Ужас! Минус 49 градуса превърнаха Словения в ледник

Властите призовават хората да се пазят, а онези, които имат пиърсинг, въобще да не излизат навън
10 яну 2009 17:15, Красимир Ангелов
51
Ужас! Минус 49 градуса превърнаха Словения в ледник
Снимка: БГНЕС

Умопомрачителна рекордно ниска температура от минус 49 градуса бе измерена в словенския град Комни, съобщиха местните медии.

Медиите и властите в страната призовават хората да се пазят, а онези, които имат пиърсинг - метални обеци по различни части на тялото, въобще да не излизат навън и да не се застояват по-продължително време на студа.

Според лекарите пиърсингът може да доведе до тежки измързвания по тялото и да се стигне до лоши последствия за здравето на хората.

Тази сутрин в Спешния медицински център в Любляна бяха настанени двама души за лечение, чиято телесна температура бе паднала критично.

През почивните дни се очакват нови ниски температури и метеоролозите призовават хората да не подценяват студовете и да не остават продължително време навън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
koman4a преди 14 години
Големи *** дето не виждат по-далеко от носа си са се навъдили в този форум.За всичко РФ са виновни,даже и за хвърлянето на атомната бомба над Япония.Нищо,че тогава РФ не е съществувала.Че сте *** *** сте,но аз да взема да ви предам един урок по география.
49
0
 
2
 
! Отговори
снежко преди 15 години
Само който не живял в Словения не може да си представи какъв студ е на границата с Австрия.И по-специално на Караванкентунел!!!
48
0
 
2
 
! Отговори
vde преди 15 години
защото се порових по доста от големите метеорологични сайтове и някак си никъде не намерих такъв рекорд. А в големите информационни също няма.
47
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
То не било в Словения, а било в Сибир. И не било -49, а +49С и не било сега, а през палеозойската ера, когато бродели динозаври и там.
46
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
винаги има какво да научиш от потребителите на "В Словения обаче температурите рядко надвишават температурите в България, защото техния климат се формира над Африка, за разлика от нашия който се формира над Русия." :D
45
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
43,...nakara me da si pomislya dali ne sum prekalila s birata....?! :)))
44
0
 
2
 
! Отговори
Велика Сърбославия преди 15 години
Виновен е маршал Тито!!!
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Сега в Хабаровск, Сибир е -19, няма как в Словения да е -49.Такива температури могат да стигнат по това врeме в Словения само еднократно при много силен вятър на някой от планинските върхове из Алпите и то само нощем и веднъж на 10-20 години.При -40 въздуха който вдишваме става на кристали и замръзва в дробовете след което кашляш кръв.В Словения обаче температурите рядко надвишават температурите в България, защото техния климат се формира над Африка, за разлика от нашия който се формира над Русия.
42
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
tos,kogoto JUPITER iska da pogubi,nai parvo mu otnema razuma.kazvam go na ona rusofob koito ne pravi razlika mejdu renegata lukanov,lilov...i Vapzarov,a zsto ne i Jivkov
41
0
 
2
 
! Отговори
мето от метеорологич преди 15 години
По правилата ,температура се измерва на 2 м. над земната повърхност,на сянка и защитено от вятър място .Ако термометъра е бил на гол планински рид ,при вятър 30 м/сек тези -49оС са възможни.Който е бил на Витоша в такъв ден, някъде под Резена,знае какви сълзи и сополи текат,ще му се само да прегърне печката на Черни връх!
40
0
 
2
 
! Отговори
Deni nost преди 15 години
Bravo na komentara ot 32 , иначе като цяло повечето мислят с гръбначния си мозък , но все пак с някакъв ,защото има някои които и да имат наличие на мозък въобще не го използват . Та тъй върви света и РБ покрай него !
39
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
важното е , че имаме глобално затопляне според "учените" караите е по- весело - 4 или -40 :)) какво значение има :)
38
0
 
2
 
! Отговори
Mozaka преди 15 години
37 обобщи ситуацията!
37
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Zashto vinagi tuk cheta nai-nenormalnite ***? Ako beshe taka, shtqha da suobshtqt tazi sushtiq sushto vuv nacionalnite televizii !!!!!!!!!
36
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Навремето гледах по една американска телевизия призоваваха жителите на Чикаго да не носят метални накити - като синджирчета и огърлици на врата, защото от студа и вятъра залепват по кожата. После като ги махнеш кожата пада заедно с метала! Без майтап!----------------------------------------- -----------------------spoko vqrvam ti.. az sam rabotil v 4ikago zimata navun.. valet- parkirash koli, minus 25 celzii i s vqtura se usesta seedno minus 35. kato pipnesh klu4 na kolata i ti zalepva za prustite
35
0
 
2
 
! Отговори
owen20 преди 15 години
Ама много сте прости.Пише си кратко точно и ясно къде са измерени тези -49.Любляна та Любляна наврете си я отзад и мирясайте ;)
34
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Навремето гледах по една американска телевизия призоваваха жителите на Чикаго да не носят метални накити - като синджирчета и огърлици на врата, защото от студа и вятъра залепват по кожата. После като ги махнеш кожата пада заедно с метала! Без майтап!
33
0
 
2
 
! Отговори
INT преди 15 години
Хм, тук поне са си признали, че пишман-метеоролози са ги измерили тези градуси..:)http:// .topnews.in/slovenia-reports-record-low-temperatur es-balkans-gripped-cold-2108252
32
0
 
2
 
! Отговори
a преди 15 години
на незапознатите само да кажа-да на 100 км от столицата може да е със 40 градуса по-студено.Има 1 явление температурна инверсия,при което могат да се наблюдават много ниски температури.И в България има такива места-например град Трън.Жалко,че 17 годишен човек трябва да ви ги обяснява тея неща...
31
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
май не било компютри ми компоти