстоятелство лично аз научих на 21.12.2007 г. последния работен ден преди тръгването и нямах време да реагирам. 2. През цялото време се борихме с персоналът на хотела за почистване, смяна на чаршафи и кърпи. А хотелът е с 5 звезди, но неясно по чия категоризация. 3. Новогодишната вечеря беше една обикновена вечеря в стола на хотела, и ако не настоявахме всички българи - 64 човека да празнуваме заедно и това нямаше да стане. В офертата на Он тръвъл е изрично написано - Новогодишна вечеря - ами няма такова нещо. Вечерята е на самообслужване тип бюфет, всеки влиза, когато намери за добре, наяжда се за 1 час максимум толкова е отредено като време и айде навън. 4. Постоянни бакшиши, които се събират за водачите на групите за допълнителните екску
7
0
 
0
 
! Отговори
Осил преди 16 години
Педагога,не се сърди на lidis,тя сигурно има предвид многото къщи/Хаус/,затова и улиците са тесни.
6
0
 
0
 
! Отговори
педагог преди 16 години
"особенно", "хаус", "сигорно"...Нямам нищо против коментарите ви, но пишете на български!
5
0
 
0
 
! Отговори
Ivdim преди 16 години
Ужасни са от Он травел.. Върнах се онзи ден от Египет. Пристигнахме с 1 ден закъснение във Варна. Услугите им са ужасни, никой не го е грижа за друго освен да ти прибере парите. Оставиха ни на летището в Египет - и до там .. после благодарение на други агенции повикаха самолет и се прибрахме - иначе можеше още да сме там !!! Не пътувайте с Он травел !!!
4
0
 
0
 
! Отговори
shanty преди 16 години
stoite si po kashtite tarikati jertvi nqma da ima koito mu se nalaga da riskuva -18 v plovdiv sigorno vanka e -30 :D sibir ~
3
0
 
0
 
! Отговори
METROPOL преди 16 години
Ave pumpal jiveq v grad s naselenie 8 miliona i poveche koli ot kolkoto ima v cqla Bulgaria ama takava selqniq kato dvijenieto v sofia ne moje i da si pomislish daje...pak kamo li da vidish tuk...
2
0
 
0
 
! Отговори
PUMPALLA преди 16 години
Macka Sofiancite si karat dobre,tezi deto praviat prostotii po ulicite sa razni provincialisti koito sa se u4ili da karat v grad s max.1-2 svetofara....Kato ne ti haresvat tuk stoi si na selo....
1
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 16 години
В Тунис съм била няколко пъти в Монастир и Сусе .Арабите карат бетер софиянци,Никой не спазва знаци,а движението е свръх натоварено след обяд и нощем.особенно участъка към аерогарата е с много тесни улици и хаус отвсякъде.