ќфициално: Ќад 7000 екстремисти от "’амас" са убити от »зраел

¬ъзможно е да са и много повече
ќбновена: 10 дек 2023 14:29 | 10 дек 2023 08:30,  амели€ ÷ветанова
246
ќфициално: Ќад 7000 екстремисти от "’амас" са убити от »зраел
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»зраелски€т съветник по въпросите на националната сигурност ÷ахи ’анегби каза, че повече от 7000 екстремисти са били убити във войната срещу палестинското исл€мистко движение "’амас" в ивицата √аза, предаде –ойтерс.

"“ова е минимална оценка", изтъкна съветник ’анегби в интервю за израелски€ телевизионен  анал 12.
”битите членове на "’амас" може да са и повече, защото не знаем с подробности какво е положението под срутилите се обекти, както и в тунелите, допълни съветникът по националната сигурност на »зраел. 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


246
ќще по темата: ’амас»зраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
198
1
 
1
 
! ќтговори
ƒ€до —тефчо преди 2 месеца
ƒобри новини. “а€ *** от побеснели исл€мисти не е нужна на никого.
197
5
 
5
 
! ќтговори
Ѕраво преди 2 месеца
—амо така. »зраел ни пази от терористи, а ”крайна от рашисти. Ќо гумен крадев ни дърпа назад....«апочна с двигнат юмрук и всички си помислихме,че е против тиквата той просто изпълн€вал заповеди на руснаците. “ака,вместо да влезе в истори€та като радетел за по добър живот на българите,това човече влезе в истори€та,като обикновен доносник и послушник на руснаците. » искаме шенген?  ак ще ни пуснат с такъв президент? “ова е истинската причина....че ц€лата ни държава пробита от руски агенти .
196
6
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“ерористите официално си имат държава и т€ се казва »зраел!  ой си направи държава в чужда зем€? јми, евреите! “е с атентати и убийства € направиха та€ държава »зраел! Ќо българите имат ниска обща култура и не зна€т това. ≈вреите си кръщават летищата, улиците и площадите на терористите си. ѕочти н€ма терористична организаци€ от нашето съвремие, ко€то да не е финансирана от »зраел! —амо много развален морално и неyк човек може да ги защитава!
195
5
 
4
 
! ќтговори
∆ижо преди 2 месеца
ћалко са бре - 7000 е нищо.ƒо крак, до девето кол€но
194
5
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
евреите избиха 10000 души за н€ма и месец и ги об€виха за терористи. ћного кръвожадни са станали.
193
7
 
7
 
! ќтговори
»зраел да каже преди 2 месеца
 олко невъоръжени протестанти убиха задържаха без съди присъда и колко деца ликвидираха без милост? ќткакто съществува. ÷ионисти!
192
5
 
5
 
! ќтговори
ƒо 201 преди 2 месеца
»мали право на отбрана.ќк. Ќали чу ≈рдоган? Ќетан€ху щ€л да избива всички членове на ’амас където и да се намират...хаха. » това ли е т€хно право? “ъй като си очевидно правно неграмотен, об€сн€вам на такива като теб, че правото на отбрана не включва правото да избиваш укриващи се терористи.Ќито »зраел има право, нито самите турци.— тво€та мозъчна дейност, набързо въведе световен хаос -да се избиват без съд и присъда кой когота където хване. Ћицата подлежат на съдене и доказване на вината им.
191
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ј защо не пишете за убитите невинни деца ,жени и мъже ?
190
4
 
5
 
! ќтговори
„ичо до 201 преди 2 месеца
«начи ти си пълен ***.  акво пишело в устава на ’амас е въпрос, който н€ма нищо общо с правото на живот.»мат право на отбрана, да. ќ . » ако в Ѕ√ се укриват 2-3 клетки на ’амас с хил€да исл€мисти и се барикадират в 7-8 социални домове за възрастни и бежанци и детски градини, то »зраел имал право по тво€та логика да ни прати н€колко високоточни ракети ,нищо че умират 5000 старци и деца?¬се пак, сградите са законна цел -’ј’ј’ј. “и по рождение ли си без сиво вещество???
189
4
 
9
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 2 месеца
«а убито украинче в блока си прав€т 2 дни репортажи, а тук 3500 деца са нищо. јко –уси€ използваше тактиката на израел цивилните жертви щ€ха да са 300 000.
188
10
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
195  акво предлагаш? »зраел да се самоунищожи като държава, за да спаси тези хора? ѕитай ’амас, защо ги използва като жив щит. ¬ устава на терористичната ’амас пише, че »зраел тр€бва да бъде унищожен. »зраел има право на отбрана.
187
11
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“ерористите от ’амас искат унищожението на »зраел. “е нападнаха »зраел и извършиха зверства, непознати дори за —редновековието. »зползват палестинците за жив щит. —мъртта на тези палестинци тежи на съвестта им. »зраел има право да се отбран€ва. ’амас тр€бва да бъде унищожен.
186
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
187 ƒават се пари за бедстващите палестинци, но терористите от ’амас си ги присво€ват, купуват оръжие, а обикновените палестинци държат в мизери€.
185
5
 
4
 
! ќтговори
—¬ преди 2 месеца
“ези 700 добре, но на фона от 14 000 от които 3 800 деца....си е престъпление !!!
184
2
 
6
 
! ќтговори
ќбаче преди 2 месеца
ќстават още към 70 000 и работата ще се оправи.
183
6
 
8
 
! ќтговори
флип преди 2 месеца
Ўефчето на ’амас е изб€гал и е оставил войниците си на произвола на съдбата, т.е. на »зраел.
182
4
 
5
 
! ќтговори
„ичо преди 2 месеца
“оест по правило, особено във време на война, винаги има цивилни жертви.Ќо просто умишленото, съзнателното(когато виждаш че е неизбежно) е позволено само когато се постига по-значима цел от отнемането на тези животи. “ака ЌяћјЎ ѕ–ј¬ќ и тук н€ма никаква смехотворна "законна цел",да изтрепеш 400 души в бежански€ лагер , понеже сред т€х имало 15 терористи на ’јћј—. » обратно-н€ма да е подсъдно ако вдигнеш във въздуха 1500 терористи, отвлекли 15 граждани, но и тук тр€бва да н€ма друга възможност.
181
3
 
5
 
! ќтговори
„ичо преди 2 месеца
¬ международното право на войнати нещата са като в националното. Ќ€ма причина за различие. » тук може да има отвличане на заложници и пр. от въоръжени групи и пр.Ќикой н€ма право да ликвидира заложниците и мирни граждани, сред които терористите са се внедрили!!!Ќабийте си го в канчетата.“ърсиш други начини!!! ўото хайде вдигни във въздуха ј≈÷ - озлодуй, понежи там влезли терористи....хаха.—мърт на цивилни е позволена само ако се спас€ват по-ценни блага. “оест живота на много хора....
180
4
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ѕ€ха 700, сега станаха 7000, утре може и 70 000.
179
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќе казвам че ’јћј— не са терористи. “акива са!  азвам че не можеш да бомбиш цивилни. —ъщо съм и съгласен с коментара, че по време на война, н€ма закони. “ова са го казали още в средните векове.ћисл€ ћакиавели. ÷ивилните са бита карта.“ака сто€т на практика нещата.Ќо може ли јзербайджан да нападне арменска територи€ и понеже в училища и болници сто€т и военни, да срине всичко, понеже е законна цел. ѕреди да умувате,се сетете, че определ€щото е незаконна ли е самата война.