Либия заплашва, ще прехвърля имигранти към Европа

Страната иска помощ заради проблема
Обновена: 11 май 2014 08:53 | 11 май 2014 08:51, Анисия Иванова
38
Либия заплашва, ще прехвърля имигранти към Европа
Снимка БТА

Либийският министър на вътрешните работи Салах Мазек заплаши, че страната му ще улесни транзита на нелегални  имигранти към Европа, ако ЕС не помогне на Либия да се справи с имигрантските потоци, предаде Франс прес.

"Предупреждавам света и в частност ЕС, че ако не поемат своята отговорност, Либия ще улесни прехвърлянето на имигрантите към Европа", каза вчера Мазек на пресконференция.

Либия страда от присъствието на хиляди нелегални имигранти, главно от страните на юг от Сахара, които по думите на Мазек са носители на болести, престъпления и трафик на наркотици. От много години северноафриканска страна е транзитен пункт към европейските брегове за стотици хиляди имигранти, повечето африканци. Още от времето на режима на Муамар Кадафи тя използва проблема с имигрантите като средство за натиск върху Европа,
припомня АФП.

"Либия плати своята цена. Сега е ред на Европа да плати", каза либийският вътрешен министър, настоявайки за финансова, материална и друга помощ от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: помощЛибияимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Защо не се ползваме от природния закон - избиването на евреите решава всички проблеми.
30
1
 
2
 
! Отговори
Debora преди 9 години
V Staria zavet na Bibliata e napisano"Tozi koito ni gradi, toi i shte ni razrushi"Eveopa, Amerika, Israel izpolzvat evtina chujda rabotna raka. Tazi ikonomia na sredstva ot razlichiata v standarta mejdu darjavite ima mnogo visoka cena, koiato shte bade platena ot idnite pokolenia.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Либия заплашва, ще прехвърля имигранти към Европа**Predi godini libiiskia lider Kadafi kaza -" Svetat shte bade pobeden ot matkata na jenata."Niama po-tochno izkazvane ot tova na kadafi.Svetat nemoje da bade pobeden ot tezi koito ne sa rodeni ! Nali taka ?
28
2
 
4
 
! Отговори
Профет Муамет преди 9 години
Решението е само едно. Ново Гуантанамо в Сахара!Цялата тази ислямизирана и фанатизирана турско-арабо-африканска ***, трябва да се изсели в Сахара. Там на воля да си тръшкат главите в горещия пясък и да си смърдят гъзовете.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още Кадафи им го каза : в речпред ООН ." Разорявате страни и континенти , и вместо хората да си работят в държавата ,тръгват по Европа да си търсят работа !След това същите които разоряват другите държави --се оплакват от емигранти !
26
0
 
2
 
! Отговори
evgobul преди 9 години
Te pyk 6toto sa gi spirali hqkoga....
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Европа е импотентна да се справи с подобна напаст то страната която дефилира на 9-майе в състояние.Отново ще приветстваме Червената армия като освободителка на народите.Този път от ислямистката чума.Путин ги навира в миша дупка всякакви терористи,хомосексуалисти и тем подобни.Ще си припомним стихотворението че към Москва всички погледи са прикованис надежда трепет и любов.
24
4
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Планът на САЩ и Сауд Арабия за унищожението и покоряване на Европа -върви добре. Стъпка втора- нахлуването на емигранти и ислямисти. Стъпка три- теротизъм , бунтове, грабежи , ислямизация
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни стигат нашите от дпс...
22
2
 
3
 
! Отговори
st преди 9 години
Хахахахаххаха ЕС и запада не приема заповеди.
21
1
 
12
 
! Отговори
Knock преди 9 години
А още малко "демокрация" от небето не искате ли? Либийски ***...
20
3
 
11
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
Скапаняците от САЩ и Франция унищожиха Кадифито и Либия, а сега *** на САЩ - ЕС да плаща милиарди евра на тия *** ...
19
0
 
9
 
! Отговори
men преди 9 години
предлагам да им пратим на либия малко от нашите *** и политици. танто за танто, да не са капо и те. да видите как набързо ще си затворят граници и чудо...
18
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да отиват в САЩ! Там е демокрацията.При индианците! Ние сме ксенофоби и русофили.Далеч от мъченицата България, *** безподобна.Ей, това като марокански скакалци! Грижата им е сао да си довлекат ваклите *** до някоя Швейцария, знаят колко евро им се полага и толкоз.Остава да се мандахерцат по парковете и да избичат някоя бяла жена, докато съпругът и се труди да хрантути всякаква фауна подзащитна на хуманитарните и природозащитни организации.
17
1
 
15
 
! Отговори
под. Жупел преди 9 години
Това бе една от позивните на граничните застави.Под 1 бяха Победител, Жупел - 4 и така, освен ако не е кръстена на някой загинал граничар като Ваклинов.На всяка една имаше лозунг: ,,На държавната граница - държавен ред!''. Подбрани и обучени български момчета бдяха денонощно и дори да подремваха в наряд по поляни и сенки, всеки наш и чужд знаеше, че границата е свято, опасно и забранено за овце място.Сетне започнаха педерастиите, филми като ,,Граница'', попълване строя с екзотични бойци и така
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Църните да имигрират при ***, които им разбиха странат. Място в Европа нямат.
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия абдали си разбиха хубавата и богата страна. Сега да си сърбат попарата на "западната демокрация".
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мръсни арабски ***
13
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайте ги към България! Тука бай *** Политика всякакви ги взима - ***, ***, араби, ислямисти, трафиканти, болни, здрави, криви, прави! Важно е далаверка да падне с парите от Еврофондовете. Емигранти от всички страни пристигайте в България, че политиците огладняха!
12
1
 
20
 
! Отговори
kadafi2 преди 9 години
Мезек като Кадафи : изнудваше Берлусцони за помощи и щом спрат; НАРОЧНО СЪБИРАШЕ и товареше кораби със "желаещи африканци" и ги пускаше към италианските брегове.А като си спомня 1960-1989 как БЪКАШЕ в България от ОБУЧАВАЩИ се арабски, африкански АГИТАТОРИ и проповедници на "социализма" в техните страни.ВИНАГИ ИСКАТ!! А подържат по 10-ина жени, раждат по 20 деца, как става това??????ЗАЩО не искат помощ от Русия?