САЩ с отговор на Пхенян: Прехванаха балистична ракета

Става въпрос за системата ТААД, базирана в Аляска
30 юли 2017 17:20,
69
САЩ с отговор на Пхенян: Прехванаха балистична ракета
Снимка: Reuters, архив

САЩ изпитаха успешно системата си за прехващане на балистични ракети със среден обсег, предадоха световните агенции.

Изпитанието става броени дни, след като Северна Корея извърши ново ракетно изпитание. В американското изпитание на противоракетната система балистична ракета със среден обсег бе изстреляна от товарен самолет С17 над Тихия океан и прехваната от противоракетната система ТААД, базирана в Аляска. Това е петнадесетият успешен тест на системата от общо 15 опита.

Още по темата
САЩ започнаха да разполагат елементи на системата ТААД в Южна Корея, но новият президент Мун Дже-ин реши да замрази този процес след критики от страна на Китай. Тогава президентът аргументира своето решение с необходимостта от нова оценка за въздействието върху околната среда на системата ТААД. След като в петък Пхенян изпита за втори път за един месец междуконтинентална балистична ракета, Южна Корея каза, че разполагането на американския противоракетен щит ще бъде ускорено.

Системата ТААД включва шест установки за изстрелване на ракети, от които две са разположени на около 300 километра южно от Сеул. Тя обаче не е проектирана, за да може да прехване междуконтитентална балистична ракета. За това САЩ разчитат на друга система, базирана в Аляска и в Калифорния. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ЧЕ НЕ СА ПРЕХВАНАЛИ С.КОРЕЙСКАТА РАКЕТА, А ТЯХНА.
1
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Системата ТААД включва шест установки за изстрелване на ракети, от които две са разположени на около 300 километра южно от Сеул. Тя обаче не е проектирана, за да може да прехване междуконтитентална балистична ракета. ====Обаче пробутаха системата на Южна Корея за 4млрд. долара. А ги убеждаваха че е срещу ракетите на Ким.