По какъв начин порното влияе на психиката и интимността?

Гледането на порно може тотално да обърка представите и понятията за това що е секс и що е любов
31
По какъв начин порното влияе на психиката и интимността?
Снимка: Reuters

Дали гледането на порно е толкова лошо? Всички знаем колко голяма част от истината за секса бива изопачена в порно филмите и порнографското съдържание. Всеки човек е гледал поне веднъж порно, но има хора, за които то е неотменна част от ежедневието и средство за удовлетворяване на сексуалната енергия. 

По какъв начин порното вреди на психиката и интимната връзка? 

1. Гледането на порно прави мъжете импотентни. 

За съжаление, според немско проучване, мъжете, които гледат порно редовно, са много по-склонни да не успеят да получат ерекция при нормален интимен акт. Не е съвсем напълно доказано, че само порното е в основата на проблема, но според изследователите то е един важен компонент. 

2. Гледането на порно свива мозъка. 

Звучи невероятно, но изследователи от Берлин успели да докажат, че има връзка между намаляването на обема на мозъка и гледането на порно. Мозъчната активност също намалява в отговор на сексуалните стимули. 

3. Хората, които гледат порно, имат трудности в създаването на връзка. 

Университетски изследователи от Сидни, Австралия пък установили, че потребителите на порно съдържание, които гледат прекалено много цинизми, имат тежки социални прояви, свързани дори със закона. 

Те забелязали още, че хората, гледащи порно, се вглъбяват прекалено много в това и то ги кара да изкривяват представата си за реална връзка. Отношенията от порно филмите започват да се пренасят в истинския живот, което влошава интереса към нормалните интимности. 

4. Гледането на порно намалява отдадеността в отношенията. 

Много партньори страдат от това, че половинките им гледат порно и това изкривява представата им за значими взаимоотношения и ги отдалечава един от друг. Според списания Psychology Today, хората, които са спрели да гледат порно материали, са станали по-ангажирани към техните партньори.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: сексеротикапорно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Към авторката Михаела. Първо- не е вярно, че имало хора гледали порно по веднъж- даже и жените са гледали доста, ако сте честни! Второ, при толкова много фригидни жени в България, на мъжете им остава да гледат порно или да ходят в публичния дом- иначе просто не получават интимност! Трето, в България освен, че жените гледат на секса, като на някакво досадно съпружеско задължение, самите жени не знаят какво искат! Помислете по темата- как влияят на интимните отношения турските или латино сериалите
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Михаелчето
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-голяма простотия не бях чел ... днес.
22
1
 
8
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Михаела - Илиана или както и да се казваш, откривам написаното от теб само като прегледам заглавията. Успеваемостта ми е над 90%. Разбира се има и други които се конкурират с теб, но ти си най - добрата. Знам, че публикуваното от теб ще е тъпо, но то винаги е по - тъпо от очакваното.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михаела все за чист секс пише, сега за любовта се загрижила.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме учудва, че И ТАЗИ статия е написана от Михаела Лазарова.
19
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
"Гледането на порно прави мъжете импотентни"има вярно след 2 часа порно - 10 часа почивка и ако тогава момата иска секс изглеждаш като импотентен
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така да се каже един фалш замества друг фалш. Само че единия фалш не ти създава проблеми.
17
3
 
25
 
! Отговори
далекопровод преди 9 години
Аз като си погледам порно после ми е по лесно да изпълня съпружеските си задължения щото след 12г брак и знам всичките дупки на моята и без качествен стимул не става!
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
без вода храна и въздух е трудно, но няяяякакси се живее, без порно - не.
15
1
 
23
 
! Отговори
Проктър енд Гембъл преди 9 години
Поне да бяхте сложили снимка на порно звезда, а не на модел на Виктория Сикрет....
14
0
 
10
 
! Отговори
продуцент преди 9 години
Най-добре си е домашно порно - всичко е натурално, няма измислици, и си гледаме с кеф :))))
13
0
 
11
 
! Отговори
Presti go преди 9 години
И аз чакам статията на Михаела, но ме интересуват повече коментарите под нея. По-яки са и от статията. Иначе порното си е порно. Ако е профи, а едно 85-90% е, няма нищо общо с реалността. Мен лично ме кефят аматьорите с камерката на дивана... И да мойта като ми пуска еднаж месечно с големи молитви кво да правиш, да откачаш ли?! А бай Гошо го е наместил-умереност и това си е. Айде със здраве и полека с левунка и десунка:)
12
1
 
8
 
! Отговори
Бай Гошо преди 9 години
Умереност, Умереност във всичко, дори и в умереността.
11
2
 
3
 
! Отговори
Бай Гошо преди 9 години
Пълни глупости, строго индивидуално е и е свързано с много други фактори. Гледам много и даже смятам, че влияе положително на сексуалното желание. Все необходима е някаква умереност, или умереност във всичко, дори и в увереността.
10
4
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
СПОРЕД ИЗСЛЕДВАНЕ ОТ ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ 80% ОТ НАЛИЧНИТЕ ТОГАВА В СВЕТОВНАТА МРЕЖА 360 МИЛИОНА САЙТА СА БИЛИ ............ПОРНО. ТА АКО ТЕЗИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ИМАХА НЕЩО ОБЩО С ИСТИНАТА ВЕЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ТРЯБВАШЕ ДА ЗАПОЧНЕ ПРОГРЕСИВНО ДА НАМАЛЯВА А НИЕ НАБЛЮДАВАМЕ ОБРАТНАТА ТЕНДЕНЦИЯ. ТОВА ЕДНО НА РЪКА, ЛИЧНО ПОЗНАВАМ НЯКОЛКО ПРИЯТЕЛСКИ СЕМЕЙСТВА В КОИТО ДАМИТЕ ГЛЕДАТ НЕ ПО-МАЛКО ПОРНО ОТ МЪЖЕТЕ СИ СЪС НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ.НЕ ВЯРВАЙТЕ ВЪВ ГЛУПОСТИ А ЯЖТЕ ПОВЕЧЕ БРАЗИЛСКИ ОРЕХ ПРИ ПРОБЛЕМИ С ПОТЕНЦИЯТА
9
11
 
13
 
! Отговори
Иван Иванов преди 9 години
Порното не е истински, нормален, чувствен човешки секс. Порното е екранизирана представа на чикиджията за секса. Дръмескане, примесено с фалшиви стенания, които би трябвало да изразяват удоволствие.
8
2
 
20
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Интересно,защо учени от дьржави в които преобладават импотентни мьже правят изследвания.Ами нека нашите се изкажат за порното.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в порнофилмите се показва отношението на богатите мъже към техните приятелки. А това което обикновено се вижда на улицата, е отношението на аргатите към жените.
6
2
 
8
 
! Отговори
365 дни преди 9 години
Номер 1 е номер едно - това е!! И аз не мога да я гледам моята, а тия от порно филмите си ги бива, разбираш!!!