Ким Чен Ун няма да ходи в Москва, страх го е от гаф

Чуждите медии ще го разкритикуват, ако сбърка, смята анализатор
Обновена: 1 май 2015 20:32 | 1 май 2015 20:30,
113
Ким Чен Ун няма да ходи в Москва, страх го е от гаф
Снимка: Reuters, архив

Решението на севернокорейския лидер Ким Чен Ун да не присъства на честванията по случай 70 години от победата над нацистка Германия на 9 май в Москва се дължи повече на желанието на режима да контролира имиджа на своя лидер, отколкото на заплахи за вътрешна нестабилност, смятат експерти, цитирани от Франс прес.

Като обяви, че Ким няма да пътува за руската столица, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че причината за отмяната на визитата са вътрешни работи.

Андрей Ланков, който е преподавател в сеулски университет и добър познавач на КНДР, се съмнява да става дума за вътрешно разцепление в ръководството в Пхенян, тъй като Ким смени високопоставените военни и позицията му изглежда много стабилна. Това щеше да е първото официално пътуване на Ким в чужбина, откакто дойде на власт през декември 2011 година. То бе възприемано и като знак, че Пхенян желае да намали зависимостта си от Китай и да се сближи с Русия.

Дипломатическата програма на младия севернокорейски лидер до момента е много скромна  той прие китайски представители в Пхенян и американския баскетболист Денис Родман. Деветомайските тържества в Москва щяха да му дадат възможност да се появи заедно с китайския лидер Си Цзинпин, индийския Нарендра Моди или кубинския Раул Кастро.

"Мисля че тук се крие истинският проблем. Този млад мъж никога не се е докосвал до никой чуждестранен лидер, а сега му се налага да срещне много такива наведнъж", каза Ян Му Джин, преподавател по севернокорейски науки в Сеул. Това е чудесна възможност да направи гаф, който да лъсне по медиите, или чуждестранен лидер да го разкритикува, смята той.

Ким Чен Ун се оказа по-спонтанен от баща си Ким Чен Ур, който мразеше да говори пред публика, но появите му бяха  организирани до последния детайл, а снимките и видеата бяха грижливо обработвани, преди да бъдат излъчени. "Дори Русия не може да му гарантира това ниво на контрол на медиите, с което той е свикнал", уточни Ланков
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
тодорчо преди 8 години
Страшен ***!!!
45
2
 
2
 
! Отговори
axaxaxax преди 8 години
chovek s kompleksi normalno
44
4
 
3
 
! Отговори
честит празник ! преди 8 години
и Прасчо го бодна на Вовата...а уж беше най-влиятелният политик в света :))
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименсредния доход е много по малък ако се вземат и безработните - които извън големите градова са към 40%, но те не влизат в статистиката---------- Защо, да не би милионите безработни в Русия да влизат в статистиката? Към 20 милиона безработни имат.
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИма хора които гладуват, има бездомници. В Русия такова нещо няма.------------- Хохохооо! Ти да видиш! Не само има, но и са огромно количество милиони познати с абревиатурата БОМЖ.
41
1
 
3
 
! Отговори
f преди 8 години
До Прав е !!!Да уточня - Гочито Димитров го върнаха от Масква с траурен влак, който спираше във всеки град и село по пътя си за да оплачат хората вожда и учителя....
40
8
 
23
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
до 92Българските пенсионери гладуват казваш, ровят по кофите за огризкизатова ли шкембетата им са увиснали от тлъстиназатова ли дават на телефонни имамници по 20 хилядаркисигурно като ровят по кофите ги намират тези хилядарки а?
39
4
 
18
 
! Отговори
До 92 преди 8 години
Ами, бегом в С.Корея. Със сигурност има опашки от желаещи да живеят в построения комунизъм.Ние си предпочитаме ЕС и НАТО.
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Прав е !!!Това е съдбата на всички руски ***
37
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Северна Корея болните от рак просто си умират, както мряха у нас по времето на соца, когато нямаше вносни лекарства и лъчелечениеестествено умиращите не ги показват по телевизиятаЖителите на Северна Корея нямат право да напускат страната, цял живот живеят като в затворнямат достъп до интернет, нямат свободни медии, живеят като марионетки на господаря Кимраждат се и *** по негова воляЗа какъв жизнен стандарт ми говорите изобщо
36
3
 
15
 
! Отговори
Прав е !!! преди 8 години
Тито също не ходи в Москва и живя дълго. Виж Гошо консервата (Димитров), отиде и там го излекуваха и го върнаха в ковчег в България.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жизненният стандарт зависи от критериите. Ако за основен критерий, определящ стандарта на живот в една страна, се вземат под внимание липсата на гладуващи, без покрив и без достъп до медицинска помощ и образование деца, то тогава Куба и Северна Корея са страните с най-висок жизне--------Направи си труда да гледаш повече нецензурирани материали от сев. корея и ще видиш каква мизерия е с просещи и мръсни деца, всички друго е фасада с магазини от които нищо не можеш да купиш а са само за изложба.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
79 можеш да ме хванеш за докторския кремвирш. Храната можем да я видим много лесно в интернет колко е по-евтина. Също така в нета можем да видим заплатите в РОССТАТ, а не да те слушаме тебе. Също тока можем да видим. Наема в Москва е нормално да е доста по-скъп от София, а във куче им градове да е по-евтин, ама след като сравняваш заплата в Москва с наем в Сибир как да спорим.... Бензина верно им е по-евтин, но това не виждам колко да играе огромна роля, като доста по-малък % руснаци имат кола.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА защо сравняваш София с Москва, а не България с Русия? Стъкмистика ли правиме или какво?
32
1
 
5
 
! Отговори
hmmm преди 8 години
не е зле да напишете и кило картофи 5 евро, кило домати 15 евро и пр ... :-)
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средната заплата за България е около 450 лева, но реално много хора живеят с по малко. Да не говорим за безработните които не влизат в статистиката и извън големите градове достигат над 40% и живеят с по малко от 200 лева. А иначе според официалната стъкмистика България е просперираща евроатланточеска страна със сренда заплата 1000 евро.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средна заплата за София - 450 евро. Разходи за ток, парно, вода - 250 евро. Цена на бензин 1.2 евро.Средна заплата за Москва - 1500 евро. Разсходо за ток, парно, вода - 100 евро. Бензин - 0.7 евро.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАбе , какви 800 лева в София бе? За България е 800 и то официална, без да се броят парите на ръка...
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средняя заработная плата в Москве в 2015 годуДиректор магазина 109 800...Учитель 55 000 (1100 евро)...Посудомойщица - 29 800 ( 596 евро)Миячка на чинии взима 600 евро заплата. В София миячка на чинии е със 100 евро заплата.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За България средната заплата е около 400 лева. Това че в София взимат средно по 700-800 лева, не значи че за България е толкова. А средния доход е много по малък ако се вземат и безработните - които извън големите градова са към 40%, но те не влизат в статистиката. Тогава излиза че в България се живее с под 300 лева. Официално 64% живеят под прага на бедността.