Юнкер: Няма да се кандидатирам за втори мандат!

Съмнява се 27-те страни да останат единни при преговорите за Brexit
11 фев 2017 19:07,
42
Юнкер: Няма да се кандидатирам за втори мандат!
Снимка: БТА, архив

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви пред германското радио Дойчландфунк, че няма да се кандидатира за втори мандат, предадоха ТАСС и Франс прес.

Бившият люксембургски премиер, който сега е на 62 години, оглави Европейската комисия през ноември 2014 година, след като дълго време беше председател на Еврогрупата, обединяваща министрите на финансите от еврозоната.

Петгодишният му мандат може да бъде подновяван само веднъж.

Юнкер изрази съмнение, че 27-те страни от ЕС ще останат единни, докато преговарят за излизането на Великобритания от съюза, съобщи Ройтерс, като уточни, че интервюто ще бъде излъчено утре.

Останалите 27 страни още не знаят, но британците вече знаят много добре как да постъпят. Те биха могли да обещаят на една страна едно, на втора страна друго, а на трета страна - нещо различно, и накрая няма да има обединен европейски фронт, изтъкна той.

Юнкер допълни, че Великобритания не може да преговаря по търговски споразумения, докато е член на общността.

Председателят на Европейската коментира и Гърция в интервюто за германското радио Дойчландфунк.

Третата спасителна програма за Гърция може да се разпадне, тъй като Международният валутен фонд (МВФ) още не е решил дали да участва в отпускането на допълнителна помощ, заяви той, цитиран от Ройтерс.

"Да, тя е на нестабилна почва, в смисъл че не виждаме как МВФ може да се справи с този проблем", посочи Юнкер в интервюто.

"Нито една страна не е успяла да извърши по-големи стъпки от Гърция за засилване на конкурентоспособността", допълни той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Warning преди 7 години
Troviat milioni s HLOR TOKSI4NI vodi ..POlzvat i NaCLO /vijte i MOgerini..Masovi ubiici polzvat obemno obsebeni ot HEI i ViK
26
3
 
1
 
! Отговори
Филип Димитров преди 7 години
Този все ми приличаше на някого по малоумие и се оказа ,че е като нашия Роскича Плевнелиев ,който отврати хората от ГЕРБ и те гласуваха за червения руски шпионин Радев.Именно това става в ЕС Тези *** толкова са отвратили европейските народи ,че те ще си закрият Европа в угода на Путин само и само да не видят повече такива като Юнкер.
25
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
този гмо мозьк е на 82 години и не му омрьзна кьор софрата вьн бьлгария отнато и ес докато ще издьржаме тези агресивни структури които ни ядат парите
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мале мила, освен постове на о.рки от руската агит тролеферма вече други на практика няма бе.Грачат на умряло не може човек да си чуе думата.Бе научете се да вършите нещо смислено вместо само да рушите по заповед на господаря си, нищо, че сте о.рки, някои от вас може и да подлежат на вчовечаване.(съжалявам за повторението, тия загубеняци от сайта цензурират "о.рки", грижат се армията на общия им господар да не се почувства обидена явно).
23
3
 
0
 
! Отговори
dp преди 7 години
Мале мила, освен постове на *** от руската агит тролеферма вече други на практика няма бе.Грачат на умряло не може човек да си чуе думата.Бе научете се да вършигте нещо смислено вместо само да рушите по заповед на господаря си, нищо, че сте о.рки, някои от вас може и да подлежат на вчовечаване.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и да умре все тая. Никога няма да се върне бяла и християнска Европа от преди 10 години.Сега нито в Швеция са руси, нито в Париж парижани, нито в Германия германци ...Кой ще оправи кашата питам , която забъркаха либералистите и толерастите които пръкнаха третия пол и дадоха деца на гейве да ги отглеждат . Кой ще оправи ***а каша ?
21
2
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Някой по-долу много точно го каза - ще вземе 10 000? пенсия...ще си плаща на любовниците...и ще си посръбва качествен алкохол - от парите на европейският данъкоплатец! С други думи - "оплетена кошница"
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е един от най-големите хомосексуалисти в ЕС.
19
3
 
2
 
! Отговори
ники преди 7 години
кораба на ес потъва и дъртите плъхове бягат ще оставят някой *** или *** на поста-например Могерини е напълно подходяща за да изгаси лампите.
18
2
 
5
 
! Отговори
66 преди 7 години
Много добро решение!Меркел и Оланд също ще го последват,НО С ШУТ!
17
3
 
6
 
! Отговори
КОЛЬО П преди 7 години
САМО ДА ЗНАЕТЕ КОЛКО ТЛЪСТА ПЕНСИЯ ЩЕ ИМА. И Е ОТ ДЖОБА НА ВСЕКИ ОТ НАС.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юнкер: Няма да се кандидатирам за втори мандат!-ОТВОРИ МИ СЕ АПЕТИТЪТ!
15
1
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Евротолерастите като Юнкер, Меркел, Оланд съсаха Европа Те са политически трупове, Кито осмърдяват плтическот пространство и ще дълго ще смърдят след като хората ги изриат от властта.Ц.иганизацията и ислямизацията на бяла християнска Европа е факт !
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тоя се кандидатира и спечели, най вероятно скоро след това ще започнат революции. Толкова колкото сегашните европейски чиновници никой никога не е изнаглявал досега.
13
1
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
пишете моля ви какво става в украйна как киевската хунта нападна на донецк как порошенко се хвали крачка по крачка вървим напред вече завзехме пет километра
12
2
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
проблема е там тръп не ги слуша и е против тях и неще да ги чуе ттръмп иска да разбере истината за украйна и за санкциите за това юнкер се отказва всеки се бори за този стол
11
3
 
31
 
! Отговори
фифи преди 7 години
Достатъчно поразии направи за един мандат.
10
2
 
17
 
! Отговори
Евролюб преди 7 години
Светът на Юнкер се руши и затова е в паника. ЕС ще се промени, но няма да се разпадне, особено ако хора като Юнкер си свършат работата и приключат Брексита бързо
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мазното пиенде бяга.
8
4
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Аз ви казах Юнкер и Меркел са кметове на някви села 2018