Вучич: Европа обяви, че ще изтегли инвестициите си от Сърбия

Сръбският президент добави, че не е готов да признае Косово
2 мар 2023 03:00, Росен Стойчев
37
Вучич: Европа обяви, че ще изтегли инвестициите си от Сърбия
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия е получила предупреждение от Европа за изтегляне на инвестиции при противопоставяне на споразумението с Косово.

Още по темата
Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, съобщи ДАНАС.

Днес Вучич излезе с обръщение пред гражданите. Това стана след срещата на върха с Косово.

Той обясни, че планът на ЕС му е бил представен без вариант за преговори, с предупреждение, че е възможно да се стигне до изтегляне на инвестиции от страната. Вучич обясни, че е трябвало да води преговори или е рискувал икономически спад.

И добави, че не е готов да признае независимост на Косово. Той не е готов да обсъжда взаимно признаване.

За всичко останало е склонен за разговори. Косово настоява, че е възможно споразумение до края на годината.

Сърбия и Косово търсят решение, за да започнат преговори за европейско присъединяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Когато сърбите анексираха български територии, не плачеха; сега им се връща!
33
2
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
До 29 - защо 2 млн. българи отидоха да живеят в ЕС и САЩ "диктатури"? А децата на всички комунисти живеят и правят бизнес на запад?
32
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Ами правилно. Иначе ако не печели за какво да инвестира. Само , че данъците които плаща отиват в държавната хазна и ако държавата е България всичко попада в миша дупка и бива откраднато. Същото става и с осигуровките (здравни и социални) на персонала , който работи там. Това е истината , но някои двуличници тук плюят по ЕС и САЩ. Те не крадът тези пари. Откраднати са от Костов , Станишев , Борисов , Кирчо и Кокорчо , царя и тнт. Така , че не разбирам какво точно искаш да ни кажеш.
31
25
 
8
 
! Отговори
Албанец преди 1 година
САЩ (Съединени Албански Щати) ще е факт до няколко години и никой няма да пита Вучич или наследниците му тогава, ще им треперят куленцата на Сърбите само като погледнат на юг , така че по добре да се обърнат на запад или на изток тяхна работа, и да не се закачат по вече с двуглавия орел защото пак ще го ядат дебел.
30
9
 
15
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Малко,глуповато тттролччче. Оттегляне на инвестицията е право на този,който я прави. Това не е глоба. Научи си урока.....
29
12
 
26
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Манипулира,с финансови глоби всички,които не им се подчиняват.КОЙ Е ДИКТАТОРА? УРСУЛА,БАЙ ДРЪН ИЛИ ПУТИН
28
7
 
7
 
! Отговори
Киро преди 1 година
До Анонимен 6 - Точно така! Косово да си остане в Сърбия и сърбите да изтрепят всички косовари. Така ли? Истината е, че Бил Клинтън съжаляваше, че не се е намесил за Косово по-рано!
27
3
 
10
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
До АНГЕЛ 1 - Я ми кажи как Китай стана втората икономика в света! С китайски инвестиции или с чужди инвестиции? Съвсем естествено чуждите инвеститори, ако дойдат, ще инвестират с идеята да спечелят! Ти какво искаш? Да си хвърлят парите на вятъра ли? Това, че създават работни места, че плащат данъци, наем, и пр., и пр., малко ли е???
26
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият колониализъм е чрез инвестициите, санкциите, заробването с кредити, в краен случай бомбардировки с обеднен уран.
25
15
 
20
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Косово имаха автономия още в Югославия, Милошевич им я премахна - това е чиста агресия. Отказът на Вучич е продъление на агресията. В ЕС не каним агресори.
24
10
 
19
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Храни куче да те лае. Никакви отстъпки за Сърбия.
23
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А руснаците били изнудвачи, тие от Европа са света вода не напита
22
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите са предатели, предават дори своите за пари. Така и на нас ни забиха нож в гърба неведнъж покрай Македония. Иначе се правят на голяма работа но като опре до парите и клякат защото са никаквици.
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите уж са големи русофили, обаче икономиката им е на 90 % свързана с Германия. Ако немците им отрежат инвестициите и ЕС им наложи санкции, сърбите ще рухнат за месец. При Русия нещата са съвсем различни. Русия си е самодостатъчна.
20
10
 
16
 
! Отговори
Какво да гледаме? преди 1 година
До Запомнете това!!!.....Как Сърбия и Вучич се мъчат да отложат неотложимото ли?Още след като Милошевич нахлу в Косово и извърши геноцид беше ясно накъде са тръгнали нещата.И тук няма никакво разделение на православни и неправославни,по-скоро либерално настроени и консерватори,подръжници на Путин и агресията и такива искащи да решават разногласия по мирен начин!
19
7
 
2
 
! Отговори
haha преди 1 година
До БалкантуристТи си се родил глупав или си ходил на курсове?
18
6
 
11
 
! Отговори
haha преди 1 година
Честите ви думокрация и право на "собствено" мнение!
17
19
 
26
 
! Отговори
Запомнете това!!! преди 1 година
Гледайте всички и помнете как колонизаторите и фашистите от ЕС се отнасят с православните християни и със славяните на Балканите!!! Помнете!!!
16
20
 
23
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Късметлии. Вучич поне е управляващ на място, а не като нашите под_логи. Е ние като имаме толкова чужди инвестиции, какво да не цъфнахме и вързахме? великите инвеститори дойдоха, затвориха ни заводите, разбиха ни селското стопанство и сега народа ходи гладен, и е готов да робува за жълти стотинки, само и само да има хляб. А най-нахъсаните отиват да робуват директно на робовладелеца на място, мислейки че ще стане нещо повече. Ама не че като дете бременските музиканти.
15
15
 
34
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Някой може ли да ми каже голям чуждестранен инвеститор, от който имаме полза? Един или двама, които дават добри заплати, няма текучество. И да има двама, не се променя цялостната картина. И в енергетиката е така сега, да се закрие държавното, че да се влеят здравословни частни интереси. Закрихме си заводите и сега същите заводи, построени с труда на дядовците ни, са собственост на сульои пульо от ЕС, ОАЕ, Турция