200 000 в един глас в Тбилиси: Не на руската агресия!*

В Тбилиси се провежда вторият за последните 24 часа митинг в подкрепа на "единството на грузинския народ пред руската агресия"
12 авг 2008 22:40,
58
200 000 в един глас в Тбилиси: Не на руската агресия!*
Пред сградата на парламента са се събрали около 200 хиляди души. Снимка: БГНЕС

В центъра на Тбилиси се провежда вторият за последните 24 часа масов митинг в подкрепа на „единството на грузинския народ пред руската агресия“.

Пред сградата на парламента са се събрали около 200 хиляди души, съобщава кореспондентът на руската служба на ВВС.

Част от протестиращите развяват плакати с надпис „Грузия- четири века съпротива“.

Междувременно стана ясно, че Грузия е изтеглила частите си от прохода Кодори в размирния регион Абхазия, след като абхазки войски напреднаха в района.

"Изтеглихме всичките си части, които имахме там, полиция и цивилни", съобщи говорителят на грузинското вътрешно министерство.

По-рано във вторник Грузия подаде в Международния наказателен съд в Хага жалба срещу Русия за етническо прочистване.

Грузинският посланик в Холандия депозира иск пред съда, наречен "Държавата Грузия срещу държавата Русия"- „заради етническо прочистване, извършено от Русия в Грузия между 1993 и 2008 година“.

* Информацията е актуална към 22:45 часа на 12 август 2008

Всичко за войната в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
NSDAP преди 15 години
Грузия подала иск срещу Русия за етническо прочистване. Интересно колко жертви са дадени от страна на грузинските цивилни, и има ли изобщо грузинци в Абхазия?Хм, май е крайно време американците да подадат иск за етническо прочистване срещу коренното население на страната. Доколкото си спомням, през 19 век имаше един злощастен американски генерал, Къстър по име ако не ме лъже паметта, който пада геройски с отряд от няколко хиляди човека в неравна битка с агресорите-окупатори на великите Съединени Щати, а именно- местните индиански племена. Индианците- на съд за геноцид срещу янките и нарушаване на човешките права!!! :)))
56
0
 
0
 
! Отговори
Dancho преди 15 години
za kvi se vzeha teq ma4kat nared nevinni sled tova primirie iskaT . Rusiq da gi smajaT ..... a teq amerikanci li kvi sa neznam da ne si puhat lainqniq nos navsqkade ,4e i tqhnoto vreme idva ....
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Паисий Хилендарски русофил ли е бил?
54
0
 
0
 
! Отговори
Ira преди 15 години
I dvete dyrjavi bqha taka dobri che ot godini planuvaha kak da unishtojat Jugoslavia - i uspqha, poneje stana zaplaha za tqh. I kakvo nakraq napraviha si mqsto kydeto mogat da testvat novite oryjiq(Bosna i Kosovo), samo che ednite chrez syrbite a drugite chrez vsichki ostanali. MRAZQ GI PONEJE JIVEIAT NA GYRBA NA DRUGITE POMALKI DYRJAVI!
53
0
 
0
 
! Отговори
007 bg преди 15 години
A baha 50 000.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ми хвали русия. нямат разлика от америка! все окупатори и така ти сераират всичко, че накрая им ставаш г.ъзолизно и лай.ногризно куче (51)!не мой ги понасям! също както и българите от горепосочения вид!глейте си б-я бре! дан сте им адвокати!
51
0
 
0
 
! Отговори
ivanovvv преди 15 години
до к(най вероятно " ")понеже болял по малко турския камшик от руския,а може би те боли нещо отзад та отиди в Истанбул да те почешат,защото 5 века робство са май малко на такива *** като тебе да асимилират,че БЪЛГАРИЯ нямаше да я има ако не беше "рускиа камшик"и вземи прочети малко история,Паисий Хилендарски да ти говори нещо родоотстъпнико.
50
0
 
0
 
! Отговори
x преди 15 години
Kogato Gruziq bilo pod tursko tsarqlo red,zadovolstvo.Zatova gruzintsite sa v dobri otnosheniq s turtsite.Shto se otnasq do Rusiq,shte mu doide vremeto
49
0
 
0
 
! Отговори
Моше преди 15 години
Русия не е нито СССР нито Съветски съюз. От 1917 тя съществува като само географско понятие- други са господарите там..
48
0
 
0
 
! Отговори
Бай Онуфри преди 15 години
Грузия била англоговоряща страна.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
niama li koi da pusne 1 skat na mitinga?
46
0
 
0
 
! Отговори
k преди 15 години
Tелеграма на руския генерал Каулбарс до Император Александър III от Строители на съвременна България на Симеон Радев. Телеграмата на ваше превъзходителство с вчерашна дата имах щастието да докладвам на негово величество императора. На негово величество било угодно да даде височайшата си заповед на генерал адютанта Вановски по искането на ваше превъзходителство немедлено да отправи военни параходи във Варна за защита честта на руския флаг в България и интересите на живущите там руски поданици и намиращите се под наше покровителство. На командира на Черноморския порт му е дадена заповед за приготовление на първо време на три военни парахода с боеви припаси за бомбардирване и заемане на гр. Варна. В случай на повтаряне на каквито и да било неприязнени действия от страна на българските незаконни власти по отношение нашите поданици или към тези лица, които са под наше покровителство, аз съм решен веднага да взема още по-строги мерки.Захари Стоянов е писал:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.
45
0
 
0
 
! Отговори
egati преди 15 години
Вече съвсем глупости почнахте да пишите.... къде ги видяхте тия 200 хиляди ?!?!Копирате тука чужда информация без да я проверите.
44
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 15 години
IURUKOV e kak be momche nali pak ste vie , kude vidia psevdodemopkrati
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** как да не станат братята руснаци една от най-богатите нации. Те сега има залежи от петрол, газ, въглища и пр. каквито няма ни една страна в света, огромна територия, дървен материал, златн залежи и какво ли не още, а са една от най-нещастните страни в света. Москва и Петербург са столици на свръх-богатството и свръх-бедността, с лъскави фасади и сгради, където новоизлюпените руски "бизнесмени" станаха от комунисти капиталисти за един ден. От България е изнесено много, но КПСС не може да се сравни с нищо що се отнася до кражбите. Затова като излезеш на 200 км от големите им градове попадаш в "селища" с такива кочини, колиби и землянки, щото да се чудиш как е възможно в тях да живеят човешки същества. На тия ще им трябват поне няколкостотин години, за да заприличат на държава изобщо.
42
0
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 15 години
Към 24,26,27.Предлагам на "BULGARCHETATA" да ползват кирилица.Като са наясно с историята,да прочетат в интернет на" .chronologia.org".Може да научите и нещо повече.Историята не е това което се пробутва последните 400години.Четири години чета Анализите и кото предлагам сайта,не ви упреквам,простичко-по Български Ви казвам:-уливатесе.Евреиството-не е народност,то Е РЕЛИГИЯ като всички други-инструмент за управление и контрол.Като проумеете това,ще ВИсе иска да несте се раждали ВЪОБЩЕ.Ограмотяването е процес без край.Другото е бля-бля.Носим глави за мислене,не да ни брояткато "електорат".Желая Ви здраве и мислете.Преди да пишете -прочетете и търсете различното.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ти на кой свят живееш??? Русия в момента е в топ 3 на страните с най-бърз икономически разтеж в света - тоест братушките до 10-20 ще станат една от най-богатите нации в света. В Русия в момента моделът на управление е много далеч от комунистическия строй. Примерът ти е много глупав и наивен - вземи се да образоваш малко и тогава изказвай мнение.....
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"комунистите след 10 години спряха да виждат диверсанти и започнаха да вършат полезна работа"ахахахахахахахахахахахахахахахахах ахахахаха :))))) Бравос, 36-ти, ю мейк май дей, браточка, отдавна не се бях смял така на воля, дерзай. :) Ако имаш още прозрения от сорта, че комунист може да свърши нещо полезно, каквото и да е в която и да е област - давай ги насам.
39
0
 
0
 
! Отговори
z преди 15 години
Юруков, ти си очевиден - комунист!
38
0
 
0
 
! Отговори
до оня с коня преди 15 години
кончо, явно в часовете по история изобщо не си влизал, пак и нямал си дядо да ти разкаже колко "мили" са сърбите с нас бг.по времето когато бг даржавата се е опитвала да се вастанови,винаги и всячески се е опитвала да прече вместо да помага на братска християнка страна,колкото до руснаците нещта стояд друго яче