СЗО: Въпреки спада на заболеваемостта, да не се отхлабват мерките!

3.1 милиона са новите случая на коронавирус миналата седмица
13 фев 2021 08:01, Петя Славова
23
СЗО: Въпреки спада на заболеваемостта, да не се отхлабват мерките!
Снимка: БГНЕС

Заболеваемостта отCOVID-19 спада четири поредни седмици в глобален план, но светът не трябва да сваля гарда, заяви здравният шеф на ООН Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от ДПА.

Още по темата

"Сега не е времето за нито една страна да отхлабва мерките", каза ръководителят на Световната здравна организация на пресконференция в Женева. "Всички трябва да сме обнадеждени, но самодоволството е също толкова опасно, колкото и самият вирус", каза той, цитиран от БТА.

Спадащата заболеваемост изглежда е свързана със строгите здравни мерки, заяви Тедрос.
СЗО преброи 3,1 милиона нови случая на COVID-19 миналата седмица, което е спад в сравнение с пика от около 5 милиона през първата седмица на тази година.

Седмичната смъртност достигна пик от около 100 000 починали в средата на януари. За миналата седмица те са 88 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И да поясня, щото най вероятно не съм разбран: имам предвид че вируса не се бори и не прави стратегии,както наш'те дарвинисти плямпат. дарвин е в кофата. Еволюцията е на японеца Мотоо Кимура. А разбира се, хората като бозайници с висша нервна дейност би трябвало да изработят стратегии докато вируса отслабне.
20
0
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ами просто франсетата се мотат около империята и имат съвместни проекти. Иначе съм съгласен че не могат да бъдат сравнявани по нищо. Китай е класи над тях. Иначе и аз все още харесвам французите. Империята им показа как и какво, но за съжаление никак не могат да се оправят.
19
2
 
0
 
! Отговори
Франкоффон преди 3 години
До ГосТКъде набута в едно изречение азиатопитеците от пекин с Европейците Французи от Пастьор.
18
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
То май мерките Ви е целта.....Усладиха Ви се нещо....
17
0
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Професионалистите от Пекин и Пастьор го казаха в самото начало. Като всички РНК'ови корони,вируса най вероятно ще отслабне. Това трябва да е ясно. И това и става. По принципа на вероятностите, много по вероятно е мутациите му да го направят уязвим от еволюиралия имунитет на човек. Няма борби, няма стратегии. А сзо и черничкия трябва да помислят за адекватен протокол и оценка на ваксини и лекарства, който да бъде еднакъв за всички !
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй ли бе СЗО ?
15
4
 
26
 
! Отговори
.... преди 3 години
Че кой ти спазва мерки бе ***. Все едно като носиш пaрцал на устата ще те спаси от супер мега смъртоносния вирус. Тва са пълни глупости, но явно все повече хора се филмират и си прецакват здравето с тия маски
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвършенно ясно, че меркитее не следва да се разхлабват, като реакция на спада в заболеваемостта, те изначално не са били въвеждани, като такива във връзка с решаването на какъвто и да било здравен проблем ... проблемите, които решават са в съвсем различни сфери.
13
2
 
14
 
! Отговори
Тиквокич преди 3 години
Важното е чекмеджето да е пълно!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В световен мащаб заболеваемостта пада, а в България се увеличава от средата на януари.
11
2
 
20
 
! Отговори
Гъзеницата преди 3 години
Прекалено много соц? Не, за съжаление чист феодал- технологичен фашизъм
10
5
 
32
 
! Отговори
прекалено много соц преди 3 години
Има три категории лица силно заинтересовани от Ковид истерията: Журналисти които пишат статии; медицинско лоби състоящо се от лекари и фармацефти; Интернет доставчици;По самопризнания на медиците, вирусите не могат да се лекуват със съществуващите до момента средства. Необходим е имунитет на 70% от населението. Мерките забавят разпространението и с това и агонията.Човечеството е изправено пред социалистически заговор. Народите трябва да намерят сили да се отърсят от социалистите.
9
2
 
36
 
! Отговори
Ааааа преди 3 години
ЮСЗО са фашисти! Убийци и глобални терористи!
8
3
 
17
 
! Отговори
WHO преди 3 години
Вие първо хванете китайския прилеп, а пък тогава давайте акъли.
7
3
 
41
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Сзо са една корумпирана организация, а шефът и дори на е лекар, етиопецът дори е обявен за терорист! Няма кой да слуша нито сзо нито пък тези, който си мислят, че ще правят с хората, каквото си поискат! Светът се събужда и скоро ще бъдат пометени! Лъжите им излизат наяве само търпение!
6
5
 
32
 
! Отговори
Бат Пенчо преди 3 години
Спада щот сега въведоха от СЗО нов начин за броене на заразените,затва. Май трябваше от самото начало да ги броят по новия начин и нямаше да има патардия ъ, пардон пандемия. Ама нал е пуста пЛандемия нема как, няма отпускане на мерките и при спад на болестта. Тедрос нал е комунист ко се чудим?
5
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как спад на заболеваемоста бе? Тук имаме един коремен хирург, де плаши ората секи ден и оня каза че трета вълна дошла. Как тъй спад има, тия от СЗО не гледат ли NOVA, BTV???
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам към какво вървите, ама мен приложението, където ми брои крачките ме пита да не съм починала.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В знак на солидарност към италианците и гърците, които под карантина, и за кураж пеят от прозорците си, утре всички българи точно в 07:00 ще включат бормашините си.
2
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е че сме стабилни като коч на лед, а бай кюлчан тъпче шкафчинциту с евраци.