Меркел настоя за край на бойните действия в Нагорни Карабах

Германският канцлер подкрепи изявлението на Путин, Тръмп и Макрон
90
Меркел настоя за край на бойните действия в Нагорни Карабах
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел е провела телефонен разговор с премиера на Армения Никол Пашинян, в който е бил обсъден конфликтът в Нагорни Карабах, предаде ТАСС, цитирайки говорителката на германското правителство Улрике Демер.

Още по темата
Канцлерът изрази безпокойство от продължаващите сблъсъци и увеличаването на жертвите в региона. Тя подчерта, че всички страни трябва незабавно да прекратят бойните действия и да възобновят преговорите.

Меркел е подкрепила изцяло изявлението на съпредседателите на Минската група на ОССЕ (Русия, САЩ и Франция) от 1 октомври, допълни говорителката.

Франция, Русия и САЩ поискаха незабавно примирие между Азербайджан и силите на етническите арменци в Нагорни Карабах и призоваха за незабавно връщане към преговорите.

Меркел също така е отправила апел враждуващите страни да договорят хуманитарно примирие за изнасяне на телата на загиналите войници от зоните на бойни действия, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във военно отношение само Франция може да се изказва от името на ЕС. Германия да затяга гайки на колите и да не се меси там където нищо не разбира.
48
0
 
0
 
! Отговори
Александр II преди 3 години
до 59 Ех, братушки!!! Пушки е нашите Братушки. Не всякакви чернушки, като А...те и Б...те
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то 30 години само спирате военните действия в Нагорни Карабах и с това се изчерпват действията по конфликта. Щом спрат военните действия и всички се успокояват че въпроса е решен, а той изобщо не е решен.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
армения иска от русия помощ ,били в един съюз ,Путин честити рожденният ден на бившият президент Кочарян ,и казва ,в един съюз сме но засега никой не е нападнал и окупирал армески земи ,
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, щом Меркел се е разпоредила..
44
5
 
5
 
! Отговори
Дърваря преди 3 години
Стига с тези братушки.Сега сте се огъзили на НАТО много мощна терористична организация.Когато стане напечено търсиме велика Русия.Там натовски държави си пробат оръжието.
43
4
 
6
 
! Отговори
ПСВ преди 3 години
До АнонименГовориш за времето когато турците са дошли.Ами времето когато си тръгнаха-официално 1908г? България беше с двойно по- голяма от сега виж карти от 1916г.За След 500 години няма промяна демографски и физически на Велика България до края на ПСВ България беше като от времето на Златния век.Но "братята" по вяра превзеха 51% от българската земя убиха 150 хиляди български войници и подмениха населението в Беломорска Гърция,Македония и Сърбия ...Историята не е черна и бяла има и доста сиво.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четох какво е съотношението на силите и се чудя колко смел народ са арменците. Изправят се в съотношение 1: 5 срещу тях. Остави другото ами турците пращат еничари по стар обичай, че и самолети и дронове, щото не са сигурни в победата. А поведението на Путин е просто загадка. Арменците толкова обичат руснаците! Ех, братушки!!!
41
2
 
2
 
! Отговори
Орт преди 3 години
Макарон няма ли да излезе и да каже,че с използването на балистични ракети Армения премина червената лента.Не няма.
40
1
 
1
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Не е ли тъжно, че хора умират в този конфликт, а медиите и политиците се надпреварват да празнословничат. Хора умират заради нечии интереси, тъжно е...
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте в ютуба как азерските турци биквално смазаха арменците.В клиповете се вижда как арменски войници реват и бягат.И как така запада призовава за преговори при положение че тия земи са си на Азербайджан.Западното лицемерие няма край
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арман Бабикян да отиде и защити родината си
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета глупостите на туркоманите и се питам откъде тази наглост. Връщам се назад в историята и виждам как дойдоха на Балканите, Възползваха се от конфликтите тук и напредваха малко по малко. След това обещаваха земи и привилегии докато спечелят населението. След време обърнаха палачинката и натириха немюсюлманите. И се почна едно нападане на по-малки народи, та до наши дни. Ако излезнат срещу равен или по-голям - губят. Големи мЪже са турците!!!
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арман Бабикян, Хакимян, Кевоrкян----- всички са от един дол дренкиБабикян тръгнал да събаря Българското Правителство,седи в ХУБАВАТА ДЪРЖАВА България И ИСКА ДА Я СЪСИПЕ
35
0
 
0
 
! Отговори
до 142 преди 3 години
A ние можем ли да ги подпукаме от тук с ракети. И едните и другите.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците уважава България и тя уважава Турцияполитиката не за виси от тук пишещите
33
6
 
8
 
! Отговори
Демограф преди 3 години
До АнонименНе подкрепям никоя от страните, но се питам .Защо на Армения да помага ЕС да окупира територии ,за да ги храним и тях после ли? Практически нямат икономика и нямат никакви ресурси освен арменския коняк.Ако ЕС помогне на богатия на газ и пертрол Азербайджан за да не остане той под руско влияние ? Тогава даже ЕС ще си има петрол и газ ,примерно.Според мен ЕС трябва да е неотрален и хитър и да си гледа бизнеса и да помага на младите ,че спряха да правят деца и внасяме диваци само!
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се сложи край на бойните действия след като арменците бъдат изритани от окупираните азербейджански земи. Дотогава ще ядат кютека и ще подсмърчат. Пък и никой я не е питал за нейното мнение. Нито за менението на геронтофила Макарон. Тия си мислят че е все още началото на 20 век и че те управляват света. Гледайте си еврейогейталащинстанската си котчина и не се моткайте много много под краката на агата.
31
1
 
7
 
! Отговори
Бизнеса: преди 3 години
До АнонименТо с тези изолации дето ги прави ЕС заради проблемите на икономически джуджета (гърците даже висят с 600 милярда евро на ЕС) накрая ще се самоизолира.Да не говорим ,че се отдалечава и от Англия,САЩ,и Китай накрая само с Мароко ще търгува....Между другото Турция е втория по големина пазар след ЕС за български стоки и суровини и баланса ни е положителен изнасяме стоки за повече пари отколкото внасяме.Едно ембарго ЕС-Турция ще съсипе икономиката на България!
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Меркел нищо не зависи, германците са най-дивия и нецивилизован народ. Избиваха цели населено места до крак с жените и децата и старците, като преди това изнасилваха младите момичета, и после изгаряха всичко защото така им заповядал Водача, избиха 20 милиона, сега нямат моралното право да дават мнения, а само жалки васали като България се оставят този примитивен народ да им размахва пръст и дори се молят германците да си изнесат производството в Българя да им работят българите евтино.