КНДР построила десетки ракетни площадки за месеци?

Пхенян проведе серия тестове преди седмици
2 дек 2019 10:12,
18
КНДР построила десетки ракетни площадки за месеци?
Снимка: Reuters, архив

В рамките на няколко месеца, Северна Корея е изградила няколко десетки бетонни платформи, от които е възможно да изстрелят междуконтинентални ракети от мобилни инсталации, предава РИА Новости, като се позовава на американски и южнокорейски източници.

Още по темата

Според информацията платформите с ширина до няколко десетки метра са проектирани да променят точките на изстрелване на ракетите, което затруднява предварителното определяне на тяхното местоположение, предава "Фокус".

Силите за отбрана и флота на Япония по-рано разположиха военни кораби с многофункционалната бойна система "Аегис" недалеч от бреговете на Северна Корея във връзка с "военните провокоации" на Пхенян.

Северна Корея проведе серия тестове на ракетни системи за заплов огън по-рано. На фона на липсата на напредък в преговорите между САЩ и Северна Корея има опасения, че Пхенян ще се върне към тестовете на междуконтиненталните ракети.

В нощта на 30 ноември Пхенян изпробва междуконтиненталната балистична ракета "Хвасон-15".

Височината на полета й достигна 4475 км и тя достигна до дистанция от 950 километра. Полетът продължи 53 минути и ракетата падна в изключителната икономическа зона на Япония, на 250 километра от префектура Аомори. Тогава военни експерти от Япония и САЩ предположиха, че ракетата е в състояние да измине разстоянието от 13 хиляди километра и да стигне до Вашингтон.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
ИВО преди 4 години
Да хващат вече Американците и Кореиците да се мачкат че писнаха на всички
16
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До ЗозоТака е, а пък ушанките ръфат прикладите за китайците незнам ,ама и те някое оръжено желязо гризкат Виж ние натовците се чудим ,кое да изберем, между телешка пържола и агнешно печено Но то така е кой като я нареди
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропагандата на "демокрациите" е ужасна. По-лъжлива и от социалистическата пропоганда. Много по-лъжлива! В Северна Корея пасели трева. Айде бе! Буржуазията откровено си мислят за нас гражданите на "демократичните" и "свободни" държави, че пасем трева, и ни БОМБАНДИРАТ със опашати лъжи. Само че, не е така. Социализма бе много по-добър от това което го живеем сега. ВДИГАЙТЕ ДАНЪЦИТЕ!!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Височина 4474 км и е изминала около 900 км. При този тангаж според мен обхватът й е повече от 13 000 км. Апогеят на парабулата на междуконтиненталните ракети е около 300 км. Но какво ли значение има корейците са бедни и глупави, а не като нас красиви и умни
13
1
 
6
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Завиждам на северокорейците! Такъв твърд и умен политик... има силна нужда България. Не се остави да го баламосват с "демокрации" а си запази страната и народа,а не като нас.
12
14
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
За справка БВП на Сев. Корея 25 милиарда долара - 25 милиона население.България БВП 55 милиарда долара - население 7 милиона.Айде вие си ги смятайте нататък :))))))))))))
11
7
 
18
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Краварите си отиват.Бавно ,мъчително и трудно ,но са пътници.Русия-Китай-Турция е новата първа световна сила.ЕС се оказа слаб и зависим от краварите.Арабската пролет ни я натресоха подлите хамериканци за да ни заробят за дълго.Но нещата излязоха от контрол.Ким се оказа прав ,че времето на дедо Дончо с оранжевия перчем , изтича.За съжаление ,ние пак сме на губещата страна.Тиквоний и Цвък ни продадоха за шепа милиарди.Дано се задавят и двамата.
10
1
 
3
 
! Отговори
Какво преди 4 години
точно значи изключителна икономическа зона и кой я определя?
9
0
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Я да ги викнем да направят ремонт на емблематични софийски улици,че нашите фирми освен в пъти по- скъпо,в пъти по- некачествено и в десетки пъти по- бавно,друго не могат.Много бърз и предполагам качествено строят
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахаааа . Ким разби нервите и съня на тревопасните и останалите животни от обора
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали нямат пари, как се строи толкова бързо и това не е магистрала Хемус, а ракетна площадка! Пропагандата идва в повече за някои неща от относно Северна Корея. Вярно е че са яли корени и кората на дърветата, но и в Южна е било така. Така че нека не ни филмират не са толкова зле, колкото ги изкарват!
6
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин изостава от Ким !
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май е писано Ким да унищожи злото и да спаси светът
4
5
 
11
 
! Отговори
До 2 Зозо преди 4 години
Ти как видя това ? Сигурно от личен опит ?
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази държава се превръща в един голям ракетен полигон.
2
23
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Пхенян посторил десетки площадки, а хората ядат корени и грудки....пасат трева.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!