Уроците, които научавате от тежките раздели

Няма как да се изправите, ако преди това не паднете
29 май 2014 21:27, Теодора Драгоева
14
Уроците, които научавате от тежките раздели
Кадър от филма "Раздялата"; Снимка: outnow.ch

Казват, че хората идват в живота на всеки от нас с причина. Понякога причините са очевидни, понякога обаче могат да бъдат много по-коварни. С течение на времето човек осъзнава защо животът му тръгва в определена посока и защо съдбата го среща с определени хора.

Всъщност едни от най-големите и важни уроци в живота на всеки идват благодарение на хората, които той е допуснал в сърцето си. Безспорно личният живот и любовните взаимоотношения играят важна роля във формирането на самосъзнанието на всеки човек.

Лошите и болезнени раздели са етапи от живота, през които всички хора преминават. И това е добре, тъй като кофти скъсванията ни учат на безценни житейски уроци. Ето ги и тях:

1. Без значение колко много се стараете, не може да промените човек. Човек се променя единствено когато той самият го пожелае. Ако вашата половинка няма намерение да работи върху своите отрицателни черти от характера си и не желае да променя поведението си, то вие определено няма да постигнете успех. Когато избирате да бъдете с даден човек, още в началото трябва да прецените ще можете ли да го обичате такъв, какъвто е.

2. Той може да изглежда добре „на хартия", но не и в действителност. Мислите, че сте срещнали идеалния мъж, но много скоро разбирате, че това изобщо не е така. Макар той да има добра работа и да изглежда страхотно, има голяма вероятност да има много други недостатъци. Например да е мамино дете, все още недорасъл и неспособен на сериозно обвързване, изневеряващ и т.н.

3. Бавното и стабилно темпо печели състезанието. Връзките са като маратоните, така че определете точното темпо, с което да може да стигнете до желаната дестинация. Наслаждавайте се на моментите и не прибързвайте. Ако ви е писано да бъдете заедно, то със сигурност ще бъдете.

4. Да гледате в една посока е ключът към успеха. Да, вие може да сте привлечени от него. Може да си изкарвате чудесно, дори да познавате семейството и приятелите му. Но имате ли нещо общо помежду си? Споделяте ли еднакви интереси? Имате ли сходни виждания относно кариера, семейство, начин на живот и т.н.? Ако налице са големи различия в основни въпроси, то връзката ви е обречена на провал.

5. Да бъдете необвързани не е най-лошото нещо на света. Не се страхувайте да останете сами и само заради тази причина да стоите във връзка, която е обречена. Сложете край и се насладете на живота си. Ще видите, че ще се почувствате щастливи, свободни и доволни от живота. Статусът „необвързана" не е присъда.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
ДИДО преди 9 години
До Анонимен 7''Поговорката е: По дрехите посрещат, а по ума изпращат! "Таи поговорка важеше до 1989 г., светлия комунизъм .След 1989 г., живота се промени, в жестокия капитализъм поговорката е :"По дрехите посрещат, по парите изпращат."Вече никой не търси ум, пари им дай .Аз съм против, но реалния живот е такъв .Беден инженер с две висши не може да намери жена и не може да има деца .Богат див селянин, благодарение на апартамента от дядо му се жени и има 4 деца .Това е положението .
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДИДОМай беше по дрехите посрещат, по АКЪЛА изпращат, ама карай! След като в твоята глава освен за пари явно няма място за друго, да решим, че при теб пари=акъл.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 то дете извънбрачно без припознаване от бащата, 2-то на път отново без брак от 1 мързеливец (издържан от родителите си)който чака да замине на гурбет , ама те все не го викат. Е кой си е начил урока?
10
6
 
0
 
! Отговори
сходни виждания преди 9 години
Да, съвсем наскоро ми светна. Жената не може без мъж, няма шанс в обществото,грам.Повтарям, една жена, с принципи, които устоява, красива, интелигентна, със самочувствие и независима НЯМА никакъв шанс в живота, ако не се омъжи или най/малко не намери партньор и не му роди дете.деца.Достатъчно е дас е сетите за която и да е жена-и примерът е налице.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Имате ли сходни виждания относно кариера"Кариерата на жените се различава коренно от тази на мъжете.Докато мъжете трябва да работят бързо и качествено за относително ниско заплащане, за да ги предпочетат да ги назначат, то жените трябва да изглеждат добре и да не отказват тази или онази прищявка на шефа.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Връзките са като маратоните, така че определете точното темпо, с което да може да стигнете до желаната дестинация.""Жената контролира секса си, защото срещусекс получава всичко онова, което ѝе по-важно от секса."Естер Вилар
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дидо: Поговорката е: По дрехите посрещат, а по ума изпращат!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe i parite sa mnogo vajni, ma se tarpi muhlio zaradi tqh do vreme...vervai mi
5
0
 
12
 
! Отговори
Маги преди 9 години
До romanti4kaМного точно казано: от един *** на друг .И съм забелязала, че това става благодарение на някоя нещастна приятелка-сватовница .Не си гледат разбития живот с три деца и разведена, ами тръгнала да сватосва напосоки.Имал апартамент и хайде , перфектен. А то добичето, не може да си преброй пръстите и нещо мрънка под носа си . Как се живее с такъв ***, една шега не можеш да си направиш . Гледаш да отидеш на работа и се връщаш в къщи само за секс и почивка .ГАДОСТ .
4
6
 
9
 
! Отговори
ДИДО преди 9 години
Само парите са важни, всичко друго е химия в мозъка. Приятели, приятелки, гаджета, любовници, днес са с вас утре ги няма .Днес ви обичат, утре ви мразят .Само парите са ви доверен приятел . И колкото повече имате, повече ви уважават хората .Има поговорка : По дрехите посрещат, по парите изпращат .
3
3
 
7
 
! Отговори
romanti4ka преди 9 години
Ni6to ne nau4avat, ami pak popadat na muhlio. Niakoi prosto sa orisani i vse na looser-i popadat, sadba.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казват , че без любовта прозаичен бил света,но дали гори без пламък любовта дори.Нека просто две следи да оставим аз и ти.В този свят студен бъди до мен ,бъди до залезния ден.Като летен ден отлита младостта ,като тъжна дума идва есента .Като спомени горещи в тайните неща от любовта догарят във паметта
1
7
 
12
 
! Отговори
Мъж преди 9 години
Че жените гледат само как да ти прибарат парите и къщата, а пикапа great wall не го искат.