Британците силно недоволни от лошо обслужване „заради COVID“

Уред, отчитащ потребление на газ от 45 000 паунда/час, сменен за 4 месеца
7 юли 2021 15:55, Елка Василева
13
Британците силно недоволни от лошо обслужване „заради COVID“
Снимка: архив, БГНЕС

Клиентите във Великобритания заявиха, че повече не могат да приемат извинения за лошо обслужване заради пандемията от COVID-19, показва проучване, цитирано от Би Би Си.

Гражданите обвиняват фирмите, че постоянно се извиняват за дългото чакане по телефона или големите забавяния на доставки, като посочват като причина пандемията.

Проучването на Института за обществени услуги показва, че първоначално хората са били толерантни и са проявявали разбиране, но сега смятат, че са били преминати всякакви граници, предаде БНР.

Броят на оплакванията за лошо обслужване през последните 6 месеца е най-високият от 2009 г. насам.

Секторите с най-много оплакванията са транспортът, местни обществени услуги като прием при личен лекар, услугите на общините и полицията и телекомуникациите.

Изпълнителният директор на института Джо Косън заяви за Би Би Си, че организациите не трябва повече да се крият зад фразата „заради COVID“. Тя изтъква, че много клиенти са готови да платят повече, но да бъдат обслужени по-добре, отколкото да бъдат лъгани.

Цитиран е куриозен случай с гражданин, на който е бил инсталиран нов уред за отчитане на консумацията на газ, според който той потребява на час газ за 45 000 паунда. Минали четири месеца, докато бъде решен проблема с енергийната компания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7....Аз съм лекар и сега ще Ви напиша какво ми каза един пациент идващ от Великобритания ами там прегледите при всички лекари са онлайн от пъпки до инфаркт....И как по-точно Генерал Практишънър лекува инфарт в лечебницата си???:))))))))) Някой много умен българин или ти самия пишете колкото да не заспите! Линейки във Великобритания има много и пристигат за броени минути, не кръжат по околовръстното в търсене на болнично заведение което да приеме пациента. Никой не умира на стълбите!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потвърждавам, че ситуацията с прегледи и болници е тежка. За да задвижиш тази машина да работи за тебе рискуваш да си докараш инфаркт и да умреш. Чакам за корона на зъб повече от една година, а съм предплатил още на 15 януари 2020. Остават ми още само две посещения, август и септември докато ми направят тази корона. ... евентуално. Ако не измътят нещо друго.
11
2
 
0
 
! Отговори
Oliver преди 2 години
То и аз съм бльок от принца им, като не могат да ги махнат досадните царски английски..., този със златно училище у нас?!? Че какво е това?? Исторически спам, Версайски дворец на " образовснието", и какво значи да трябва като преди да боледуват от туберкулоза, за да дойде комунизЪма да го махне този дворец? Тази медицинска класика?! И всички мълчат за това?!
10
0
 
2
 
! Отговори
Караибрахим преди 2 години
Аз не съм номер 7 и не съм лекар, но имам приятели такива. Българските лекари работят не по-малко от английските, че може и повече, но заплатите им са много по-малки. В Англия държавата се грижи болниците да имат всичко необходимо като оборудване. Това не е задължение на лекарите да го осигурят. В българските болници мои приятели, лекари се е налагало да си купуват с лични средства консумативи и лекарства, за да лекуват пациентите си!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам само да допълня че ако ти се наложи да останеш в болница в ЮК не карат близките ти да ти носят консумативи, дрехи, пижами, лекарства, храна и памперси и всичко, ама абсолютно всичко е наистина безплатно. Българското здравеопазване пасти да рупа в сравнение с английското.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7....прегледите при всички лекари са онлайн от пъпки до инфаркт......Пак някой български синдромаджия се е изказал с не повече от 30 английски думи в запас!:))))) .... Прегледи има стига да е по-спешност пък стане ли на въпрос за нещо по сериозно като инфаркт линейката пристига за по малко от 10 минути. Нека българските синдромаджии не забравят че в Англия има изобилие и от хеликоптери линейки ако се наложи, също така почти всяка голяма болница има и площадка за кацане на такива!'))
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм лекар и сега ще Ви напиша какво ми каза един пациент идващ от Великобритания ами там прегледите при всички лекари са онлайн от пъпки до инфаркт е това е тук може да си ходите при личния когато поискате а онлайн или по телефон консултации не се заплащат на лекарите може да им звъните за всяко нещо да ги питате по телефона без да се заплаща
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
леле колко полезна новина.виж ти - и на острова страдат :)
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1...този остров съвсем пропадна след брекзита.....Не бих казал, даже става много по-добре защото липсва една огромна част от балканските синдромаджии.:)))))))))))))))))))
4
2
 
4
 
! Отговори
Доко s цокъл преди 2 години
Да дойдат у нас ще бъдат обслужени ,.,......
3
5
 
5
 
! Отговори
Тролинг без заплата преди 2 години
Да се свети името Ти, Ковид!
2
1
 
27
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
Ако отчиташе 0,00045 паунда на час, щяха да го сменят до 4 минути. И там има тарикати явно.
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този остров съвсем пропадна след брекзита.