Бившият израелски премиер Олмерт излезе предсрочно от затвора

Присъдата му за корупция беше намалена с една трета
2 юли 2017 09:28, Елка Василева
6
Бившият израелски премиер Олмерт излезе предсрочно от затвора
Ехуд Олмерт. Снимка: Reuters

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше освободен предсрочно от затвора тази сутрин, след като съдебните власти решиха да намалят присъдата му с една трета, съобщиха израелските медии.

71-годишният Олмерт напусна затвора Маасияху в околностите на Тел Авив, където прекара 16 месеца.

Той беше принуден да подаде оставка през 2008 г. след обвинения във взимане на подкупи и възпрепятстване на правосъдието във връзка със сделки за строителството на луксозен жилищен комплекс по времето, когато е бил кмет на Ерусалим и министър на търговията и индустрията.

Олмерт беше настанен в затворническа болница със сърдечни оплаквания на 20 юни. В социалните мрежи се появиха негови снимки, на които изглежда явно болен и силно отслабнал.

Проблемите му със съдебната система въпреки освобождаването му не са свършили, отбелязва ДПА. Той е изправен пред нови обвинения - в опит да изнесе от затвора свръхсекретна информация, тъй като помолил адвоката си да изнесе ръкопис с мемоарите му, без цензорите да го проверят.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ИзраелЕхуд Олмерт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Александър Невски преди 6 години
До А376Изобщо не ме интересува защо някакво с0р0соидче не харесва ника ми. А с0р0доидните бумажки, честно казано, още по-малко ме интересуват, камо ли да ги чета. Знам какво пише в тях дори и без да съм ги чел, неща от типа: "САЩ освободиха БГ от 500 год. руско р0бство" и "мирното османско съжителство м/у раят.а и господарите-турци". Знаеш ли, такива като теб с р0бското мислене в момента ни управляват, затова сме на тоя незавиден хал. Вече никого не можете да заблудите.
4
1
 
2
 
! Отговори
АЗ76 преди 6 години
До Александър Невскижалко е,че ползваш това име за ник(прякор).прочети истина и ще разбереш,защо не харесвам това име.а при чи фу,става въпрос за кинтос,мучо кинтос. така и с Нобел за наща БПЦ.
3
0
 
6
 
! Отговори
Александър Невски преди 6 години
С упражнения на клавишите това, което искат българите, няма да стане. Българите станаха търпеливи, меки и пухкави.. предишните не бяха такива, но действителността е такава. Може би трябва да минат поне още 45 години на с.гански, политически, социални и всякакви безчинства над българския етнос, че тогава пак българите да им кипне и да изметат всичката ная п.плач! Заспал народ, слаба държава. Като не искате да бъдете братя на руснаците, ще бъдете брата на р0мите! Натам и вървят нещата.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И НАШИЯТ ПРЕМИЕР СЛЪНЦЕ ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА ВЛЕЗЕ.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е всички български премиери и министри след 1985 г - и техните наследници- да бъдат осъдени и вкарани в затвора за :1.Потъпкване на конституцията от 1971 г -приета с референдум и отменена от незаконното Велико народно събрание 2.Престъпване на клетвата за служба в името на народа 3.Съдействие и участие в унищожаването на БГ икономика и държава ,както и в унищожаването и изселването от страната на над 4 млн българи. След изтърпяването на наказанието да ги пускат предсрочно!